ARKADO – Never Say Never (AOR Heaven/2020)

Wednesday, 25 March 2020 07:31
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

We are the champions … 

 

Κοίτα να δεις τώρα περίπτωση... ένα παραμύθι θα σας πω!
Once upon a time και συγκεκριμένα το 1983, εδώ κοντά δηλαδή, δημιουργήθηκε μια μπάντα σε ένα Σουηδικό “κεφαλοχώρι”, εδώ κοντά δηλαδή, εν ονόματι Odakra… κάτοικοι; Σήμερα που μιλάμε κοντά στις 5.000 ψυχές.
Ο μουσικός προσανατολισμός της μπάντας ήταν το μελωδικό Hard Rock και το όνομα αυτής ΒΒ2 ή καλύτερα Better Be Together. Το μοναδικό που κατάφερε στην μάλλον μικρής διάρκειας ζωή της ήταν η ηχογράφηση όλου κι όλου ενός single.
Που είναι τώρα το σημαντικό; Αυτό το τραγούδι έμελλε να αποτελέσει τον ύμνο τής τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Odakra IF διατηρώντας ζωντανή την μνήμη των ΒΒ2 έως και σήμερα τουλάχιστον στα πάτρια εδάφη τους καθώς συνεχίζει να ακούγεται ανελλιπώς στους εντός έδρας αγώνες της!
Και εντελώς ξαφνικά χωρίς γνώση του τι ακριβώς μεσολάβησε –καλό ή κακό- από εκείνα τα χρόνια έως σήμερα, ερχόμαστε με τηλεμεταφορά στο 2018 και μια sold out, κατά τα φαινόμενα θριαμβευτική εμφάνιση των αναγεννημένων ΒΒ2 στο κοντινό Helsingborg.
Η αφορμή μόλις είχε δοθεί, και η επανεκκίνηση τριανταπέντε χρόνια μετά ήταν γεγονός. Νέα εκκίνηση με φρέσκα μέλη και νέο όνομα. Προς τιμή και τιμή τους, οι ΒΒ2 πήραν το όνομα της μικρής τους πόλης χρησιμοποιώντας τον έξυπνο τρόπο του αναγραμματισμού. Arkado (O-d-a-k-r-a).Οι Arkado κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο και ανήκουν σε εκείνη την περίεργη κατηγορία που δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο από το να τους σεβαστούμε και μόνο. Σεβασμός στον αγώνα, στο όραμα, στην πίστη, στο όνειρο, στον στόχο, στο γενικότερο νόημα της ζωής.
Σίγουρα εάν το Never Say Never ήταν ένας κακός δίσκος, θα δυσκολευόμουν πολύ να το παρουσιάσω... ευτυχώς δεν είναι έτσι το case study των Arkado και μπορώ άνετα να το μοιραστώ μαζί σας.
Όσοι και όσες αγαπάτε το μελωδικό Hard Rock – AOR, τους ανάλαφρους ρυθμούς, τα πλήκτρα σε γερές και αρκετά ηλεκτρονικές δόσεις, τις γλυκές άνευ εξάρσεων ερμηνείες και τα εύηχα κλισέ κιθαριστικά θέματα, θα βρείτε αυτό που αμετανόητα και μόνιμα ψάχνετε. Χωρίς εκπλήξεις, χωρίς καινοτομίες, χωρίς υπερβολές...
Κατά τα λοιπά, χωρίς να πρέπει η μικρή ιστορία των Arkado να αποτελέσει τον κανόνα, καθώς η λογική λέει ότι καλό είναι όλα να έρχονται στην ώρα τους ή έστω κοντά σε αυτή, εύχομαι να έχουν συνέχεια καταρχήν για την δική τους προσωπική ισορροπία και κατά δεύτερον για το μουσικόφιλο κοινό της γενέτειρας τους και γιατί όχι και ακόμη πιο μακριά.
 
Απλά Respect!
 
Tracklist: 1. So Bad 2. To Leave it all Behind 3. Never say Never 4. Don’t rape the Nature 5. Walk your way 6. If We Are to Last 7. My Hometown 8. She’s So fine 9. Eagle 10. Carry my Heart 11. Never say Never Again
 
Line-up:
Philip Lindstrand (vocals, lead guitars)
Mats Nilsson (guitars)
Martin Kirschner (guitars)
Mikael Skafar (drums & backing vocals)
Bernt Lundgren (bass)
Mikael Svensson (keyboards & backing vocals)
 
 
Arkado official Website: www.arkado.se
 
 Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 
 
 
 
 
 
 
 
Read 169 times