CHILD – “Blueside” (Kozmik Artifactz - 2016)

Tuesday, 27 June 2017 07:36
Published in Where Blues meets Rock

Ορίστε τα αποτελέσματα όταν κάποιος πέφτει στην μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο του Blues από μικρός. Marshall και Ampeg ενισχυτές στην τσίτα και πάμε να λιώσουμε το κερί από τα αυτιά σε κάποιους εκεί έξω!

Αρχικά σου τραβά την προσοχή το εξώφυλλο / artwork, φιλοτεχνημένο από τα ίδια τα χέρια του Nick Keller υπό τον τίτλο “Accretion”.
Αυθεντικό κομψοτέχνημα διάλεξε η μπάντα όπως ακριβώς και στο ομότιτλο πρώτο τους album του 2014.
Αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του και να απολαύσετε τα έργα του.

Η μουσική των CHILD δεν είναι το μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα αλλάξει τον παγκόσμιο μουσικό χάρτη του Heavy Metal. Ούτε ποτέ θα έχουν τις περγαμηνές για την πρoσφορά τους από την “ανοιχτόμυαλη” μερίδα των οπαδών.
Συγκροτήθηκαν για να παίξουν την μουσική που γουστάρουν και τους κάνει να νιώθουν καλά. Τώρα, αν αυτό αρέσει και στους οπαδούς του Blues εκτός από εκείνους που θέλουν την μουσική τους βαριά και ασήκωτη τότε ακόμα καλύτερα για όλους τους εμπλεκόμενους.
Ξεπήδησαν από την underground σκηνή της Μελβούρνης το 2012 όπου και σχηματίστηκαν ως μπάντα.

Τρεις άνθρωποι είναι αρκετοί ώστε να αποδώσουν ήχους, τόσους όσους θα χρειαζόταν μια ολόκληρη ορχήστρα για παράδειγμα.
Οι Mathias Rothway (κιθάρα, φωνητικά), Michael Lowe (τύμπανα) και ο Danny Smith (μπάσο) είναι πλέον με το σπαθί τους, μέρος του μουσικού μας κόσμου.
Εάν για παράδειγμα ο αείμνηστος B.B KING έκανε πρόβα στις μέρες μας το “The Thrill Is Gone” σε συνεργασία με τους BLACK SABBATH στο “The Warning” τι ήχος θα έβγαινε? Ακριβώς αυτό που παίζουν οι CHILD θα έλεγα με σιγουριά.
Η ένωση αυτών των δυο μουσικών ειδών (τουλάχιστον σε μένα) ακούγεται εντυπωσιακά καλή και προς την σωστή κατεύθυνση.

Δεν μπορώ να πω περισσότερα για το “Blueside” album, γιατί η μουσική του είναι τέτοια που όταν έρθεις σε ακουστική επαφή μαζί του ή θα το αγαπήσεις η δεν θα ξανά ασχοληθείς καθόλου μαζί του. θα παραθέσω την δική μου εμπειρία κατά την ακρόαση. Το ύφος τους με έκανε να ανακαλύψω πράγματα στην μουσική γενικότερα που για δεκαετίες αγνοούσα και επέμενα να μην ασχολούμαι.

Ένιωσα να είμαι αποσβολωμένος σε μια γωνιά καθώς έκανα τις ακροάσεις και να λέω “μα τις χίλιες Metal Churches” τι είναι τούτο εδώ το πράγμα? Τι ήχος! Τι παραγωγή! Τι συνθέσεις! Τα solo δε, σε υστερία! Λίγα και τα ψυχεδελικά περάσματα που δένουν αρκετά όμως με την ατμόσφαιρα του υπάρχοντος υλικού .
Οι μουσικοί της μπάντας διαθέτουν πολλά κιλά “απίδια”.
Και οι πέντε συνθέσεις του δίσκου έχουν το κάτι που σε τραβούν σαν να είναι μαγνήτης. Από την μια τα βαριά ασήκωτα σημεία και από την άλλη η απλότητα που σε περιβάλει, η ζεστή αγκαλιά του συναισθήματος της μοναξιάς. Γιατί θα νιώσεις την ανάγκη να το ακούσεις μόνος σου το άλμπουμ με μόνη παρέα ένα ποτήρι (ή χωρίς) και ένα μπουκάλι ουίσκι (εδώ πάει άνετα το jack Daniels).

Την παραγωγή έχει επιμεληθεί ο Dav Byrne. Πρέπει να του δοθούν συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλεία του. Είναι σαν το τέταρτο “μη ενεργό” μέλος των CHILD.

Η μπάντα σύντομα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο θα βρίσκεται την Ευρώπη και θα μοιραστεί την σκηνή μαζί με τους ELDER τους ACID KING και τους KING BUFFALO.
(Λιβεράκου ακούς? Τσέκαρε… γιατί δεν αποκλείεται να παίξουν και έξω από το σπίτι σου) :P

Κόλαση θα είναι. Μακάρι αυτό το σχήμα να περάσει και από την Ελλάδα.

https://www.facebook.com/pg/childtheband/about/?ref=page_internal

 

 

Read 338 times