Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES : STELIOS VENTAS - Rock 'n' Love (Self - Financed)

Friday, 02 December 2016 13:56
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Να και κάτι διαφορετικό!

Από τον Δημήτρη Τσέλλο

Ο Στέλιος μας “ενόχλησε”, θέλοντας να παρουσιάσουμε τη δουλειά του μέσα από τη σελίδα μας. Πολύ καλά έκανες Στέλιο! Άλλωστε όπως γράφει πάνω πάνω, η ενότητα “Local Heroes” είναι ορθάνοικτη για όποιον πιστεύει πως έχει να δείξει κάτι που να είναι τουλάχιστον αξιόλογο.

"Έγραψα απλά τη μουσική που θέλω να ακούω, και μου λείπει στις μέρες μας. Αγνό κλασσικό rock”, γράφει ο Στέλιος στο info της δουλειάς του. Καλά τα γράφει. Να το διαφορετικό που σας έγραψα στην αρχή. Αυτό που ακούω, και που σίγουρα θα ακούσετε και όσοι κάνετε τη κίνηση να τον εμπιστευτείτε, είναι “αγνό, κλασσικό rock”. Πρώτοι και καλύτεροι οι KISS. Mετά ακολουθούν ο Bruce Springsteen (δεν ξέρω κατά πόσο υπήρχε ως άκουσμα στο μυαλό του μουσικού μας το “αφεντικό”, αλλά ο ήχος του εδώ είναι ξεκάθαρος), οι Aerosmith, o Ted Nugent, το λεγόμενο “hair metal” (τί ηλίθιος όρος!) του 80s L.A και γιατί όχι και οι blues rock καταβολές, όπως αυτές μας έγιναν γνωστές με μπάντες σαν τους Great White και ανυπέρβλητες κομματάρες σαν το “House Of Broken Love”.

 

Οι συνθέσεις είναι αξιοπρεπέστατες, η κιθάρα του Στέλιου κάνει σαφή τη παρουσία της, αλλά εδώ που φτάσαμε, θα μου επιτρέψει ο φίλος μας μερικές παρατηρήσεις. Δύο για την ακρίβεια.

Η πρώτη έχει να κάνει με τη σύνθεση της μπάντας. Τα (περίπου έστω) “one man project”, είναι πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Πρέπει ο μουσικός να έχει ιδιαίτερη αβάντα από πλευράς τεχνολογίας, για να ακουστούν όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια κανονική μπάντα. Ο Alex Monteiro Da Silva που παίζει εδώ το μπάσο, είναι πολύ καλός, αλλά δυστυχώς δεν ταιριάζει καθόλου με το drum machine (δυσκολεύομαι να πιστέψω πως εδώ παίζει ο ίδιος ο Στέλιος τύμπανα, ή έστω κάποιος άλλος “κρυφός” guest) που απλά κάνει τη κλασσική “τούπα τούπα αγγαρεία” του.

Η δεύτερη συνδέεται με τη πρώτη. Η παραγωγή δεν αβαντάρει καθόλου. Είναι πολύ “αδύναμη”. Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο ιδιαίτερο κομμάτι είναι αυτό της παραγωγής για έναν καλλιτέχνη ή μια μπάντα, και φυσικά πόσο μπορεί να “θάψει” ή να “απογειώσει” τα τραγούδια. Όπως επίσης γνωρίζω πως απαιτεί και “μπικικίνια” και οι καιροί είναι ...ας μη το σχολιάσουμε καλύτερα!!! Οπότε, θα συμβούλευα - πρότεινα στον Στέλιο να περιμένει για το επόμενό του βήμα, να κοιτάξει με κάποιο τρόπο να βελτιώσει τη παραγωγή και τον ήχο του, και οπωσδήποτε να βρει έναν ντράμερ. Οπωσδήποτε.

 

Το υλικό, η έμπνευση, οι ιδέες, υπάρχουν. Όπως και η τεχνική. Απλά δε βοηθούν κάποιες μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Κατά τ ‘άλλα, το άκουσα, μου άρεσε, και θα το ξανακούσω!

Eύχομαι και ελπίζω η παρουσίαση αυτή να είναι η αρχή για μια καλή σταδιοδρομία, οι αδυναμίες να σβηστούν και οι αρετές να λάμψουν!

Ελάτε σε επαφή με τον Στέλιο Βέντα στα πρώτα του βήματα μέσω fb

http://www.facebook.com/steliosventasmusic/

και email

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Album:

    "Rock'n'Love"

  • Line Up:

    Steliso Ventas (guitars)

  • Year:

    2016

Read 437 times

Leave a comment