Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

NOELY RAYN – Perfect Is Not Enough (Self Released/2019)

Sunday, 03 November 2019 11:43
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Στο φιλοσοφικό ερώτημα αν οι NOELY RAYN δεν είχαν πατρίδα την Ελλάδα –ο νοών νοείτω– και πολύ περισσότερο αν είχαν ως χρόνο δράσης μια άλλη περασμένη δεκαετία τι θα είχαν καταφέρει, καλύτερα ας μην απαντήσω γιατί απογοητεύομαι...

 

Οι NOELY RAYN αφού γύρισαν σελίδα με το ντεμπούτο άλμπουμ Escape From Yesterday του 2016 αποτινάσσοντας από πάνω τους την ιδιότητα της tribute μπάντας των ιστορικών Thin Lizzy, επιστρέφουν με την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά. Perfect Is Not Enough τιτλοφορείται το δεκατριών κομματιών νέο άλμπουμ των Αθηναίων, οι οποίοι έχουν βαλθεί να μας στείλουν αδιάβαστους με το ευθύ, κολλητικό, πιασάρικο, μελωδικό Hard Rock που συνθέτουν με περισσή άνεση.
 
 
Και όντως η αίσθηση που αποπνέει αυτή η υπέροχη –ΝΑΙ Ελληνική– μπάντα είναι ότι το είδος που πρεσβεύει αποτελεί βίωμα της, φυσιολογική δίοδος έκφρασης, ανθρώπων που έχουν στο DNA τους μια άλλη διαφορετική από την εγχώρια κουλτούρα.
Οι βασικές επιρροές που οι ίδιοι παραθέτουν ως συστατικά της μουσικής τους και τόσες άλλες που ο καθένας μπορεί να βρει ακούγοντας τόσο το ντεμπούτο όσο και την νέα δεύτερη αυτή κυκλοφορία τους, μπορούν να γεμίσουν σελίδες. Χωρίς να μπω σε ονοματολογία, αυτές περιστρέφονται γύρω από το Βρετανικό Rock των '70's, το Hard Rock των '80's, το Hard Rockin' Blues, το AOR την Funk και γενικά ότι καλό και ποιοτικό παρουσιάστηκε κυρίως μεταξύ '75-'85 με έμφαση στα μεγαθήρια που γέννησε το Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Όσον αφορά το καθεαυτό περιεχόμενο του άλμπουμ, οι δεκατρείς συνθέσεις του ακούγονται εύκολα και απολύτως ευχάριστα κυρίως λόγο της διαφορετικότητας και των εναλλαγών που παρουσιάζουν προσφέροντας στο αφτί την δυνατότητα να εστιάζει συνεχώς σε κάτι νέο μη επαναλαμβανόμενο. Ο καμβάς έχει απ' όλα. Δυναμικά κλασσικά Hard rock κομμάτια με απίθανη κιθαριστική δουλειά, mid tempo συνθέσεις, Rock Funk διάσπαρτες ιδέες, καθαρόαιμα μελωδικά AOR χιτάκια, ακόμα και prog πινελιές (άκου το The Bitter True) και όλα αυτά να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με την σφραγίδα της υπέροχης φωνής του Μιχάλη Δανδουλάκη.
 
Όταν σε μια δισκογραφική δουλειά οι μέτριες στιγμές είναι ελάχιστες, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για μια σχεδόν άρτια κυκλοφορία και το Perfect Is Not Enough συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές για το έτος που διανύουμε.
Τέλος στο φιλοσοφικό ερώτημα αν οι NOELY RAYN δεν είχαν πατρίδα την Ελλάδα –ο νοών νοείτω– και πολύ περισσότερο αν είχαν ως χρόνο δράσης μια άλλη περασμένη δεκαετία τι θα είχαν καταφέρει, καλύτερα ας μην απαντήσω γιατί απογοητεύομαι...

Οι NOELY RAYN με τη δεύτερη δισκογραφική τους προσπάθεια κάνουν ένα μεγάλο άλμα τόσο για τον εαυτό τους και το όποιο όραμα τους, όσο και για τους λίγους ή πολλούς που θα το ενστερνιστούν και θα το ακολουθήσουν... ο γράφοντας / υπογράφοντας είναι σίγουρα ένας από αυτούς!
 
Artwork by Sakis Melissinos
 
Tracklist: 1. No More 2. World Of Liars 3. Try To Survive 4. Broken Windows 5. Perfect 6. Bleeding 7. 69 hours 8. Waiting 9. Drining Home 10. Lost And Found 11. Lonely Land 12. Silenced World 13. The Bitter Truth
 
 
 
 
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 • Album:

   Perfect Is Not Enough

 • Line Up:

  Michael Dandoulakis - Vocals 
  Panos Papapetros - Guitars 
  Johnny Sinnis - Guitars 
  Manos Gavalas - Keyboards 
  Giannis Grypaios - Bass (ex member)
  Akis Gavalas - Drums, Percussion 
  Kostas Ragazas – Bass (New Member 4/10/2019)

 • Year:

  2019

Read 424 times

Leave a comment