Monuments on Facebook

Rodrigo Leão & Scott Matthew – Life Is Long (Glitterhouse Records)

Wednesday, 23 November 2016 09:10

Το χρώμα της ζωής αποδίδεται σε όλη του την ομορφιά μέσα από τους αριθμούς που επεκτείνονται στην χημεία και από κει στην μουσική. Αυτή είναι η αιτία των πάντων, της έκφρασης του κάθε συναισθήματος. Έχετε φανταστεί ποτέ τον κόσμο χωρίς ήχους? Όχι βέβαια, ούτε εγώ.

Μέσα στις ομορφιές της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της δεν θα μπορούσα ασφαλώς να παραλείψω άλλο ένα μικρό μουσικό διαμαντάκι της Glitterhouse Records. (Δείξε μου την δισκογραφική να σου πω τι θα ακούσεις).
Η χημεία λοιπόν έφερε κοντά το 2011 δυο μεγάλες καλλιτεχνικές προσωπικότητες και από τότε έδεσαν και πλουτίζουν τις ανιαρές μας στιγμές με μελωδίες και αρμονίες, πότε ανάλαφρες και πότε δραματικές.

Ο Rodrigo Leão και ο Scott Matthew περπάτησαν μαζί στο A Montanha Mágica (The Magic Mountain). Από τότε κατάλαβαν ότι μπορούν να συνυπάρξουν μουσικά ο μεν Rodrigo με την σινεμάτικ μουσική του και ο δε Scott ζωγραφίζοντας τα κομμάτια με την ιδιόμορφη και ζεστή φωνή του. Αν σας πω τώρα ότι η ομορφιά της φωνής του καλύπτει τις χροιές των Ray Alder (Fates Warning) Peter Gabriel και Elvis Costello θα είναι υπερβολή? Γιατί δεν το τσεκάρετε λοιπόν μόνοι σας να το χαρείτε κιόλας?
Τι να πει βέβαια κανείς και πως να περιγράψει τον όγκο που αφήνει πίσω του από μουσικά φαινόμενα ο μεγάλος Rodrigo Leão.

10 χρόνια γερά θεμέλια έχτισε στην υπέροχη μπάντα από τα μέρη του Madredeus πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με τα πολύ δικά του, τα προσωπικά του.
Οι μουσικές του έντυσαν περίτεχνα ταινίες του Pedro Almodóvar. Mέσα σε κάποιες πολύ όμορφες δουλειές του τοποθέτησε φωνές μεγάλες όπως αυτές των Beth Gibbons, Neil Hannon και Stuart Staples.
Επίσης στο περίφημο Αμερικανικό ιστορικό δραματικό φιλμ The Butler έχει αφήσει στα ενδότερα του απίστευτες μουσικές. Όλο το soundtrack ένα αριστούργημα.

Εντός Ισπανίας και Πορτογαλίας οι συναυλίες δίνουν και παίρνουν αλλά και οι πολύ όμορφες συνεργασίες και πολλούς άλλους αξιόλογους μουσικούς δεν τελειώνουν. Η Adriana Calcanhoto (διάσημη Βραζιλιάνα τραγουδίστρια) συμπληρώνει τις ανησυχίες του με την εκπληκτική φωνή της.
Ένας Πορτογάλος συνθέτης και ένας Αυστραλός τραγουδιστής είναι οι υπαίτιοι του Life Is Long που είναι γεμάτο από μουσικές οι οποίες ξεχειλίζουν από low tempo δραματικές και γεμάτες συναίσθημα στιγμές.
Στηριζόμενο σε πιάνο και έγχορδα σου δίνουν την εντύπωση πως το άλμπουμ είναι γραμμένο για ένα φιλμ που δεν έχει σκηνοθετηθεί ακόμα. Έντονη η αίσθηση της κινηματογραφικής εικόνας.
Βέβαια και οι δυο έχουν καταπιαστεί με τον κινηματογράφο όπως ήδη προανέφερα και αυτό είναι άκρως αντιληπτό.
Οι ιδέες εναλλάσσονται από τους καλλιτέχνες φροντίζουν τις αποδώσεις και μοιράζονται το σύνολο με μια άψογη συνεργασία. Μελωδίες και στίχοι απλώνονται άψογα σε ένα μελαγχολικό χαλί.

Τα γλυκά και βαθιά φωνητικά του Scott σε συνδυασμό με τις υπέροχες μελωδικές ενορχηστρώσεις του Rodrigo οδηγούν την ακουστική απόλαυση στην τελειότητα. Αυτό μαρτυρούν και όσοι τους έχουν δει μαζί ζωντανά στην σκηνή.
Βάλτε το Life Is Long να παίξει, μπορεί να σας εγγυηθεί σίγουρα στιγμές ηρεμίας, νοητικής και ψυχικής γαλήνης, και σίγουρα ότι πιο κατάλληλο για Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες μοναχικές και γεμάτες σκέψεις νύχτες.
Δύσκολο να διαλέξω κομμάτια αλλά στην ακουστική μου, διαφορά έκαναν τα: Enemies, That's Life, Unnatural Disaster, Terrible Dawn, Death Defying και φυσικά το ομώνυμο Life Is Long.

Δεν ξέρω αν η ζωή είναι μεγάλη και πόσο διαρκεί αλλά η δική μου συμβουλή είναι να ακούσετε το άλμπουμ και να το ζήσετε στην κάθε του νότα.

Read 236 times