Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES: Omega Project 3 (OP3)

Tuesday, 23 February 2016 13:25
Published in Local Heroes

Audio-Visual από γεννησιμιού της τούτη η καλλιτεχνική σύναξη/πρόταση από την ιστορική Αργολίδα, και ως τέτοια, στερείται μεγάλο μέρος της μοναδικότητάς της όταν μένεις μονάχα στα όσα το ολόφρεσκο “HOPE” προσφέρει απλόχερα στον απλό ακροατή. Βλέπεις, τούτη η νέα θεματική δουλειά που κυκλοφόρησε στις 14 Φλεβάρη από την Fluttery Records, μας θέλει ιδανικά και θεατές της ολοκληρωμένης οπτικοακουστικής πανδαισίας που πρόκειται να απολαύσουμε το Σάββατο 23 Απριλίου, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στο Άργος.

Μέσα από την διαρκή, καθημερινή ενασχόλησή μου με τα μουσικά δρώμενα της χώρας μας εδώ και τρεις δεκαετίες, και ως ακροατής μα και ως μέλος της μουσικής κοινότητας, έχω πέσει πάνω σε πανέμορφες ντόπιες δουλειές που απλά, χαντακώνονται από μια άχαρη πραγματικότητα που θέλει την Ελλάδα να «πνίγει τα παιδιά της». Πόσο μάλλον αν αυτά τα παιδιά της γεννήθηκαν με καλλιτεχνικές ευαισθησίες & ανησυχίες… Μπορεί να έχουν ξεπεραστεί οι γραφικές καταστάσεις που περιέγραφε ο παλιός, ασπρόμαυρος Ελληνικός κινηματογράφος και ήθελε τους εκπρόσωπους/βιοπαλαιστές της Τέχνης «θεατρίνους» & «μουσικάντες», όμως οι τρικλοποδιές που τρώει έως και σήμερα κάθε αυτόνομη προσπάθεια συνεχίζουν και πέφτουν καταρρακτωδώς! Με το χέρι στην τσέπη όλοι μας ώστε να έχει μια καλύτερη μοίρα το εκάστοτε πνευματικό μας παιδάκι, πολεμάμε μόνοι κι έρημοι, «αντίθετα στο ρεύμα». Καταφέρνοντας συνήθως ελάχιστα απτά αποτελέσματα, αυτό που απομένει είναι η ηθική ικανοποίηση της ελεύθερης καλλιτεχνικής μας έκφρασης, αφού όπου εκλείπει χρηματοδότης, παίζεις μπάλα ακριβώς όπως το λαχταρά η ψυχή σου. 

Κάτι τέτοιο ψυχανεμίζομαι πως συμβαίνει και με το πολυδιάστατο σχήμα των Omega Project 3 που με έδρα της Αργολίδα, έκανε φέτος το όραμα των νεαρών συμβαλλομένων πραγματικότητα η οποία ξεδιπλώνεται ενώσω γράφω τούτες τις αράδες. Η δική μου συνάντηση μαζί τους έγινε μέσω Facebook παρακαλώ, και θέλω να σημειώσω εδώ πως, όπως ΚΑΘΕ ΤΙ, έτσι και αυτό το ρημάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αναρίθμητους τρόπους: από τον καλύτερο έως τον χειρότερο!
Ήταν λοιπόν η επερχόμενη ζωντανή οπτικοακουστική παρουσίαση του εν λόγω, πρώτου δισκογραφικού εγχειρήματος της ομάδας τον προσεχή Απρίλιο που ένωσε τα μονοπάτια μας, αφού θα έχω τη χαρά και τιμή να καλύψω φωτογραφικά την παράσταση. Μια βραδιά που θα συνδυάσει το μουσικό περιεχόμενο του θεματικού έργου, ζωντανά, από τους δημιουργούς, παρέα με την αντίστοιχη θεατρική απόδοσή του και τις προβολές που το πλαισιώνουν.
Όσον αφορά το “HOPE” αυτό καθαυτό, έχουμε να κάνουμε με ένα ορχηστρικό έργο που θα μπορούσε άνετα να αποτελεί soundtrack αφαιρετικής, εικαστικής ταινίας του έντεχνου Ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Η κυριαρχία των πλήκτρων & των εγχόρδων γίνεται πασιφανής από την αρχή έως το τέλος σε σημείο τέτοιο, που το ντεμπούτο των OP3 θα μπορούσε να είναι εύκολα το νέο κύημα του αγαπημένου μας μινιμαλιστή Michael Nyman. Παράσημο στο πέτο κάτι τέτοιο φυσικά… Πρόκειται για ένα concept album που εξιστορεί το ξαφνικό ξύπνημα της νεαρής Melanie σε ένα δωμάτιο μιας άγνωστης μεγαλούπολης του μέλλοντος, όπου με μοναδικό της σύμμαχο την Ελπίδα, προσπαθεί να πλέξει το νήμα που θα της θυμίσει πώς βρέθηκε στη θέση αυτή. Κι όλα αυτά σε πλαίσιο ορχηστρικό, που παντρεύει την σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική & τεχνολογία με την αβάσταχτη κληρονομιά της κλασικής μουσικής, με Λακωνικές μα καίριες ενορχηστρώσεις.
Όμως το πιο σημαντικό της όλης υπόθεσης για με, είναι πως τούτη η κάστα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων του άχαρου έως και απαξιωτικού Σήμερα, όπως δηλώνει εδώ πασιφανώς με κάθε ευκαιρία, πρεσβεύει και προτάσσει την Ελπίδα ως το μοναδικό Αύριο που μας αξίζει…

  • Album:

    HOPE (Fluttery Records)

  • Line Up:

    Δημήτρης Μητρόπαπας (κρουστά & προγραμματισμός), Αντρέας Μπογάς (πιάνο), Χρήστος Τζούρας (πιάνο, FX), Στέλιος Ιωάννου (κλαρίνο), Έλενα Τσακίρη (έγχορδα)

  • Year:

    2016

Read 671 times

Leave a comment