Monuments on Facebook

Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

WARRIOR PATH – Warrior Path (Symmetric Records / 2019)

Saturday, 16 February 2019 15:44
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Το ιδανικό σύγχρονο ‘Heavy Metal Αλφαβητάρι’ για απαίδευτους και μη!
8,5/10

Από που να το πιάσουμε τώρα το θέμα ώστε οι λέξεις να περιγράψουν το άκουσμα με τρόπο που να προκαλέσει την περιέργεια και εν συνεχεία την ανάγκη του αναγνώστη να αποκτήσει σε φυσική μορφή αυτό το μουσικό δημιούργημα, κάτι που σε άλλες εποχές θα θεωρούνταν τουλάχιστον δεδομένο!
Το συμπέρασμα που βγαίνει από την ανάγνωση του δελτίου τύπου της Symmetric Records είναι ότι όταν συνωμοτεί το σύμπαν, συμβαίνουν απίθανα πράγματα.
Έτσι και στην περίπτωση των WARRIOR PATH η μοίρα και η τύχη έπαιξαν το “καλό” παιχνίδι τους ώστε οι τρεις βασικοί άνθρωποι/πυλώνες της μπάντας να συμπράξουν και να μας χαρίσουν ένα δίσκο στον οποίο νομοτελειακά όλοι θα σταθούν είτε τώρα είτε στο μέλλον.

Ανδρέας Σινάνογλου, Bob Katsionis και Γιάννης Παπαδόπουλος ο καθένας από την μεριά του εισέφεραν το μέγιστο δυνατό ώστε να μας παρουσιάσουν ένα ντεμπούτο άλμπουμ το οποίο με το καλημέρα διαθέτει την στόφα του πρωταθλητή.
Ο Ανδρέας Σινάνογλου συνθέτης και κιθαρίστας ευτύχησε να συνεργαστεί με τον πολυπράγμωνα Bob Katsionis δίνοντας σάρκα και οστά στις μουσικές ιδέες του τις οποίες επένδυσαν τα υπέροχα σε εύρος, χροιά, δύναμη και μελωδικότητα, φωνητικά του ανερχόμενου και καταξιωμένου ταυτόχρονα Γιάννη Παπαδόπουλου.
Το άλμπουμ κινείται με απίστευτη άνεση και ελίσσεται με θαυμάσιο τρόπο σε τουλάχιστον τέσσερα υπό-είδη, αυτά του κλασσικού '80's Heavy Metal, του Power Metal, του Epic Metal αλλά και του Melodic Hard Rock.
Το ηχητικό αποτέλεσμα -λαμβάνοντας υπόψη και την τελειομανία που χαρακτηρίζει τον Bob Katsionis ως παραγωγό- είναι αναμενόμενα εντυπωσιακό, με κρυστάλλινο διαυγές ήχο και απόλυτη ομοιογένεια όσον αφορά την μίξη των ανωτέρω επιρροών.

  


Στιχουργικά όπως και οι ίδιοι οι δημιουργοί αναφέρουν, διαπραγματεύεται θέματα πολεμικού ως επί τω πλείστον ενδιαφέροντος κυρίως άλλων εποχών με αλληγορική διάθεση και παραλληλισμούς με τις σύγχρονες μάχες και πολέμους που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε στις ζωές μας.

Και οι δέκα συνθέσεις του δίσκου με συνολική διάρκεια κάτι παραπάνω από μία ώρα, αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια ενός μουσικού πίνακα τον οποίο απολαμβάνεις σε κάθε του στιγμή είτε αυτή είναι δυναμική είτε είναι χαλαρή, όσο χαλαρή μπορεί να είναι η ανάσα που προσφέρει η ανάπαυλα μιας μάχης.
Τα τέσσερα πρώτα κομμάτια (Riders Of The Dragons, The Hunter, A Sinnersworld, Stormbringers) κλασσικές epic/power συνθέσεις σε αρπάζουν στην κυριολεξία από τα μούτρα και σε μπάζουν χωρίς πολλά πολλά στο νόημα του τι εστί Heavy Metal χωρίς περιθώρια παρερμηνειών.
Μισή ανάσα με το mid tempo -εως το έκτο του λεπτό- Black Night η οποία ολοκληρώνεται στο επικό The path Οf Τhe Warrior.
Ξανά σε up tempo ρυθμούς με τα άκρως πολεμικά Fight For Your Life και Mighty Pirates για να μπούμε στην τελική ευθεία με το Dying Bird Of Prey, κομμάτι με το πιο έντονο hard rock στοιχείο σε ολόκληρο το άλμπουμ , και το υπέροχα μελαγχολικό Valhalla I'm Coming ως ιδανικό “fade out” της πρώτης και άκρως αξιόλογης δισκογραφικής προσπάθειας.

Tracklist: 1. Riders Of The Dragons (7:11) 2. The Hunter (5:55) 3. A Sinnersworld (3:39) 4. Stormbringers (3:57) 5. Black Night (8:18) 6. The Path Of The Warrior (10:02) 7. Fight For Your Life (3:54) 8. Mighty Pirates (6:30) 9. Dying Bird Of Prey (6:21) 10. Valhalla I'm Coming (6:23) 

Και στο δια ταύτα το αμείλικτο ερώτημα:
Τι διαφορετικά απαραίτητο έχουν να μας προσφέρουν οι WARRIOR PATH;
Η απάντηση φαίνεται δύσκολη αλλά είναι πάρα μα πάρα πολύ απλή.
Την χαμένη μας ταυτότητα, την υπενθύμιση της υπόστασης μας ως οπαδούς του σκληρού ήχου, την αναγκαία σύνδεση με το όλο και περισσότερο απομακρυσμένο ιστορικό μας παρελθόν και φυσικά την μεταλαμπάδευση με κατά το δυνατόν σύγχρονο τρόπο των παραγνωρισμένων Heavy Metal αξιών στην νέα γενιά.

Και κάτι τελευταίο. Είμαι πεπεισμένος ότι εάν η δουλειά αυτή είχε κυκλοφορήσει την χρυσή δεκαετία του '80, σήμερα πολλοί θα πλήρωναν όσο όσο για μία αυθεντική κόπια... οπότε αποκτήστε το τώρα για να μην αιμορραγήσετε οικονομικά στο μέλλον!!!

All Music & Lyrics by Andreas Sinanoglou Produced & Mixed by Bob Katsionis Recorded at Sound Symmetry Studio, Athens. Greece Drums recorded at Dave's Studio, Athems, Greece Mastered by Nasos Nomikos at VU Productions, Piraeus, Greece

✎ Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 • Album:

  Warrior Path 

 • Line Up:

  Andreas Sinanoglou (Guitars)
  Bob Katsionis (Bass / Keyboards & Guitars)
  Yiannis Papadopoulos (vocals)
  Dave Rundle (Drums)

 • Year:

  2019

Read 542 times

Leave a comment