Monuments on Facebook

Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES: THE ROCKIN’ DEAD – “Here Comes the Darkness” (Rising Star Label)

Thursday, 06 October 2016 08:37
Published in Local Heroes

When Bolan met Lou Reed and hung out with Stevie Nicks..!

Τρία είναι μόλις τα κεράκια που έσβησαν φέτος οι Ζωντανοί Νεκροί της πρωτεύουσας. Κι όμως, με το πρώτο κιόλας ολοκληρωμένο άκουσμα του φετινού τους ντεμπούτου αντιμετωπίζεις μια απρόσμενα εκπολιτισμένη δουλειά σε κάθε μα κάθε επίπεδο που μονάχα σε περπατημένα σχήματα συναντάς- μιλώ για ντόπια μα και για εισαγόμενα!

Ήταν το κοινό όραμα του Στριφτού και του Μαλαχιά η σπίθα που έβαλε φωτιά στα όνειρά τους το 2013. Το ύφος της τραγουδοποιϊας τους πέρασε στην αρχή από πολλά στάδια. Γευστικές δοκιμές που τους ήθελαν να πειραματίζονται στον ευρύτερο χώρο της rock. Για του λόγου το αληθές, το πρώτο τους επίσημο ηχογράφημα με τίτλο “City Of Sin” κυκλοφόρησε ψηφιακά και μόνο, με ερμηνευτή τον Κώστα Τουλαντά. Μάλιστα το single αυτό κατάφερε να αποσπάσει διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης “American Songwriting Awards” το 2015 κερδίζοντας περίοπτη θέση ανάμεσα στους πέντε φιναλίστ στην κατηγορία της rock. Την ίδια χρονιά το σχήμα ολοκληρώθηκε στη σημερινή του μορφή με καίριες προσθήκες την Άννα Οικονομοπούλου στα γυναικεία φωνητικά και τον Theo Παπαχριστόπουλο στο ηλεκτρικό μπάσο.

Το φετινό τους πρώτο lp στέκει περήφανα στο χώρο του μελωδικού, κιθαριστικού rock σε επίπεδα διεθνή. Και δεν φταίει για αυτό μονάχα η προαναφερθείσα τελειομανία των μελών της... Πρώτα και πάνω από όλα «φταίνε» αυτά καθαυτά τα τραγούδια ως αξιομνημόνευτα και θελκτικά! Ραδιοφιλικότατο rock που ανάλογα με το ποιος κρατά το μικρόφωνο, σε παραπέμπει τη μια στιγμή στην pop/rock αισθητική των Fleetwood Mac της δεύτερης περιόδου και την άλλη στο αισθησιακό προφίλ του Marc Bolan (T.Rex) και τις απαγγελίες του επίσης αείμνηστου Lou Reed.

Φταίει όμως και η άψογη παραγωγή του album. Ηγετική φυσιογνωμία κι εδώ ο Κώστας που παρέα με τον μηχανικό ήχου Ανδριανό Παπαμάρκου στο Studio 133, κατάφεραν ήχο φρέσκο, σημερινό & διαυγή. Στο τελικό αποτέλεσμα όμως έχει συμβάλει ξεκάθαρα και το έμπειρο χέρι του βραβευμένου Brian Lucey που ζωγράφισε στο mastering στα ονομαστά Magic Garden Mastering της California. Χρειάζονται πολλές σελίδες για να χωρέσουν τα διεθνή ονόματα που έχει περιποιηθεί τούτος ο μάστορας των συχνοτήτων!... Τι; Θες μερικά από αυτά; Τι να λέμε… Από The Last Shadow Puppets έως Ghost και από Marilyn Manson έως και Black Keys!!! Είπαμε. Ότι πληρώνεις παίρνεις συνήθως σε τούτη τη ζήση…

Ο δίσκος στην αρχή υπήρχε μονάχα σε ψηφιακή μορφή μέσω Itunes, Google Play & Amazon Music για κατέβασμα, όπως και στο κραταιό Spotify για απλή ακρόαση. Όμως πρόσφατα τοποθετήθηκε και στα ράφια του δικτύου καταστημάτων Public της χώρας μας, όπως και στην Κύπρο. Για να αποκτήστε ιδία πείρα, μπορείτε να μπείτε εδώ:

http://open.spotify.com/album/5NfxRD6dia5wSowGLLLLcq

Όμως προσωπικά θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα να παρευρεθείτε κι εσείς στην επίσημη παρουσίαση του εν λόγω έργου, επί σκηνής, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην «Αρχιτεκτονική Live» στο Γκάζι! Όχι μόνο για την καταλληλότερη ακρόαση του παρουσιαζόμενου δίσκου, μα και για το πριν και το μετά.
Τη βραδιά θα ανοίξει ηλεκτρακουστικά η Chrisanthi με δικά της τραγούδια μα και διασκευές από τον ευρύτερο χώρο της folk/pop/rock, για να την κλείσει τοιουτοτρόπως μεταμεσονύκτια ο δισκοθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου από τα πλατό του χώρου.

Μάλιστα, να πως περιγράφει γλαφυρά το σχήμα το τι μέλλει γενέσθαι:
«Ελάτε να περιηγηθούμε στην πόλη της αμαρτίας, εκεί όπου το κρασί ρέει άφθονο και η μπάντα παίζει πάντα δυνατά… Να επισκεφθούμε μαζί τα σπίτια της διασκέδασης και της φθοράς, και να χαθούμε μέσα σε μουσικές και στίχους… Μαζί μας ακολουθούν και οι άγιοι και οι σατανάδες, τσαμπουκαλεμένα κορίτσια, παρακμασμένοι άγγελοι και ατίθασες ψυχές… Το σκοτάδι ποτέ άλλοτε δεν έμοιαζε τόσο ελκυστικό… Ανακαλύψτε το!»

 

 

 

 

 • Album:

  "Here Comes the Darkness"

 • Line Up:

  Anna Economopoulos (Φωνητικά)

  Costas Striftos (Κιθάρες, φωνητικά)

  Panos Malahias (Κιθάρες) 

  Theo Papachristopoulos (Μπάσο)

  Akis Gavalas (Τύμπανα)

   

 • Year:

  2016

Read 466 times

Leave a comment