Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

STRESS CASE SCENARIO – Too Late To Save Us (Self Released / 2019)

Monday, 15 April 2019 13:39
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Δόξα το Θεό στην Ελλάδα -ειδικά το καλοκαίρι λόγω και της ζέστης- καταναλώνεται πολύ μπύρα. Εάν είχαμε και κάποια ακόμα Hard Rock / Heavy Rock συγκροτήματα σαν τους STRESS CASE SCENARIO για να πλαισιώνουμε την μπυροποσία των ατελείωτων θερμών νυχτερινών εξόδων μας, θα μιλούσαμε για το ιδανικό “Σενάριο”!


Ελληνική μπάντα και
Hard / Heavy Rock παιχτήρι μοιάζει ολίγον ως ανέκδοτο. Τα συγκεκριμένα είδη του σκληρού ήχου δεν ευδοκιμούν με ευκολία στην επικράτεια μας και ειδικά εάν πρόκειται για εγχώριας παραγωγής προϊόντα. Κόντρα λοιπόν στα “μοδάτα” ακούσματα που βρίσκουν πολύ ευκολότερα χώρο να αναδειχτούν, η Αθηναϊκή πεντάδα παίζει την μουσική της καρδιάς της και αυτή που την εκφράζει καλύτερα.

Οι STRESS CASE SCENARIO με κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια ζωής και λιγότερες από 20 live εμφανίσεις στο ενεργητικό τους μας συστήνονται δισκογραφικά με το τεσσάρων κομματιών e.p. Too Late To Save Us το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί προπομπό της πρώτης Full Length δουλειάς τους η οποία αναμένεται στα τέλη του 2019.Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, η υπέροχη σχεδιαστικά δουλειά του εξωφύλλου αφήνει υποσχέσεις οι οποίες επιβεβαιώνονται και στο περιεχόμενο του e.p.
Τέσσερα κομμάτια δυναμικού ατόφιου και ειλικρινούς Hard / Heavy Rock με εκρηκτική διάθεση δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεων της μπάντας. Προθέσεις οι οποίες συνοψίζονται στην απόφαση για rock-άρισμα χωρίς φρουφρού και αρώματα, με δυναμικές συνθέσεις δημιουργώντας ένα συμπαγές ηχητικό τοίχος χάρη στο δεμένο και στιβαρό rhythm section.

Ταυτόχρονα η όμορφη και ιδιαίτερη φωνή του Πάνου Δημητρίουαπλή συνωνυμία με τον Λαρισαίο βετεράνο θρύλο των '80's νύν Black Juju ex Denial Price, Fatal Attraction, In Vain κ.α.- ισορροπεί με μαεστρία και χαλιναγωγεί όπου πρέπει την άκρατη ενέργεια ολοκληρώνοντας το παζλ κάθε μιας από τις τέσσερις συνθέσεις. Ανάλογου επιπέδου η κιθαριστική δουλειά η οποία άλλοτε με “βρώμικο” και άλλοτε με ευθύ τρόπο εντυπωσιάζει με την ουσιαστική της παρουσία.Το πρώτο “Stress Test” για τους STRESS CASE SCENARIO μέσα από το Too Late To Save Us είναι θετικό και καθόλα επιτυχημένο.
Εν αναμονή του ολοκληρωμένου άλμπουμ του συγκροτήματος βάζω άνω τελεία και με θετική διάθεση υπομένω για την τελική κρίση. Έως τότε ας βολευτώ με το e.p. πίνοντας ένα – δυo κουτάκια μπύρας... ακόμα!


Tracklist:
1.Remember My Name
2. The Devil's Horn
3.Jericho
4.Living In Addictions

https://www.facebook.com/stresscasescenarioband/

https://www.youtube.com/channel/UCjlfST7FSfrjWrQMoXYDEDw

✍ Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team) 

 • Album:

  Too Late To Save Us (E.P)

 • Line Up:

  Panos Dimitriou - Vocals
  Antonis Bafaloukos - Guitars
  Antonis Matthaios - Guitars
  Antonis Stratis - Bass
  Kimon Stathopoulos - Drums
 • Year:

  2019

Read 277 times

Leave a comment