Monuments on Facebook

THUNDER, TERRORVISION, KING KING

Saturday, 20 February 2016 09:17
Published in Live Reviews

Clyde Auditorium, Glasgow

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Μία μέρα που περίμενα για πάνω από δέκα χρόνια επιτέλους έφτασε. Thunder και μάλιστα σε βρετανικό έδαφος (σκοτσέζικο για την ακρίβεια). Η αλήθεια είναι πως φτάνοντας στον χώρο μου δημιουργήθηκαν ερωτηματικά. Πολύ μεγάλος και ωραίος, ομολογουμένως, με μεγάλη σκηνή, αλλά γεμάτος καθίσματα. Ιδανικός ίσως για θεατρικά ή άλλου είδους show, αλλά αμφίβολος για ροκ συναυλία.

Τους King King δεν τους ήξερα πιο πριν. Πήγα με τα λίγα δείγματα που άκουσα πριν το live και ανταποκρίθηκαν πλήρως σε αυτό που περίμενα. Καθαρόαιμο blues rock με πολύ ωραίο groove και backing vocals που γεμίζουν με αρμονία τα κομμάτια.Το κουαρτέτο  μάλιστα έπαιζε “εντός έδρας” μια που είναι από την Γλασκόβη. Στα 6 τραγούδια που παίξανε, ζέσταναν το κοινό, που ανταποκρίθηκε στα singalong και στα ρυθμικά παλαμάκια όταν αυτά ζητήθηκαν, κερδίζοντας δυνατό χειροκρότημα στο τέλος.
Σειρά είχαν οι Terrorvision τους οποίους ξέρω κυρίως από το ράδιο. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός τους και μάλιστα μου έκανε εντύπωση το tourμαζί με τους Thunder. Ωστόσο η παρουσία τους μου κέντρισε το ενδιαφέρον.  Μπήκαν πολύ δυνατά και μας άρπαξαν από τα μαλλιά με την πολύ καλή τους σκηνική παρουσία. Παρόλα αυτά η καλή πρώτη εντύπωση άλλαξε γρήγορα. Ο χώρος σίγουρα δεν βοήθησε. Πιθανότατα σε ένα κλαμπ ή σε φεστιβάλ να ήταν καλύτερα. Το ίδιο και ο ήχος που θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Επίσης ανά στιγμές φαίνονταν να το χάνουν και μουσικά και σε αυτό ίσως έπαιξε ρόλο ότι ήταν μόλις το τρίτο τους liveαπό το 2012. Η μπάντα βέβαια δεν έχασε το κέφι της και παίζοντας σχεδόν όλες της επιτυχίες, όπως τα Josephine, Oblivion και Perseverance στο δεύτερο μισό της set list έφυγαν με θετικό πρόσημο.

Στις εννιά και δέκα τα φώτα κλείνουν και η οθόνη παίζει ένα βίντεο με θεματική κυρίως τη δεκαετία του 70. Λίγα λεπτά μετά ο Luke Morley ξεκινάει το εισαγωγικό riff του Wonder Days από τον ομώνυμο τελευταίο τους δίσκο και οι Thunder ανεβαίνουν στην σκηνή. Όλο το κοινό όρθιο και δεν ξανακάθισε ούτε για μία στιγμή. Ακολουθεί το Black Water που είναι ίσως το ωραιότερο τραγούδι του τελευταίου τους δίσκου και καπάκια River of Pain με τον κόσμο να χορεύει. Στη συνέχεια έρχεται το Resurrection Day επίσης από το Wonder Days και ο Bowes μας ενημερώνει ότι αυτό το τραγούδι το έγραψε το πολυεργαλείο της μπάντας, Ben Matthews όταν έδωσε και κέρδισε την μάχη με τον καρκίνο.  Το setσυμπληρώθηκε με τραγούδια τόσο από το τελευταίο όσο και από τα προηγούμενα album. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός σε όλη την διάρκεια και highlights της βραδιάς ήταν τα Back Street Symphony και Love Walked In. Το πρώτο κλείσιμο ήρθε με το I Love  You More Than Rock ‘n' Roll που είναι ίσως το πιο συναυλιακό τους τραγούδι. Ολιγόλεπτο διάλλειμα για το καθιερωμένο encore με Serpentine και φυσικά το Dirty Love. Οι Thunder απλά επιβεβαίωσαν όσα πίστευα. Είναι μία εξαιρετική μπάντα που θα κάνουν κάθε σεντ του εισιτηρίου να αξίζει. Αποδίδουν σχεδόν όλα τους τα τραγούδια πολύ καλύτερα live και παρόλο που το ένα τρίτο του σετ ήταν από τον τελευταίο τους δίσκο δεν υπήρχε ούτε ένα δευτερόλεπτο κοιλιάς. Ο Danny Bowes εκτός από φοβερός τραγουδιστής είναι και εξαιρετικός front man. Δεν αφήνει λεπτό το κοινό κάνοντας το κυριολεκτικά ότι θέλει. Πάνω απ’ όλα όμως οι Thunder ξέρουν ότι είναι τυχεροί που μπορούν και ζουν κάνοντας αυτό που αγαπάνε περισσότερο και χαίρονται κάθε στιγμή πάνω στη σκηνή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην Μεγάλη Βρετανία τους αγαπάνε τόσο και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει όσο παίζουν.

Φωτογραφίες: Marty Moffatt

Setlist

 • Wonder Days
 • Black Water
 • River of Pain
 • Resurrection Day
 • Like a Satellite
 • The Devil Made Me Do It
 • Empty City
 • Back Street Symphony
 • I’ll Be Waiting
 • The Thing That I Want
 • When the Music Played
 • Love Walked In
 • I Love You More Than Rock ‘n Roll

Encore

 • Serpentine
 • Dirty love

Read 499 times

Leave a comment