Creative Eclipse PR // ALWANZATAR - BJORN RIIS - HELHEIM - LUCY KRUGER & THE LOST BOYS - SONS OF ALPHA CENTAURI

Saturday, 21 September 2019 12:34
Published in Check Also

Η Creative Eclipse PR, μας στέλνει promos, μουσικές κυκλοφορίες τής χρονιάς και εγώ επιλέγω κάποιες όμορφες, ιδιαίτερες και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους για να τις μοιραστώ μαζί σας. Εσείς, διαβάστε, ακούστε και επιλέξτε τι θα σας συντροφεύσει.


ALWANZATAR - Helsfyr Terminal Ekspress (Label:Apollon Records/2019 - Genre: Synth, Electronic, Kosmische)Όσλο 2019 και ο Krizla έρχεται -από τους Tusmørke- με το τρίτο του άλμπουμ Helsfyr Terminal Ekspress να δώσει το Οκ σε όλους αυτούς που η περιέργεια για απόκοσμα και ηλεκτρονικά ακούσματα είναι λίγο μεγαλύτερη από το νορμάλ. Και τι είναι νορμάλ στις μέρες μας, είναι μια μεγάλη ανάλυση που έχει υποστεί κακοποίηση. 

Το ALWANZATAR είναι το όχημα του Krizla που ροβολάει πάνω σε synthesizer, drum machines, αναλογικούς και ψηφιακούς ήχους.
Μην διαβάζεις "Όσλο" και ονειρεύεσαι Metal ήχους. Αυτό δεν υπάρχει.
Εξωγήινος παγκόσμιος ήχος χαρακτηρίζεται η μουσική του και στο προτείνω αν είναι της "ηλεκτρονικής" φάσης και λιγάκι φευγάτος.
Links:
Facebook:
http://www.facebook.com/alwanzatar
Bandcamp: https://alwanzatar.bandcamp.com
Label:
http://www.apollonrecords.no

______________________________


BJORN RIIS - A Storm Is Coming (Label:Karisma Records/2019 - Genre: Atmospheric Prog Rock)

 

Άλλη μια Νορβηγική παρουσία έκανε φέτος την εμφάνιση της. Ο BJORN RIIS είναι μέρος των αγαπημένων μου καλλιτεχνών και πιο κοντά στα μουσικά μου γούστα. Το άστατο προοδευτικό rock που γράφει μπορεί και συναρπάζει. Είναι μουσικός με παιδεία και γνώσεις αποδεδειγμένες στο πέρασμα των χρόνων.
Το A Storm Is Coming έκανε την εμφάνιση του το Μάιο αλλά ναι... ακούγεται και το Σεπτέμβριο και όλες τους μήνες και όλα τα χρόνια. Πανέμορφες συνθέσεις, Floyd-ίστικες μελωδίες που όπως και να έχει δεν δυσαρεστούν ποτέ. Κάθε άλλο. Ο co-founder των Airbag δίνει πια άλλη βαρύτητα στη μουσική του. Και εδώ καταλαβαίνει κάποιος τις όποιες αλλαγές και προόδους. Η μουσική είναι ο πρωταγωνιστής και ο "αθέατος" συντελεστής η θεματολογία.
Οι ανθρώπινες σχέσεις, η απώλεια μέσα σε ένα φανταστικό διάλογο. Στο A Storm Is Coming ο BJORN RIIS συνδυάζει την βαρύτητα και την τρυφερότητα του rock, του prog και του πιο ατμοσφαιρικού pop. Αξίζει να σημειώσω πως στην παρέα του είναι οι:Henrik Bergan Fossum (Airbag) - drums, Simen Valldal Johannessen (Oak) - keys, Ole Michael Bjørndal - guitar και Mimmi Tamba - guest vocals.
Δεν έχεις παρά να το απολαύσεις.
Links:
Official: http://www.bjornriis.com
Facebook: http://www.facebook.com/BjornRiisMusician
Bandcamp: https://bjornriis.bandcamp.com
Instagram: http://www.instagram.com/bjornriis
Youtube: http://www.youtube.com/user/BjornRiis
Label: http://www.karismarecords.no
 
