NOVERIA – Aequilibrium (Scarlet Records/2019)

Monday, 04 November 2019 11:22
Published in When Hard Gets Heavy

Καταιγιστικό progressive/power heavy metal !!!

 

Οι Ιταλοί NOVERIA συγκροτήθηκαν το 2014 από τον κιθαρίστα Francesco Mattei. Το φετινό τους Aequilibrium είναι ο τρίτος δίσκος κατά σειρά. Ευελπιστούν σε μια καλύτερη αποδοχή και καταξίωση από αυτήν που τους έφερε η μέχρι τώρα δισκογραφία τους. Έχουν προηγηθεί τα Risen (2014) και Forsaken (2016).
Ενώ η πρώτη τους κυκλοφορία Risen αναφερόταν σε ιστορίες ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που φαίνεται να βάζει όλες τις πιθανότητες εναντίον τους, το επόμενο άλμπουμ Forsaken, επικεντρώνεται στον συναισθηματικό αγώνα ενός μόνο ατόμου που αντιμετωπίζει μια απειλητική για τη ζωή του ασθένεια. Το Forsaken είναι ένα album εμπνευσμένο γύρω από τη θεωρία των πέντε σταδίων του θανάτου (το μοντέλο Kubler): άρνηση, οργή, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή.
 
 
Το αρχικό lineup τής μπάντας είχε φιλοξενήσει τον Emanuele Casali (DGM, Astra) στα πλήκτρα. Από το 2016 ο Emanuele έχει αποχωρήσει για να εργαστεί σε άλλα project. Ο Julien Spreutels (Epysode, Ethernity) τον αντικατέστησε επάξια. Ο Julien αποδείχθηκε εξαιρετική προσθήκη για την μπάντα. Η έμπνευση και το ταλέντο του, έδεσε με τους υπόλοιπους αμέσως. Αυτή η χημεία μεταξύ τους, διαπερνά όποιο εμπόδιο θα μπορούσε να παρουσιαστεί ώστε να συνεργαστούν και να συνεχίσουν τον κοινό τους όνειρο.
Στόχος είναι να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία headbanging με μια μελωδική συστροφή μέσα από τη μουσική τους.
Συνδυάζοντας μαζικά riff στις κιθάρες μαζί με τεχνικά προκλητικά σόλο και με ατμοσφαιρικά πλήκτρα στην επιφάνεια. Οι κύριες πηγές μας έμπνευσης προέρχονται από είδη όπως το Symphonic, Industrial και Death Metal. Βέβαια, εάν μπεις στην διαδικασία να αφουγκραστείς την μουσική τους, αυτές οι επιρροές δεν θα ενοχλήσουν σε καμιά περίπτωση το μη μυημένο αυτί. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
 
Το Aequilibrium περιέχει 11 συνθέσεις με διάρκεια που αγγίζει την 1 ώρα. Ένας χορταστικός σε ποιότητα δίσκος ο όποιος σφύζει από ενέργεια και ηχεί σύγχρονος με την ευρεία έννοια του όρου. Όλα τα στοιχειά τού δυνατού και κραταιού power heavy metal και σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την μελωδική πλευρά του progressive δένουν μαζί για ένα ολοκληρωτικό πανηγύρι. Ευφάνταστα γρήγορα καθαριστικά θέματα στις κιθάρες. Σφιχτοδεμένο rhythm section από τα καλύτερα που έχω ακούσει τελευταία.
 

Ο Francesco Corigliano εγγυητής πίσω από το μικρόφωνο, δίνει πάθος με την φωνή του. Μελωδικός και άρτιος frontman χρωματίζει τις συνθέσεις και έτσι το αποτέλεσμα ηχεί άκρως ενδιαφέρον. Το ταλέντο της μπάντας δημιουργεί και δεν αυτοπροβάλλεται. Λειτουργεί έτσι ώστε η μουσική τους να είναι εύπεπτη σε ένα ευρύ κοινό. Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι στιγμές που ο μουσικός θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω με τις ιδέες του και αυτό αποτελεί ανάγκη για την μουσική μας γενικότερα.
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τα πλήκτρα αντανακλά την κυριαρχία της Ιταλικής σκηνής και υπάρχει σε μεγάλες δόσεις σε όλο το album. Αν έχουν κάτι να περηφανεύονται οι γείτονες μας είναι η μεγάλη σχολή τους στον τομέα αυτό.
Γενικά πάντως η κυκλοφορία τους αυτή, δεν θα πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Ειδικά όταν λατρεύει αυτό το μουσικό παρακλάδι του είδους. Διαθέτει τα πάντα ώστε να συντροφεύει τον καθένα μας στον ελεύθερο του χρόνο.

Οι NOVERIA προσφέρουν στον χώρο μας μια αξιοπρεπέστατη σε όλα τα επίπεδα κυκλοφορία για φέτος. Meravigliosi!
 
 
 
 
Tracklist:
1. Waves
2. The Awakening
3. New Born
4. Blind
5. The Nightmare
6. Broken
7. Collide
8. Stronger Than Before
9. Losing You
10. A Long Journey
11. Darkest Days
 
The band:
Francesco Corigliano
– Vocals
Julien Spreutels - Keyboards
Omar Campitelli - Drums
Francesco Mattei - Guitar
Andrea Arcangeli – Bass
 
 
Halo of Thorns (ECLECTIC SHADOWS team)
Read 269 times