Monuments on Facebook

THUNDER – “Rip It Up” (earMUSIC)

Monday, 20 February 2017 11:37
Published in When Hard Gets Heavy

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Και μόνο το γεγονός ότι οι Thunder βγάζουν καινούργιο δίσκο, για μένα, είναι σπουδαίο. Είμαι ένας από τους πολύ πιστούς Έλληνες οπαδούς της μπάντας. Για την ακρίβεια είμαι ο ένας από τους δύο πολύ πιστούς Έλληνες οπαδούς της μπάντας. Ο άλλος είναι ο Κισατζεκιάν.

Είναι ελάχιστες οι φορές που δεν με έχουν ενθουσιάσει (μία για την ακρίβεια) και η προσμονή για το “Rip It Up” ήταν τεράστια Μπορεί και γι’ αυτό τον λόγο η «απογοήτευση» να ήταν μεγάλη τελικά...

Για να σας βάλω στο κλίμα, μέχρι και πριν το “Rip It Up”, κατά την γνώμη μου, το μόνο άλμπουμ των Thunder που πέρασε και δεν ακούμπησε (αυτή η μία φορά που γράφω παραπάνω) ήταν το “Bang” το 2008. Οι συνθήκες τότε βέβαια ήταν πολύ διαφορετικές.
Τα σημάδια πτώσης είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται δύο χρόνια πριν, όταν το 2006 είχε κυκλοφορήσει το “Robert Johnson's Tombstone”, το οποίο δεν ήταν κακό, αλλά δεν ήταν στα επίπεδα των μέχρι τότε άλμπουμ τους. Επίσης το “Bang” σηματοδότησε την δεύτερη, μέχρι τότε, διάλυση της μπάντας. Τα πράγματα τώρα όμως είναι πολύ διαφορετικά. Δύο χρόνια πριν, τον Φλεβάρη του 2015 οι Thunder κάνουν το δισκογραφικό τους come back μετά από επτά χρόνια απουσίας με το “Wonder Days” που είναι ένας εκπληκτικός δίσκος. Ήταν μάλιστα το πρώτο άλμπουμ της μπάντας που μπήκε στο βρετανικό Top 10 από το 1995 και το “The Thrill Of It All”, φτάνοντας στο νούμερο 9! Ακολούθησε φυσικά Βρετανικό και Ευρωπαικό tour, και δεν σημαζεύεται!! Ο πήχης λοιπόν έχει μπει ψηλά εκ των πραγμάτων για το “Rip It Up”

Ξεκινάω την πρώτη ακρόαση και για λίγο όλα φαίνονται καλά, πολύ καλά για την ακρίβεια. Πρώτο κομμάτι το “No One Gets Out Alive” με εισαγωγικό ριφάκι τύπου “The Song Remains The Same” από Zeppelin και λέω «μπράβο οι Thunder; θα μας φτιάξουν πάλι”. Ωστόσο το τραγούδι αποδεικνύεται, αξιοπρεπέστατο μεν, αλλά όχι η κομματάρα δε. Το χειρότερο είναι ότι συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο με απλά καλά τραγουδάκια χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Και πάει κάπως έτσι μέχρι την μέση του άλμπουμ και το “Shakedown” που πραγματικά είναι το πρώτο Thunder τραγούδι του δίσκου. Γκρουβα, ροκιά, μαγκιά, πιασάρικο ρεφρέν και μελωδία που σου μένει στο μυαλό. Εκεί γίνεται ένα καλό σερί με τα “Heartbreak Hurricane” και “In Another Life”, μια τρομερή μπλουζιά με ανατριχιαστική ερμηνεία από τον αειθαλή Bowes και ανατριχιαστικό παίξιμο, γεμάτο συναίσθημα, από τον Morley. Τραγούδι/σφραγίδα τούτο! Αλλά ως εκεί.
Μετά συνεχίζουμε με fillers μέχρι το τέλος. Συνολικός απολογισμός; Τρεισήμισι τραγούδια από τα έντεκα. Ε ΟΧΙ!!! Όχι διάολε! Thunder είστε! Ψάχνω τα κομμάτια που θα βάλω στο repeat και δεν τα βρίσκω…

Για να μην υπερβάλλω. Το album δεν είναι κακό! Αλλά για τα επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει, κινείται σε ρηχά νερά συνθετικά. Κατά τ' άλλα τόσο το παίξιμο όσο και η παραγωγή είναι προφανώς επαγγελματικού επιπέδου. Επίσης δεν ξέρω τι κάνει ο Bowes, αλλά είναι λες και ο χρόνο δεν ακουμπάει την φωνή του. Τέλος, σε αντίθεση με όσα γράφω παραπάνω, περιέργως, το Βρετανικό κοινό υποδέχθηκε το album με απίστευτο ενθουσιασμό, φτάνοντας το στο νούμερο 3 (!!!) παρακαλώ των charts μέσα σε μία βδομάδα! Ποιος ξέρει, ίσως οι προσδοκίες μου παραήταν μεγάλες. Όπως και να ‘χει το “Rip It Up” έβγαλε ξανά τους Thunder στον δρόμο και ελπίζω να μου δοθεί και φέτος η ευκαιρία να τους ξαναδώ!

Και εκεί, πάνω στα σανίδια, δεν με έχουν απογοητεύσει ΠΟΤΕ! Ούτε πρόκειται!

 

Read 328 times