Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES: ART OF SIMPLICITY - When Fables Have A Bitter Taste (Self Released)

Tuesday, 21 February 2017 13:41
Published in Local Heroes

|...Προτιμήστε να εμπλουτίζετε το σώμα σας με αισθήσεις, την καρδιά σας με ορμή και το πνεύμα σας με αρχές, παρά τη ζωή σας με αντικείμενα...|
- ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΛΟΡΟ “Η Τέχνη Της Απλότητας” -

Παρουσιάζει η Ελένη Λιβεράκου- Eriksson

Είναι ακριβώς αυτό που ένιωσα με την πρώτη κιόλας ακρόαση του “When Fables Have A Bitter Taste”. Το ότι η τέχνη θέλει απλότητα για να βγει στην επιφάνεια της η πραγματική της αξία.

Οι Art Of Simplicity είναι πίσω...και μπροστά. Βέβαια το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη που μας πέρασε αλλά εγώ το άφησα να με προσπεράσει. Ναι, τόλμησα να το βάλω στην άκρη και υποσχέθηκα στον εαυτό μου κάποια στιγμή να ασχοληθώ μαζί του. Και ο χρόνος με ξεγέλασε. Και παρασύρθηκα στην πολυπλοκότητα της καθημερινότητας... στα τόσο μύρια όσα πέφτουν μπροστά μου καθημερινά. Ένα πράγμα αν είχα κάνει από την αρχή, αυτό το υπέροχο άλμπουμ θα είχε παρουσιαστεί στην ώρα του. Τι; Μα να κάτσω και να τους ακούσω για να καταλάβω ότι δεν θα μπορούσαν να είναι μέσα στο «σωρό».
Η Art Of Simplicity έννοια κυματίζει σαν σημαία τα τελευταία χρόνια μπροστά μου και κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσει και στην ουσία.

Οι Art Of Simplicity τώρα έπεσαν τυχαία μπροστά μου κάποια στιγμή με το “Caught In This Iless Storm” αλλά για να είμαι ειλικρινείς, τελείως επιδερμικά.
Και ξανά τώρα – αρκετά χρόνια μετά με το “When Fables Have A Bitter Taste”.

Αυτό που με μάγεψε στην ουσία είναι τα φωνητικά του Chris Kounelis που ξεκάθαρα μου φέρνουν τα αγαπημένα μου, του Warrel Dane (Nevermore). H αδυναμία που του έχω και η αγάπη είναι «παθολογική». Έτσι η ακρόαση του συγκεκριμένου άλμπουμ εδώ ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστική. Ακόμα και στα «άγρια» σημεία είναι μοναδικός, έχει και μια Darkwaveίλα σε κάποια σημεία...τι να λέμε, οκ, φωνάρα!

 

Όλη η παρέα στο σύνολο της ακούγεται πολύ δεμένη και συγκροτημένη δίνοντας...ναι, πολλές μελλοντικές “προοδευτικές” υποσχέσεις. Το υπόβαθρο και οι γνώσεις υπάρχουν.
Το βιολί του Matthew Dakoutros από την άλλη χρωματίζει πολύ γλυκά το όλο αποτέλεσμα δίνοντας εκείνο το στοιχείο που με οδήγησε συνειρμικά στους Νορβηγούς Winds και το “Τhe Imaginary Direction Of Time”.
Τα τύμπανα του Nikos Miras μου άρεσαν πολύ για τον πολύ απλό λόγο... ΔΕΝ κουράζουν. Παίζουν εκεί που πρέπει (ξέρουμε dummers που έχουν αδυναμία στην ένταση, και στο πολύ πιατίνι σε σημείο να σε ξυρίζει ο ήχος...) αλλά δίνουν βάθος και έμφαση. Έχει δυναμικές και ξέρει που να “πέφτει” σε ένταση και που να απογειώνει το κομμάτι. Βέβαια δένει και πολύ όμορφα όλο αυτό με τα κιθαριστικά μέρη του Dim Koskinas.
Το μπάσο του George Pagidas θα ήθελα να ακούσω λιγάκι περισσότερο αλλά αυτό πιστεύω δεν έχει να κάνει με το παίξιμο του αλλά με τη μίξη. Τον έχω ακούσει πολλάκις στους Verbal Delirium. Είναι πολύ καλός!

Εδώ μέσα δεν είναι μόνο οι 5 τους που ακούγονται αλλά και η συμβολή φίλων και μουσικών κάνουν πιο επαγγελματικό το άκουσμα.

Jargon – Πιάνο στα "Once" και "Τέλος"
Nancy Kontouri – Φωνειτικά στο "Once"
Stavros Konstantopoulos – Μπάσο στο "Sweetest Denial"
Loukas Giannakitsas – Μπάσο στο "For her ache"
Theodore Kalantzakos – Ακουστική κιθάρα στο "Sweetest Denial"
Yiannis Fasoulakis – Ακουστική κιθάρα στο "Τέλος"

 

Ξεχώρισα τα “Sweetest Denial”, “Crash” και “Τέλος”, πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις.
Το “When Fables Have A Bitter Taste” είναι ένα μείγμα πολλών μουσικών ειδών αλλά χωρίς να είναι εξεζητημένο ή ακραίο ή υπερβολικό.
Με το ξεκίνημα τους οι ART OF SIMPLICITY (2003) πιστεύω πως – εκτός φυσικά από τη λατρεία τους για τον προοδευτικό ήχο – κατάφεραν να ισορροπήσουν την ΤΕΧΝΗ με την ΑΠΛΟΤΗΤΑ ή να κάνουν την ΤΕΧΝΗ πιο ΑΠΛΗ ή να μετατρέψουν την ΑΠΛΟΤΗΤΑ σε ΤΕΧΝΗ. Ή και όλα τα παραπάνω τελικά.
Δεν θα πλατειάσω αλλά θα σας παραπέμψω σε κάποιες τοποθεσίες να τους βρείτε και να τους ψάξετε και να σας πιέσω να τους ακούσετε. Είναι ένα 35λεπτο όμορφο μουσικό διάλειμμα από την άσχημη ακουστική εκεί έξω. Ένα πολύ ατμοσφαιρικό άλμπουμ με καινοτομίες που η θεματολογία του καλύπτει τα κοινωνικά τεκταινόμενα και τις δύσκολες ψυχολογικές διαδρομές. Τις προσδοκίες εκείνες που μπορεί να μην πραγματοποιηθούν και ποτέ και το κουβάλημα όλων εκείνων των αναμνήσεων που ανασύρονται από τα παιδικά χρόνια. Ναι, πολλές φορές θέλουμε ένα ζόρι για να ακούσουμε κάτι που τελικά θα λέμε μετά... “Ω, ρε συ, πως μου ξέφυγε αυτό?”.

Ένα μπράβο στα παιδιά από μένα

Ένα συγγνώμη κιόλας που σας έβαλα στην άκρη για λίγο... Αξίζετε τα καλύτερα!

https://www.facebook.com/ArtofSimplicity/

https://artofsimplicity.bandcamp.com/

https://youtu.be/up8UANNcMf4

 

 • Album:

   

  “When Fables Have A Bitter Taste”

 • Line Up:

  2016

 • Year:

  Chris Kounelis - Vocals

  Matthew Dakoutros - Violin

  Dim Koskinas - Guitars

  George Pagidas - Bass guitar

  Nikos Miras - Drums

Read 459 times

Leave a comment