Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES : RIFFOCITY – “Under A Mourning Sky” (Soman Records)

Saturday, 13 May 2017 16:54
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Something wicked this way comes!

Παρουσιάζει ο Πάνος Γιανναράκης

Η παράδοση που έχει η χώρα μας στον extreme ήχο, κρατάει γερά ακόμη. Το μεγάλο μπαμ έγινε στη δεκαετία του '90 με την αγία τριάδα Rotting Christ, Septic Flesh και Nightfall και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια νέα έκρηξη με μπροστάρηδες αυτή τη φορά thrash metal συγκροτήματα όπως οι Suicidal Angels, οι Chronosphere, αλλά και νέα συγκροτήματα που ξεπηδάνε από κάθε γωνιά της χώρας παίζοντας τη μουσική που γουστάρουν. Ένα από αυτά είναι και οι Riffocity, οι οποίοι μας έρχονται από τις Σέρρες και στις 30 Απριλίου κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Under A Mourning Sky” μέσω της Soman Records.

 

Από τις πρώτες κιόλας νότες του εναρκτήριου “Hail Thy Father” γίνεται αντιληπτό ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό thrash metal δίσκο. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας το κομμάτι ήταν μια μίξη Iced Earth των 90's και Pantera. Ειδικά ο Jon Schaffer πρέπει να άσκησε μεγάλη επιρροή στο κιθαρίστα και βασικό συνθέτη Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Η επιθετικότητα είναι οδηγός των συνθέσεων, αλλά δεν λείπουν οι μελωδίες και το groove. Το “Arnis Oblivion” που ακολουθεί είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του δίσκου. Το πιάνο και οι μελωδικές κιθάρες της εισαγωγής χτίζουν τις βάσεις του τραγουδιού και παρά την έκρηξη που ακολουθεί, έρχεται το πανέμορφο ρεφρέν με τους ελληνικούς στίχους για να μας αποτελειώσει. “Της Άρνης το νερό σε ξεδιψά με λήθη”. Εδώ έχουμε και τη μία από τις δύο συμμετοχές του Κωνσταντίνου Μαρή, ο οποίος με τη φωνή του δίνει το κάτι παραπάνω στα τραγούδια.

Το “Under A Mourning Sky” είναι ένας δίσκος που ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος αφού κάθε μια από τις δέκα συνθέσεις έχει και κάτι διαφορετικό να σου δώσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το “Perish Unloved”, το οποίο στα 7 λεπτά που διαρκεί παντρεύει άψογα την επιθετικότητα, τις μελωδίες και το συναίσθημα. Σε αυτό συμβάλει και η συμμετοχή της Βίκυς Καψάλη, η οποία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καταφέρνει να τιθασεύει το χάος. Ο δίσκος έχει πολλά highlights και κομμάτια που σου κολλάνε αμέσως στο μυαλό, όπως το “Arnis Oblivion”, τα καταιγιστικά “Bitter Sunday” και “Isolation” και το mid-tempo “Fortunes Of Death”. Tο ομώνυμο “Under A Mourning Sky” όμως είναι ίσως η πιο πλήρης σύνθεση του album, καθώς είναι από τα τραγούδια που ριζώνουν μέσα σου με κάθε ακρόαση.

 

Την παραγωγή έχει αναλάβει ο πανταχού παρόν Bob Katsionis και η εμπειρία του εγγυάται την καλή ποιότητα του ήχου. Η συμβολή του Κατσιώνη δεν περιορίζεται εκεί, καθώς προσφέρει και ένα κιθαριστικό σόλο στο “Above The End”. Η μοναδική μου ένσταση σχετικά με την παραγωγή έχει να κάνει με τα φωνητικά. Η απόδοση του Θωμά Τραμπουρά είναι άκρως ικανοποιητική, απλά το προσωπικό μου γούστο θα τα ήθελε πιο μπροστά και πιο καθαρά, ενώ δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι σε κάποια σημεία ακούγονται ελαφρώς εκτός ρυθμού. Αυτό όμως είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό και προσωπικό και δεν βαραίνει το τελικό αποτέλεσμα. Ο δίσκος αξίζει της προσοχής του metal κοινού και πιστεύω πως θα βρει πολλούς θαυμαστές μεταξύ των οπαδών των Iced Earth.

Αναλογιζόμενος της επιτυχίας που απολαμβάνουν οι τελευταίοι στη χώρα μας, μόνο αισιόδοξος μπορώ να είμαι για το μέλλον των Riffocity.

 • Album:

  "Under a Mourning Sky"

 • Line Up:

  Θωμάς Τραμπουράς: Φωνητικά

  Δημήτρης Καλαϊτζίδης: Κιθάρες

  Γιώργος Λεζεκίδης: Κιθάρες

  Πάνος Σάββας: Μπάσο

  Τάσος Διαμαντίδης: Τύμπανα

   

 • Year:

  2017

Read 442 times

Leave a comment