Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES: CHRISTOS TAMBOURATZIS - “Symmetry of Mind” (Self Released)

Wednesday, 01 February 2017 13:01
Published in Local Heroes

Δεύτερη φορά τιμώμενος της εν λόγω μόνιμης στήλης ο Ταμπουρατζής, με το σπαθί του όμως αφού όπως θα ανακαλύψτε σπεύδουμε… «δεύτεροι»!

Γράφει ο Χρήστος Κισατζεκιάν

Επτά μήνες πέρασαν μονάχα από όταν έγινε η παρουσίαση του αριστοτεχνικού “Mirror” και να που μοιάζω ξάφνου με «προφήτη»! Μα δείτε πως τελείωνε κείνη η διθυραμβική παρουσίασή μου και θα καταλάβετε μονομιάς:
«…Ποτέ δεν είναι αργά. Ούτε για το “Mirror”, ούτε για τον Ταμπουρατζή, ούτε για τους Έλληνες που σιγά αλλά σταθερά πατούν πόδι και με συνέπεια, συνέχεια, κουράγιο και μπόλικη δουλειά διεκδικούν το μερίδιο τους στην Διεθνή Αρένα…»
Κι αν δικαιώθηκα εγώ μια από τα σπουδαία μαντάτα, κείνος δικαιώθηκε ΧΙΛΙΕΣ. Πώς; Το εδώ παρουσιαζόμενο, φρέσκο εγχείρημά του έλαβε το Χάλκινο Βραβείο στον Παγκόσμιο θεσμό “Global Music Awards” ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες εκλεκτούς μουσικοσυνθέτες της Υφηλίου! Δικαίως τολμώ να πω εγώ, έχοντας γνώση μόνο του δικού του έργου.

Έχοντας λοιπόν καταθέσει ήδη από το Καλοκαίρι την συστατική μου επιστολή για αυτόν στη διάθεσή σας (βλέπε την αντίστοιχη καταχώρηση στις 28/6/2016), δεν χρειάζεται να μπω ξανά σε λεπτομέρειες της πολύχρονης & πολυσχιδούς πορείας αυτού του λαμπρού κιθαρίστα/συνθέτη/παραγωγού. Εδώ θα αρκεστώ στο βραβευμένο μουσικό περιεχόμενο αυτό καθαυτό.

 

Από την πρώτη κιόλας ακρόαση του “Symmetry of Mind” γίνεται πασιφανές πως ο γενικός τίτλος του εγχειρήματος διόλου τυχαίος είναι. Η απόλυτη, ακριβομετρική συμμετρία κυριαρχεί ολούθε. Για άλλη μια φορά ο ηγέτης παρουσιάζεται έως και τελειομανής σε όλα του.
Η παραγωγή μας βάζει πάλι σε μπελάδες... Μα πώς αλλιώς να το πω; Ο Ταμπουρατζής σε βάζει και τρέχεις να δοκιμάσεις όλα τα διαθέσιμα ηχητικά συστήματα σου, μα όταν τελειώσεις με αυτά (και στο αυτοκίνητο το άκουσα λέμε!), πας μια βόλτα σε φίλους ομοιοπαθείς, «παλαιάς κοπής» (και όχι παλαιάς γενιάς διότι υπάρχουν ΕΥΤΥΧΩΣ και audio-φιλικοί ακροατές νέας γενιάς!), ώστε να κάνεις test drive και στα δικά τους B&W!...

Το μουσικό επιτελείο ακολουθεί κατά πόδας τον έμπειρο, «Λακωνικό» μουσικό σε τέτοιο βαθμό που ξαφνιάζει. Τα δυο δίδυμα στα μετόπισθεν του rhythm section σπέρνουν ανατριχίλες. Οι Φακανάς / Πασιαλής έχουν γράψει χιλιόμετρα παρέα άλλωστε στους YFG και δεν χρειάζονται την παραμικρή σύσταση. Όμως το ίδιο συμβαίνει και με τους Αντωνιάδη / Μαρκουλή. Στα πλήκτρα έχουμε αρκετούς εναλλασσόμενους συνεργάτες και τα πνευστά κατέχουν συχνά-πυκνά καίριο ρόλο στις ενορχηστρώσεις με τους Αρβανιτάκη / Δρακόπουλο να κόβουν-ράβουν με συγκοπτόμενες φράσεις που ξυρίζουν το τριχωτό της κεφαλής.

Το πλουραλιστικό ύφος του νέου, τρίτου κυήματος που είναι περισσότερο funk έως και rock από κάθε προηγούμενο του Χρήστου έρχεται να πλουτίσει η συμμετοχή των δυο γυναικείων παρουσιών μέσα στο booth του μικροφώνου. Η Μαρκέλλα Παναγιώτου και η Christina Jackson εμπλουτίζουν το τελικό αποτέλεσμα ερμηνεύοντας από ένα τραγούδι, ανοίγοντας ακόμη μια πόρτα στην δυνητικά ευρύτερη καταξίωσή του.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί δυο video clips για το λόγο αυτό, όπως έχουν ξεκινήσει να κλείνονται και ημερομηνίες για την ζωντανή παρουσίασή του με πρώτη και σημαντικότερη μέχρι τώρα αυτή στο Gazarte την Κυριακή 12 Μαρτίου!

https://www.facebook.com/events/1675667179397301/permalink/1675667222730630/


 

Σε αυτή την προσπάθεια ο Ταμπουρατζής θα έχει δίπλα του τους Δημήτρη Αντωνιάδη (τύμπανα), Θανάση Τσαουσέλη (πλήκτρα), Αλέκο Ρούπα (κρουστά) και Μιχάλη Ευδαίμων (μπάσο).
Το δικό μου «παρών», εγγυημένο εκτός σοβαρότατου απροόπτου Υγείας (με κακό).
Όμως αν ακούστε εδώ τα παρακάτω δείγματα γραφής, μας βλέπω παρεούλα!

https://www.youtube.com/watch?v=vhPlcWH6k2k&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=pwCXvFwnUrE
https://itunes.apple.com/us/album/symmetry-of-mind/id1175731059
https://itunes.apple.com/us/album/symmetry-of-mind/id1175731059

B&W photo by Chris Kissadjekian / www.livephotographs.com 

  • Album:

    "Symmetry of Mind”

  • Line Up:

    Dimitris Antoniadis : DRUMS , Babis Markoulis : BASS , Dimitris Keramidakis, , Asterios Papastamatakis , Thanasis Tsaouselis , Costas Segis : KEYB S , Giannis Arvanitakis : TROMBONE, Takis Drakopoulos : SAX , Alekos Roupas : PERC , Apostolis Malias : CLARINET , Menios Pasialis : DRUMS , Yiorgos Fakanas : BASS , George Chatzis : VIOLIN , Christos Tambouratzis : GUITARS Markella Panayotou , Christina Jackson : VOICE s.

  • Year:

    2016

Read 540 times

Leave a comment