Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES: ELEPHANT RIDERS - "Vol I: Slave of the New Age"

Thursday, 06 July 2017 07:59
Published in Local Heroes

Άλλη μια πολύ καλή και δυναμική πραγματικά περίπτωση, Αγγλόφωνου Heavy Rock συγκροτήματος (προτιμώ αυτόν τον τίτλο από την άχαρη και ανάρμοστη ταμπέλα της λέξης Stoner κατά την ταπεινή μου γνώμη) με Ελληνικό ενδιαφέρον, χωρίς να είναι όμως αμιγώς Ελληνικό, καθότι η καταγωγή τριών μελών του Heavy κουαρτέτου είναι Ισπανική και συγκεκριμένα από την Μάλαγα.

Παρουσιάζει ο Νίκος Παπαδόπουλος 

 

Οι Elephant Riders κατάγονται από την Ιβηρική Χερσόνησο και στην σύνθεση τους εδώ και 3 χρόνια περίπου, υπάρχει και ένας Έλλην ο όποιος πλέον είναι το τέταρτο μόνιμο μέλος, μετά και την φυγή ενός εκ των ιδρυτών. Η παροιμία επαναεπιβεβαιώνεται για να δώσει και άλλη μια δόση αλήθειας στον κανόνα τελικά, που λέει πως …’’όποια πέτρα και αν σηκώσεις, έναν Έλληνα θα βρεις’’. Και εδώ η πέτρα είναι μουσικής φύσεως.

To συγκρότημα ιδρύθηκε ως ένα ακόμα Power Heavy Trio τo 2011 από τους Jose Carlos Gonzalez, Antonio Correa and Ignacio Cordoba, αλλα το 2014, ο Antonio φεύγει και τη θέση του καταλαμβάνει ο Δημήτρης Αγγελίδης στα Drums και στην θέση των χαμηλών συχνοτήτων “συνελήφθη» ο Juan González López για να πλαισιώσουν πλέον ένα δυναμικό Κουαρτέτο με τους Cordoba και Gonzalez στις κιθάρες. Το 2014 είναι και η χρονιά που θα κυκλοφορήσουν το πρώτο Full Length άλμπουμ τους “Supernova” και τώρα ήρθε η στιγμή για να βγάλουν το δεύτερο, το οποίο όμως θα είναι Split, και θα αποτελείται από δυο μέρη. Αυτό εδώ, είναι και το πρώτο μέρος που φέρει τον τίτλο “I: Slave οf the New Age”. Το δεύτερο Split Album θα ονομάζεται “Risen” και θα κυκλοφορήσει αργότερα στο εγγύς μέλλον.

Κατά την διάρκεια της ακρόασης του Slaves ο ακροατής θα αντιληφθεί άμεσα αρκετές από τις επιρροές που έχουν εισβάλει στο μουσικό DNA τους και τις δημιουργίες τους, φτιάχνοντας έτσι ένα “φιλικό προς το περιβάλλον” και τα αυτιά μας μουσικό δημιούργημα. Από τους κλασσικούς Sabbath, Deep Purple, Zeppelin και Rainbow να πρωτοστατούν στο τελικό αποτέλεσμα ως ένα καλά κρυμμένο μυστικό για να κρατούν σωστά και όρθια την σπονδυλική στήλη των συνθέσεων έως και μοντερνισμούς που φτάνουν έως και τις μέρες μας, με αγαπημένα σχήματα του χώρου όπως οι Monster Magnet, Tool, Alice In Chains, αλλά και σε σκληρότερα μονοπάτια όπως αυτά των Pantera.

 

Τα 3 πρώτα κομμάτια “Ybermensch” (ίσως λογοπαίγνιο με το Ubermensch - The Overman του Nietzsche;;;;), “Hyenas” και το ομώνυμο “Slaves of the New Age”, δίνουν το στίγμα για το πνεύμα του δίσκου που κουβαλά, με όλες τις παραπάνω ονομαστικές περιπτώσεις των συγκροτημάτων ως συνοδοιπόροι. Αλλά και για τα επόμενα 3 τραγούδια, η ροή του δίσκου είναι τόσο όμορφα δομημένη και εμπλουτισμένη με πολλά Groovie κιθαριστικά θέματα αλλά και πιο τρυφερές και πειραματικές στιγμές όπως το ‘’Rubicon’’ σε Post Rock εδάφη. Τα “Uncivilized” και “Lord of the Mountain” έχουν τρομερά μεγάλες δόσεις, μουσικά και φωνητικά, από τους μεγάλους της σκηνής τους Seattle Soundgarden που πλέον δεν υφίστανται εξαιτίας και των τραγικών στιγμών που ζήσαμε τελευταία. Ειδικά η φωνή σε σημεία μου θύμισε τόσο πολύ τα ψηλά σημεία του αγαπημένου και πλέον εκλιπόντα μας Chris Cornell, πιθανώς ως ένα μεγάλος φόρος τιμής στο πρόσωπο του.

Η παράγωγη είναι πραγματικά ογκώδης και γεμάτη, δίνοντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα στα βαρβάτα κομμάτια που ηχογράφησαν οι Αναβάτες των Ελεφάντων. Άξιοι συνεχιστές μιας μεγάλης παράδοσης που μεταφέρουν την Ισπανό-Ελληνική τους έμπνευση και σύμπραξη στα αυλάκια της καλής μουσικής. Ένα μεγάλο μπράβο από εμάς, στους σύνθετες και εκτελεστές των τραγουδιών αλλα και στην υποδειγματική παράγωγη για το τελικό αποτέλεσμα.

Οι φίλοι της νέας Heavy Rock σκηνής σε συνδυασμό με τις παλιές κλασσικές αγάπες που κάθε τόσο εμπλουτίζεται από ωραίες και προσεγμένες δουλειές, μπορούν να επενδύσουν άφοβα τόσο σε χρήμα αλλα ακόμα περισσότερο σε συναίσθημα για να βρουν πράγματα που πιθανώς να λείπουν από την καθημερινότητα τους.

 • Album:

  Vol I. Slave of the New Age (ER - Split Album)

 • Line Up:

  José Carlos González: Guitars & Vocals 

  Ignacio Córdoba: Guitars 

  Juan González López: Bass 

  Dimitris Aggelidis: Drums

 • Year:

  2017

Read 386 times

Leave a comment