Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES : ANT ON TROUBLED PINE - “Shadow People’’ (Self-released 2017)

Saturday, 03 June 2017 17:24
Published in Local Heroes

To Progressive Rock και Metal είναι ένας δύσβατος δρόμος ο οποίος φαντάζει απροσπέλαστος αλλά και τόσο ριψοκίνδυνα ελκυστικός για όσους (μουσικούς ή ακροατές) επιχειρήσουν να εισέλθουν στον κόσμο του.

Γράφει ο Halo of Thorns

Η ομορφιά του κόσμου αυτού (του προοδευτικού) είναι τα συναισθήματα που σου δημιουργεί. Όταν εκπλήσσει τον ανυποψίαστο ακροατή, όταν γνωρίσει μέσα απ' την μουσική του μια νέα μπάντα.
Τα παιδιά που πλαισιώνουν τους ANT ON TROUBLED PINE μας έρχονται από την όμορφη Θεσσαλονίκη με την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “Shadow People’’.
Η μουσική τους κινείτε από το Progressive Rock του παρελθόντος και φτάνει σε πιο σύγχρονα ακούσματα και ήχους που τείνουν να εδραιώσουν μια σκηνή στην χώρα μας... την Ελλάδα της κρίσης.
Μετά από πολλές αλλαγές από το 2010 έως σήμερα, το σχήμα έχει ως εξής.

Ο Κώστας Χριστόπουλος έχει αναλάβει τις κιθάρες, ο Αδάμ Πεύκος το μπάσο, η Εύα Κιοσέογλου τα φωνητικά, ο Γιώργος Λιούλιος τα πλήκτρα και ο Πάνος Τοπαλίδης τα ντραμς.
Η δουλειά τους σαν πρώτο δείγμα γραφής είναι μια πολύ καλή προσέγγιση στο να αποδώσουν σε νότες την προσωπική τους προσέγγιση σύμφωνα πάντοτε με τις επιρροές τους ώστε να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ήχο και στυλ.
Αυτό είναι το πιο δύσκολο από όλα όταν τολμήσεις να αγγίξεις αυτό το στυλ μουσικής. Σαν ακροατής την μόνη μπάντα που θυμάμαι να το κάνει αυτό είναι οι μέγιστοι MADDER MORTEM και μιλώ για τα γυναικεία φωνητικά εκτός από τη μουσική.

 

Ενώ οι συνθέσεις του άλμπουμ κινούνται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο θα χρειαστούν μερικές διορθώσεις σε καίρια σημεία που κατ’ εμέ είναι μεγίστης σημασίας. Σαν ακροατής πάντα, θα ήθελα περισσότερο πάθος απ' την πλευρά της Εύας και να αφήσει τον εαυτό της ελεύθερο για να αποδώσει καλύτερα της συνθέσεις. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί γιατί διαθέτει την χροιά αλλά θέλει περισσότερο θάρρος για να μη πω θράσος.

Στα live είναι εντελώς διαφορετικά, εκεί πρέπει να δεις το κοινό να σηκώνει το φρύδι με έκπληξη για να έρθουν κοντά σου και να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή και στην μουσική φυσικά γιατί αυτός ή αυτή που κρατά το μικρόφωνο έχει το μερίδιο της πρώτης ευθύνης.
Δεύτερο σημείο που πρέπει να προσεχθεί είναι στα πλήκτρα του Γιώργου θα προτιμούσα πιο πολύ σκοτεινή ατμόσφαιρα γιατί το Ρrog πρέπει να δημιουργεί ηχοχρώματα τέτοια με εναλλαγές συναισθημάτων, για να καθηλώσεις στην κυριολεξία αυτόν που θα σε ακούσει.

Το άλμπουμ διαθέτει καλές συνθέσεις που κρατούν τον ακροατή σε εγρήγορση σε ολόκληρη την διάρκεια του. Μέσα απ’ το πρίσμα που αντιλαμβάνομαι την μουσική της μπάντας θα ήθελα περισσότερα γιατί το ταλέντο υπάρχει διάχυτο και το καταλαβαίνεις στην ακρόαση του.
Πολύ καλό δείγμα γραφής και που υπάρχει μέχρι στιγμής σε ψηφιακή μορφή. Αναμένουμε την συνέχεια. Να σταθώ με μια τελευταία ανάσα στο art-cover του album που είναι εξαιρετικό!

Recording / Mixing / Production:
Michael Karamichalis

 • Album:

  Shadow People

 • Line Up:

  Eua Kioseoglou (Vocals)

  Konstantinos Christopoulos (Guitars)

  Adam Pefkos (Bass)

  Giorgos Lioulios (Keyboards)

  Panos Topalidis (Drums)

   

 • Year:

  2017

Read 429 times

Leave a comment