______________________________


HELHEIM - Rignir (Label:Karisma & Dark Essence Records/2019 - Genre:Norwegian black viking metal)Όταν οι Νορβηγοί HELHEIM μπορούν να παίξουν και κάτι άλλο από Black metal.
Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας τίτλος από μόνος του και εκεί να τελειώνουν όλα. Και μετά να αρχίζει το ψάξιμο από τον ακροατή να αποκρυπτογραφίσει τα γραπτά αυτά.
Για πάνω από 2 δεκαετίες οι HELHEIM έχουν δώσει το στίγμα τους και έχουν εισβάλει στην Νορβηγική μουσική κληρονομιά. Σίγουρα το Black metal των τελευταίων χρόνων δεν κουβαλάει και τόσο πολύ πια τη δύναμη και τη μαυρίλα, την ταχύτητα και την αυθεντικότητα των πρωτομαστώρων του είδους. Εδώ όμως έχουμε κάτι που έρχεται από τα χώματα αυτά.
Πιστοί στη Νορβηγική γλώσσα, δίνουν έτσι σε κάθε στίχο την έμφαση που χρειάζεται. Με το Rignir οι HELHEIM ακολουθούν την παράδοση των Vikings γράφοντας ποιήματα που τα προσαρμόζουν στο δικό τους μουσικό ύφος με καθαρά φωνητικά που αξιοποιούν κατάλληλα την πιο κατανοητή ακρόαση.
Δεν ψάχνουμε για αυθεντίες. Αυτές έχουν ήδη προ-υπάρξει. Δίνουμε όμως μια ευκαιρία σε ένα -ίσως- άξιο άλμπουμ να ακουστεί.
Links:
Bandcamp:
https://helheim.bandcamp.com/ 

_____________________________


LUCY KRUGER & THE LOST BOYS - Sleeping Tapes For Some Girls (Label: Unique Records/2019 - Genre: Psychedelic Folk/ Dark Folk)Τι μπορεί να μεσολαβήσει από το... "Cape Town to Berlin"?
Δέκα μικρές ιστορίες έτοιμες να δημοσιευθούν και να ακουστούν από μια εκπληκτικά χαρισματική, ζεστή φωνή. Σε μαγεύει, σε παρασύρει. Στην καλύτερη περίπτωση μπορείς να σταματήσεις να ανασαίνεις για να ακούσεις τις ανάσες της.
Η LUCY KRUGER έφτασε στο Βερολίνο και αφήνει τη μουσική της να απλωθεί παντού. Στηρίζει όλο της το υλικό στην αψεγάδιαστη φωνή της. Μια ελαφριά παρέα από κάποια μουσικά όργανα που απλά την συνοδεύουν. Έχοντας περάσει πολλές νύχτες ακούγοντας ήχους και ιστορίες από songwriters που μοιραζόταν στιγμές, αισθάνθηκε πως ήρθε και η δική της στιγμή να μοιραστεί με το δικό της κοινό τις επιρροές που εγκαταστάθηκαν στο είναι της. Και αυτό έκανε.
Και η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά βγαίνει σε λίγες ημέρες. Εδώ δεν υπάρχει ένταση. Έχουμε ένα down tempo album για συγκεκριμένα ακουστικά γούστα. Slow burning psychedelic folk όπως το αποκαλεί. Πανέμορφο απλά.
Links:
 

_____________________________


SONS OF ALPHA CENTAURI - Buried Memories (Label: H42 Records/2019 - Genre: Post-Rock/ Ambient)Οι SOAC -εν συντομία- επιστρέφουν τον Οκτώβρη για να συνεχίσουν ότι άρχισαν το 2018 με το Continuum.
Αργόσυρτες και μακροσκελής συνθέσεις είναι χωμένες μέσα στο Buried Memories πάνω σε desert rock, instrumental, post-metal και stoner rock βάσεις.
Αν είσαι του είδους αξίζει να το περιεργαστείς λιγάκι. Δεν είναι εύκολο άλμπουμ. Δεν είναι από κείνα δηλαδή που χρειάζονται -όπως λέμε- πολλές ακροάσεις για να "μπεις" στο νόημα. Είναι από τις άλλες τις περιπτώσεις, που απαιτούν να ακούς το συγκεκριμένο ιδίωμα χωρίς να ξεφυσάς και να βαριανασαίνεις από την επιμονή των παραμορφωμένων riffs ή την επαναλαμβανόμενη noisy ατμόσφαιρα.
Και όλο αυτό θέλει φανατικό ακροατή, αν φανταστεί κανείς πως οι περισσότερες συνθέσεις ακουμπούν τα δεκάλεπτα.
Links:
 
 
✍ Eleni Liverakou Eriksson (ECLECTIC SHADOWS team)

 
Read 70 times