Monuments on Facebook

ALTAIR – "Descending: A Devilish Comedy” (Sleaszy Rider - 2017)

Friday, 04 August 2017 06:00
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Δεύτερη κυκλοφορία από αυτό το πολύ καλό συγκρότημα από την Ferrara της Ιταλίας.

Είναι γνωστό εις πάση ότι η Ιταλία εξάγει πάρα πολλά και ποιοτικά σχήματα στον χώρο.

Από τα τέλη τις δεκαετίας των 80’ς έως και σήμερα πρωταγωνιστεί στην σκηνή με αρκετούς ταλαντούχους μουσικούς και projects. Άσχετα με την απήχηση που έχουν στον παγκόσμιο Power Progressive Metal χάρτη, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι συνεχίζουν ακάθεκτοι και τους ευχαριστούμε για την μουσική που προβάλουν κάθε τόσο και λιγάκι.

Έτσι και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά ενδιαφέρουσα μπάντα αποτελούμενη από έξι συνολικά μέλη γεμάτη όρεξη για αυτό τον δύσκολο μουσικό δρόμο που διάλεξαν να ακολουθήσουν.
Το πολύ καλό ντεμπούτο τους "Lost Eden" είχε κυκλοφορήσει κάτω από άλλο label το 2013. Απέσπασε πολύ καλές κριτικές και τους οδήγησε ώστε να κερδίσουν σε έναν σημαντικό online διαγωνισμό της χώρας τους με το πρώτο single του δίσκου. Το βραβείο ήταν η ηχογράφηση από τον Fabio Leone των ύψιστων RHAPSODY στο τραγούδι "Power Of The Gods".

Έκτοτε το συγκρότημα έκανε αρκετές ζωντανές εμφανίσεις σε τοπικά clubs ανοίγοντας για μπάντες όπως οι FREEDOM CALL, FABIO LIONE, TRICK OR TREAT, KALEDON, VANEXA, SABOTAGE, με αποκορύφωμα την συμμετοχή τους στο Open Air Festival του Κιέβου με τους BLIND GUARDIAN και τους δικούς μας ROTTING CHRIST.

Ύστερα από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση αλλά και στην μουσική πλεύση, τον Οκτώβριο του 2016 μπήκαν στο Domination Studio με τον Simone Mularoni στην παραγωγή για τον διάδοχο του "Lost Eden" με τον τίτλο "Descending: A Devilish Comedy”.
Μάλιστα κυκλοφορεί μέσω της “δικής μας” εταιρίας Sleaszy Rider!

Ένα concept album που περνάει μέσα από τους κύκλους της κόλασης. Κύκλοι που όπως η ίδια η μπάντα υποστηρίζει υπάρχουν μόνο στο μυαλό μας. Εκεί βρίσκονται όλοι οι φόβοι, οι κακίες, οι αρετές και η σκοτεινή πλευρά του ανθρώπινου είδους. Εμφανίζονται με τη μορφή μιας θεατρικής κωμωδίας μέσα από το μουσικό φίλτρο του group.
Στο σύνολο του το άλμπουμ κυμαίνεται σε πολύ γρήγορες αλλά όχι χαζές ταχύτητες (ξέρετε αυτές που δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται).
Το όμορφο προσωπείο του power metal είναι κυρίαρχο και στις 9 συνθέσεις του δίσκου. Σου κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο γιατί έχει σαφή προσανατολισμό και το αποτέλεσμα στην παραγωγή φαίνεται με την πρώτη. Βοηθά έτσι να ακούγεται καθαρό και κρυστάλλινο κάθε δευτερόλεπτο που θα του δώσεις κατά την ακρόαση του.

Οι επιρροές της μπάντας είναι πέρα για πέρα εμφανείς στον ακροατή. SYMPHONY X και EVERGREY της πρώτης περιόδου. Εκπληκτικά θέματα αλλά και solos στις κιθάρες. Γεμάτος ήχος και μελωδίες σπαρμένες παντού στον νέο τους αυτόν δίσκο.
Ιδιαίτερη αναφορά και τα εύσημα στο ασταμάτητο drumming χέρι - χέρι με τις μπασογραμμές να σαρώνουν πραγματικά.
Πλήκτρα να δημιουργούν ατμόσφαιρα όποτε χρειαστεί αλλά και να συνοδεύουν σωστά τα υπόλοιπα όργανα όταν μια σύνθεση θεριεύει.

Ένας τραγουδιστής ο οποίος δεν είναι τόσο εντυπωσιακός αλλά όμως οδηγεί την μπάντα με την ιδιαίτερη χροιά του. Συναισθηματικός και συνάμα αποτελεσματικός χρωματίζει τα τραγούδια. Δύσκολα βρίσκεις υψίφωνους πια.
Οι ALTAIR λειτουργούν σαν μια καλoδουλευμένη μηχανή παραγωγής πολύ καλού Power Metal με αρκετή δόση από Progressive. Αυτό είναι αρκετό για να τους καλωσορίσω και να παραδεχτώ ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά ελπιδοφόρο σχήμα.
Όλες οι συνθέσεις πνέουν έναν αέρα αισιοδοξίας για ένα άλμπουμ το οποίο αξίζει να δώσεις την προσοχή σου. Αρκεί να έχεις την καρδιά σου ανοιχτή και η μπάντα θα σου δώσει απλόχερα αρκετές εκπλήξεις. Υπάρχει χώρος για βελτίωση. ΄

Είμαι σίγουρος ότι το ταλέντο τους θα τους δώσει τα βήματα για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον.


Line up:

Simone Mala (Lead Vocals)
Luca Scalabrin (Bass & Vocals)
Gianmarco Bambini (Lead Guitars)
Albert Marshall (Lead Guitars)
Enrico Ditta (Keyboards)
Simone Caparrucci (Drums)

 


https://www.facebook.com/AltairPowerMetal/
http://www.altairmetal.com/

 

 

 

 

 

 

 

Read 339 times