TERRIFIANT - Terrifiant (Gates Of Hell Records/2020)

Wednesday, 29 January 2020 11:42
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Τέτοιου είδους “τρομάρες” μετά χαράς να τις παίρνουμε συχνότερα...

 

Οι Βέλγοι Terrifiant έρχονται στο προσκήνιο με το παρθενικό τους ομώνυμο άλμπουμ, έχοντας ήδη αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και δεν αστειεύομαι λέγοντας ότι μπορούν “θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος” να αφήσουν εποχή...
Και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το line up της μπάντας πήρε σάρκα τα οστά μόλις το 2018 και μετά την τυχαία γνωριμία των Lord Terrifiant (φωνητικά) και ZZ Slop (κιθάρα) σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ενός καλοκαιρινού Metal φεστιβάλ. Καλό έτσι;
Οι δύο τους άμεσα συνειδητοποίησαν τα καθόλα κοινά μουσικά τους ενδιαφέροντα τα οποία κινούνται αποκλειστικά στον χώρο του πατροπαράδοτου 80’s Heavy Metal με αδυναμίες που βρίσκουν εκφραστές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού με αιχμή τι άλλο, το NWOBHM (Witchfynder General, Cloven Hoof, Raven, Tygers of Pan Tang, Satan, μερικές χτυπητές επιρροές).

Μη χρονοτριβώντας λοιπόν δημιούργησαν τους Terrifiant και μετά από ένα demo, ήδη ζεστοί και χωρίς δεύτερη σκέψη ντεμπουτάρουν δισκογραφικά στην αυγή τού 2020. Ένα instrumental εισαγωγικό κομμάτι και ακόμη επτά κλασσικομεταλλικά άσματα, προσκύνημα στις παραδοσιακές φόρμες της χρυσής δεκαετίας του '80, ξεσηκώνουν ακόμα και τον πιο αποστασιοποιημένο οπαδό του ήχου που μας “βύζαξε” και μας άνδρωσε μουσικά.
 
 
Τα τριανταεπτά (37) λεπτά του άλμπουμ μοιάζουν πολύ λίγα, ωστόσο κατά παράξενο τρόπο καταφέρνουν να παγιδεύσουν μέσα τους σχεδόν όλα εκείνα τα αγαπημένα κλισέ που μας κάνουν να γυρνάμε ξανά και ξανά πίσω εκεί που άρχισαν όλα, αντιστεκόμενοι στην “γλυκανάλατη” και “υγιεινή” μουσική διατροφή που συστήνουν οι σύγχρονες συνήθειες.
Η “χύτρα” των Terrifiant έχει δημιουργήσει μια σπεσιαλιτέ η οποία βασίζεται στην ταχύτητα, τα κοφτερά κιθαριστικά ρυθμικά μέρη και σόλα, τα κολλητικά refrain και την εντυπωσιακά ιδιαίτερη φωνή του Lord Terrifiant ο οποίος φαίνεται να διαθέτει εξαιρετικό χάρισμα με έμφαση στις ψηλές νότες. Τόσο η χροιά όσο και η ερμηνεία του -σε σημεία χαοτική- θυμίζει από Udo Dirkschneider και Tim Baker (υπερβολή Nr 1) μέχρι King Diamond (υπερβολή Nr 2)!
 
Αν έπρεπε υποχρεωτικά να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια σε έναν κατά τα άλλα εντελώς συμπαγή δίσκο, αυτά θα ήταν τα Devil in Transport, Just Because I Can, Metal and More με την υπέροχη γέφυρα και την κιθαριστική καταιγίδα, Iron Mountain με τα τέλεια “κουμπωμένα” πλήκτρα και την διασκευή στο Heartbreaker της Pat Benatar όπου κυριολεκτικά έμεινα “παγωτό”! Επίσης δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω το όμορφο vintage εξώφυλλο και την “ξερή” 80'ς παραγωγή που δεν σηκώνει ούτε γυαλιστικό ούτε “κέρωμα” πλυντηρίου αυτοκινήτων.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις η πολυλογία δεν βοηθά αλλά μάλλον εμποδίζει την ουσία που είναι η προτροπή τού αναγνώστη να διαθέσει από τον πολύτιμο χρόνο του στην ακρόαση ενός μουσικού δίσκου.
Επειδή νομίζω ότι αυτό που περιέγραψα δεν απέχει και πολύ από την υποκειμενική μου πραγματικότητα, παρακαλώ πατήστε το play και η “τρομάρα” που θα πάρετε θα σας αποζημιώσει!
 
Tracklist: 1. Steel for Life (3:19) 2. Devil in Transport (3:43) 3. Bed Queen (3:41) 4. Just Because I Can (4:37) 5. Metal and More (5:04) 6. Speedline (3:55) 7. Iron Mountain (7:15) 8. Heartbreaker (Pat Benatar Cover) (5:02)
 
Line-up:
Lord Terrifiant - Vocals
ZZ Slop - Guitar
Slime Valdi - Guitar
Sniffany Bags - Bass
Alcoloic - Drums
 
 
 
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 
 
 
Read 284 times