Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES: REFLECTION – “Bleed Babylon Bleed” (Pitch Black Records)

Tuesday, 21 March 2017 10:17
Published in Local Heroes

Μία από τις πιο παλιές και σημαντικότερες κι αγαπημένες μπάντες της Ελληνικής Σκηνής αγγίζει τα 25 χρόνια ύπαρξης. Αναμφίβολα και από τις πιο δραστήριες αφού έχει αφήσει πίσω της μια σειρά αξιόλογων κυκλοφοριών. Οι Reflection επιστρέψαν δυναμικά!

Γράφει ο Λεωνίδας Χατζημιχάλης

Όμως ας πάμε λίγο πίσω. Εν συντομία, οι Aθηναίοι Reflection δημιουργήθηκαν από τα αδέλφια Στάθη (κιθάρα) και Γιώργο Παυλάντη (τύμπανα) κάπου στις αρχές των ‘90’ς ενώ λίγο μετά κυκλοφορούν δύο demos: το “ Βefore the End” (1992) και το ιδιαίτερα δημοφιλές για τους θιασώτες του Heavy Metal/Epic Doom Metal “ When Immortals Die” (1993). Ακολούθησε το e.p “Sire of the Storm” (1995).

Η χρόνια του 1999 εκτός από το τέλος μιας παραγωγικής δεκαετίας σηματοδοτεί και την αρχή μιας καθόλα αξιόλογης δισκογραφικής πορείας. Πριν όμως συμβεί αυτό και με την έλευση του 2000, η μπάντα θα κυκλοφορήσει ένα split cd μαζί με τους επίσης ολοένα ανερχόμενους, τότε , Innerwish, που θα έχει ως τίτλο “Realm of the Night” με δυο τραγούδια των δεύτερων, τα “ Realms of Tomorrow” & “Dreadful Signs” και δυο δικά τους, τα "Pain"  & "Eyes of the Night".

Την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και το debut album με τίτλο "The Fire Still Burns" για να ακολουθήσει δυο χρόνια αργότερα το μεγαλόπνοο  “Οδύσσεια”, μια ωδή στο πασίγνωστο έπος του Ομήρου.
Το 2008 θα σηματοδοτήσει και αλλαγές στη σύνθεση με την αποχώρηση του Χρήστου Κάππα (φωνητικά) και Γιαννη Τολάκη (μπάσο). Το σχήμα αποτελείται από τους νεοεισαχθέντες πλέον Leo Stivala των Μαλτέζων συνοδοιπόρων του Doom Metal Forsaken, τον Γιάννη Λιτινάκη στο μπάσο και τον Ηρακλή Λουκάκη στα πλήκτρα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Epic Doom Metal ογκόλιθος ‘’When Shadows Fall”, κι αυτό διαφαίνεται μέσα από τους ήχους του! Όλα αυτά λίγο πριν τη μεγάλη ανάπαυλα.
Οκτώ χρονιά όμως απουσίας στάθηκαν πολλά, μαζί με την αλλαγή μελών και άλλων προβλημάτων υγείας, τα αδέλφια Παυλάντη όμως δεν πτοούνται από τα “μύρια κύματα” και θα “στεφθούν” και πάλι νικητές!

 

Το σωτήριον έτος 2017 οι Reflection μοιάζουν πιο δυνατοί από ποτέ! Στα φωνητικά έχουν πλέον τον Γιώργο Θωμαϊδη (πρωην Wisdom) και με τους καλύτερους οιωνούς το τρίτο τους ολοκληρωμένο έργο θα φέρει το τίτλο “Βleed Babylon Bleed” θυμίζοντας σαν τίτλο το “Fall Babylon Fall” των Σουηδών Veni Domine !

Με περιεχόμενο που αγγίζει και πάλι το μελωδικό και συχνά επιβλητικό epic metal , τονίζοντας το Power στοιχείο με το Doom metal.
Για να γίνω πιο σαφής, γι’ ακόμα μια φορά ρέουν οι άριστες συνθέσεις που σαφώς συγγενεύουν ποιοτικά με το “ When Shadows Fall” συνεπώς και με τους Forsaken αλλά και τους Tad Morose, At Vance ,Veni Domine, Abstract Algebra, Memento Mori ,Adagio και φυσικά Candlemass (κυρίως του “Chapter VI ) με τα φωνητικά του Θωμαίδη να πρεσβεύουν τον δυναμισμό και την καλή ερμηνεία, αν και χρίζουν λίγης ακόμη βελτίωσης στη προφορά ,χωρίς επ’ ουδενί αυτό να μειώνει την όλη εικόνα!
Η καλή παραγωγή καταφέρνει αρκετά ώστε να αναδεικνύει τον απαραίτητο όγκο στις κιθάρες , στο μπάσο και στα τύμπανα.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στις συμμετοχές των Μats Leven (Candlemass), Albert Bell (Forsaken) και του Κώστα Τόκα (Reload)
Τέλος το εξώφυλλο μας θυμίζει πάντα και το «χωρίς τέλος» στο ανθρώπινο δράμα, τον ξεριζωμό, την απόγνωση μέσα στη τρέλα του πολέμου, από εκείνες τις εικόνες που εκφράζουν χίλιες λέξεις.
«Πληγές» που αφήνουν να φανούν ίσως και οι ίδιοι οι Reflection μέσα από το “Βleed Babylon Bleed”, ώστε να μας δείξουν πως ...πάντα θα υπάρχει ένα πολύ μικρό παράθυρο ελπίδας που οδηγεί στο φως.

 

Album tracks:

1. Marching to Glory
2. Glorious Victory
3. The Iron Tower
4. Fallen Shadow
5. Takla Makan
6. Time Traveller
7. Stormbringer
8. Ruler of My Own Land
9. Bleed Babylon Bleed

 

 • Album:

  "Bleed Babylon Bleed"

 • Line Up:

  Γιωργος Θωμαϊδης  – Φωνητικά

  Στάθης Παυλάντης - Κιθαρα

  Γιωργος Παυλάντης  – Τύμπανα

  Γιάννης Λιτινάκης – Μπασο

  Ηρακλής Λουκάκης – Keyboards/Backing Vocals

 • Year:

  2017

Read 501 times

Leave a comment