ΕΝΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ QUEEN ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΔΙΣΚΟΥ!

Thursday, 19 January 2017 09:43
Published in Αρθρογραφία

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Antony Armstrong-Jones ή Λόρδος του Snowdon όπως ήταν ο τίτλος που του απονεμήθηκε μετά το γάμο του με την πριγκίπισσα Margaret το 1960.

Γράφει ο Αλέξανδρος Ριχάρδος

 

Ο Armstrong ήταν μανιώδης φωτογράφος και δούλεψε με τους Queen για τη φωτογράφιση του εξωφύλλου τους για το άλμπουμ “Greatest Hits” (1981). Με ανάρτησή του στο website του, ο Brian May θυμάται παιδικές εικόνες που έχει στο μυαλό του από το γάμο τού Armstrong-Jones με την πριγκίπισσα, λέγοντας μάλιστα ότι στο λεύκωμα φωτογραφιών που είχε, υπάρχει ακόμα μια φωτογραφία από εκείνη την τελετή! Είκοσι χρόνια αργότερα, η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε οι Queen με τον Brian May να συνεργαστούν με τον Λόρδο πλέον, που σαν φωτογράφος είχε αναλάβει τη φωτογράφισή τους για το εξώφυλλο του πρώτου “Greatest Hits” του συγκροτήματος. Ο May διηγείται πώς είχε γίνει εκείνη η φωτογράφιση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Είχαμε πάει στο σπίτι του για να κάνουμε τη φωτογράφιση. Δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες, ίσως ο Roger Taylor να έχει καλύτερη μνήμη, αλλά θυμάμαι ότι ήπιαμε καφέ, συζητήσαμε και μόλις νιώσαμε έτοιμοι αρχίσαμε τη φωτογράφιση. Δεν υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο κι εκ μέρους μας υπήρχε μια αμηχανία… Καθ’ όλη τη διάρκεια, ο Snowdon χρησιμοποιούσε το φυσικό φως, αφού πίστευε ότι ήταν το καλύτερο για μια φωτογράφιση σε σχέση με το τεχνητό. Από την αρχή φάνηκε να ξέρει τι θέλει και να προσπαθεί να το πετύχει. Η πρώτη προσπάθειά του παρόλα αυτά δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την φωτογραφία που θέλαμε, γι’ αυτό και ξαναπήγαμε άλλη μια φορά όποτε και πετύχαμε τη φωτογραφία που τελικά χρησιμοποιήθηκε στο εξώφυλλο. Ήταν μια φωτογραφία φυσική, όχι άκαμπτη, τυπική για εξώφυλλο “Greatest Hits” και με …φυσικό φως!».

 

Για την ιστορία , το “Greatest Hits” είναι το πλέον εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 25.000.000 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 6.000.000 τα έχει πουλήσει στο Ενωμένο Βασίλειο!...

Ακούστε κάθε ημέρα 18-20.00 την εκπομπή του Αλέξανδρου Ριχάρδου από το web radio του Rockmachine.gr

http://www.rockmachine.gr/

 

Read 523 times

Leave a comment