MONSTER MAGNET, FULL HOUSE BREW CREW - Piraeus Academy,Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Wednesday, 13 February 2019 17:44
Συντάκτης:
Published in Live Reviews


Καθυστέρησα να φτάσω με αυτοκίνητο στο Piraeus Academy λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και πηξίματος στην Ιερά Οδό η οποία τα Σαββατοκύριακα, από την Κωνσταντινουπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την Πειραιώς, είναι στρωμένη με γαρίφαλα από τα γύρω…νεκροταφεία που προσφέρονται από τους προσκυνητές στους σύγχρονους ιερούς ναούς των μπουζουκιών. Δεν έχει αλλάξει και ιδιαίτερα η χρήση της σπουδαίας οδού από την αρχαιότητα δηλαδή. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων ο Σαμπάνης π.χ. είναι θεός και λατρεύεται αναλόγως.

Γράφει η Jane Σαμπανίκου

Συνεπώς, πέτυχα τους Αθηναίους Full House Brew Crew στο τέλος οπότε, μιας και δεν πρόλαβα να σχηματίσω εμπεριστατωμένη προσωπική άποψη, φρόντισα να κάνω μια έρευνα στο κοινό και να σας μεταφέρω τα αποτελέσματά της: ωραία και δεμένη μπάντα, στιβαρός ήχος, ο έμπειρος μπασίστας των Rotting Christ και κιθαρίστας/frontman των FHBC, Βαγγέλης “Van” Καρζής καλύτερος και πιο γυμνασμένος από ποτέ, με τα τύπου Hetfield φωνητικά του να υποστηρίζονται από κιθαριστικά, ala Zakk Wylde γυρίσματα.

 

Εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, άφθονη τεστοστερόνη και βαρύ, συχνά γκρουβάτο metal. Η φαντασία στις συνθέσεις είναι το επόμενο ζητούμενο και το πεδίο που κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να μετατοπίσουν την προσοχή τους οι FHBC για να καταφέρουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού τους μακριά από το messenger καθ’ όλη τη διάρκεια του set.
Κι από τον strongman Καρζή στον badass Wyndorf. Αυτήν τη φορά, το αγόρι των 62 χρόνων ήταν σε φόρμα!

 

Οι Monster Magnet είναι δικοί μας άνθρωποι. Έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας για συναυλίες οκτώ φορές και κάθε φορά δεν ξέρεις τί να περιμένεις. Η αγωνία για την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Dave Wyndorf κάθε φορά έχει λάβει στοιχηματικές διαστάσεις μεταξύ των φανατικών οπαδών της μπάντας. Και δεν είναι λίγοι αυτοί. Για κάποιο συμπαντικό λόγο η αβασάνιστη αλητεία των μεσήλικων rockers από το New Jersey έχει ταιριάξει με την εγχώρια ιδιοσυγκρασία. Οι Monster Magnet αποτελούν μια από τις βασικές αιτίες που το stoner άνθισε και εξαπλώθηκε σαν επιδημία στην Ελλάδα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

 

Η συγκεκριμένη, λοιπόν, ήταν μια εμφάνιση που μας αποζημίωσε όλους. Όλα τα λατρεμένα χαρακτηριστικά τους ήταν εκεί. Αυτή η ευφάνταστη μίξη του «βρώμικου» hard rock με την ψυχεδέλεια, τα συγκλονιστικά riff, η τόσο cool και απέριττη σκηνική παρουσία, η μαγική αλληλεπίδραση χωρίς πολλά λόγια με τους θεατές. Το νέο υπέροχο λογότυπο του “Mindfucker”, του τελευταίου, δέκατου άλμπουμ τους, δέσποζε στο φόντο πάνω από τα κεφάλια τους. Μόνο δύο τραγούδια όμως συμπεριλήφθηκαν στο τελικό setlist (“Rocket Freak”, “When the Hammer Goes Down”). Όλα τα υπόλοιπα ήταν, ως συνήθως, ένα ανελέητο “best of” αυστηρής και μελετημένης χρονικής διάρκειας με τις ευχάριστες instrumental προσθήκες των “Ego The Living Planet” και “CNN War Theme”.

 

Η συναυλία άνοιξε βαριά κι ασήκωτα με το “Dopes To Infinity” και έκλεισε μεγαλειωδώς με το “Powertrip” όπου μπάντα και κοινό με προτεταμένα τα μεσαία δάχτυλα τραγουδούσαν τον εθιστικό στίχο “I’ll never gonna work another day in my life” ο οποίος στη σύγχρονη εποχή του παγκοσμιοποιημένου ακραίου νεοφιλελευθερισμού επιδέχεται διάφορες ερμηνείες, αλλά δεν θα τις πιάσουμε τώρα.

 

Τώρα θα μείνουμε με την ωραία ανάμνηση μιας συναυλίας που όχι μόνο άξιζε τα λεφτά της αλλά έδωσε ουσιαστικό νόημα σε αυτά τα περίπου 90 λεπτά της ύπαρξής μας.
Και του χρόνου!

Photos by:  Katerina Tzigotzidou (Monster Magnet) & Chris Kissadjekian (Full House Brew Crew)


SETLIST


Dopes to Infinity

Rocket Freak

Crop Circle

Radiation Day

Melt

Look to Your Orb for the Warning

Ego the Living Planet

When the Hammer Comes Down

Negasonic Teenage Warhead

Space Lord


Encore:

CNN War Theme

Dinosaur Vacuum

Powetrip

Read 307 times

Leave a comment