Monuments on Facebook

EVAN – Blue Lightning (FC METAL RECORDINGS)

Wednesday, 22 June 2016 12:51
Published in When Hard Gets Heavy

“...μη ζώην μετ᾽ αμουσίας...” Ευριπίδης

Βάζεις να ακούσεις χωρίς να έχεις την παραμικρή πληροφορία για το άτομο που παίζει.
Μία όμορφη - κλασσικής παιδείας – εισαγωγή με το “Rising” να σου ανοίγει την πόρτα στο “Blue Lightning” σαν τα λίγα εκείνα τα λεπτά μιας όμορφης αυγής.

Aμέσως σχεδόν μπαίνει το ταχύτατο “Into The Light” με τις ακτίνες του φωτός να σε χτυπούν κατακούτελα όπως η εμπειρία του κιθαρίστα στα αυτιά σου. Αν είσαι οπαδός και τρελάκιας (με την καλή πάντα έννοια) του Power/Speed Metal ακούμπησε άφοβα στο “Skies Of Shred”- για να μην πω και Thrashάκιας. Αν θες να ψάξεις για “λαθάκια” εδώ μέσα δεν θα βρεις και χαίρομαι απεριόριστα στο άκουσμα του άλμπουμ αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που με ενθουσίαζε το είδος.
Στο “Picking The Stars” λοιπόν το 4 κατά σειρά κομμάτι του άλμπουμ αντί για αστέρια βολέψου να μαζέψεις σαγονάκια και μυαλά και τα λέμε και παρακάτω. Θα μπορούσα να παρουσιάσω το άλμπουμ αντίστροφα. Ας πούμε να πλέξω διθυράμβους για τον δημιουργό, να “φουσκώσω” την προσωπικότητα του, να τονίσω – ίσως – υπερβολικά τις συνεργασίες του κτλ. Θα συνεχίσω με τα κομμάτια γιατί αξίζουν πραγματικά μια ειλικρινή και αντικειμενική παρουσίαση και μετά βλέπουμε ποιος είναι ο “ταχυδακτυλουργός”.

Σαν πτήση πάνω σε σύννεφα η συνέχεια με το ”Orchestra Of Withered Clouds” συνδυάζοντας νέους ήχους με την λατρεία των μεγιστάνων των '70ς και ΄80ς. Τονίζω πάλι πως η μουσική του παιδεία, η αφοσίωση του, η μελέτη και πάνω από όλα το ταλέντο του κάνουν το κομμάτι αυτό να φτάνει στα σύννεφα στην κυριολεξία, όμορφη εισαγωγή, σπιντάτο το υπόλοιπο μεγαλύτερο μέρος του και μια εκπληκτική jazzé - με λίγο Ελληνικό ρετούς – έξοδο.
Η '80ς αναφορές στην για μερικά δευτερόλεπτα “ακατέργαστη” εισαγωγή του “Blue Lightning”, και το μπάσιμο στο κυρίως θέμα προδίδουν τις μουσικές επιρροές του καλλιτέχνη. Michael Romeo, Gary Moore, Michael Schenker, Ritchie Blackmore, Gus G, Jeff Loomis, Andy James, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Uli Jon Roth σου φτάνουν για αρχή?

Μέχρι και το σημείο αυτό έχουμε να κάνουμε με ένα instrumental album που καταβροχθίζεται ευχάριστα και γρήγορα.

"Edge Of The Sky"... αναγνώρισες τα φωνητικά? Αν όχι να σου πω εγώ. Ο Fabio Lione (RHAPSODY OF FIRE, ANGRA, VISION DIVINE) κάνει μια όμορφη παρουσία εδώ όπως και στο "One Last Time” που ακολουθεί, όμορφη μπαλάντα αν και λιγάκι άτονη/άχρωμη η φωνή του Fabio σ' αυτό. Τα πλήκτρα επίσης στα "Edge Of The Sky" και "One Last Time” τα σφυροκοπά ο δαιμόνιος δικός μας Bob Katsionis (Firewind, Serious Black, Outloud). Με μια εκπληξούλα θα κλείσει το 'Blue Lightning'.
Το “Everything Is Coming Up Roses” του μεγάλου και αδικοχαμένου προσφάτως BLACK, παίρνει άλλη μορφή εδώ! Πολύ καλό με μια Dark Wave υποψία στα φωνητικά.

Λοιπόν... ο καλλιτέχνης είναι ο EVAN (Βαγγέλης Κουκουλάρης) και αν αυτά που διάβασες ή είχες και την τύχη να ακούσεις στο ντεμπούτο του σου τράβηξαν την προσοχή ή και σου άρεσαν ακόμη καλύτερα γιατί αν μάθεις ότι ο EVAN είναι ένα αντράκι μόλις στα 22 του με πτυχία μουσικής ήδη στα 17 του και με ένα μουσικό ξεκίνημα που χρονολογείτε στα 11 του μόλις χρόνια. Το παλικαράκι αυτό είναι Ελληνογερμανικής καταγωγής. Νιώθω αλήθεια υπερήφανη για δαύτον και θα εκμεταλλευτώ την Ελληνικότητα στο αίμα του ότι αφορά το πάθος του για την μουσική, το ταλέντο του και την δεξιοτεχνία του. Θα του αναγνωρίσω όμως στην άλλη μισή καταγωγή του στην επιμονή, την μελέτη και την πειθαρχία.
Αν λοιπόν πέσει κάπου στη αντίληψή σου μην το αφήσεις να περάσει έτσι ή για να στο πω πιο απλά δώσε του προσοχή γιατί αξίζει πολλά περισσότερα από ότι ίσως έχεις υποπτευτεί.
Για τους λάτρεις των Tony MacAlpine, Jason Becker, Marty Friedman, Paul Gilbert & Yngwie Malmsteen.

Η μίξη και το μάστερ έγιναν από τους R.D. Liapakis και Christian Schmid στα Prophecy & Music Factory Studios (Mystic Prophecy, Suicidal Angels, Devil’s Train, Steel Prophet, Eldritch.)
Δεν νομίζω πως μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο σχετικά με τον EVAN, μπορώ όμως να πω πως θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα περισσότερα Ελληνόπουλα σε αυτές τις ηλικίες που να πετούν τα χέρια τους φλόγες. Ευτυχώς ο ορίζοντας διαγράφετε πιο αισιόδοξος.

Ορμάτε παιδιά. Μάθετε και παίξτε μουσικές...ΔΥΝΑΤΑ!

 

 

 

Read 807 times