STEVEN WILSON – ‘’To The Bone’’ / Όλες οι πληροφορίες για το νέο δίσκο

Friday, 19 May 2017 07:54
Published in News

Ο Steven Wilson θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο, το πέμπτο studio album του ‘’Το The Bone’’. Θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης μιας πολυτελούς έκδοσης πέντε δίσκων.

Γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος 

Το άλμπουμ έρχεται για να συνεχίσει από το σημείο που σταμάτησε, το αριστουργηματικό ‘’Hand.Cannot.Erase’’ (2015), το οποίο ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό και κομβικό σημείο για τη καριέρα του δημιουργού όσο και μεγάλη εμπορική επιτυχία, διότι πριν λίγο καιρό έγινε χρυσό σε πωλήσεις, όπως και το άλλο μουσικό του έπος ‘’The Raven That Reused To Sing’’. Ένα από τα κορυφαία σημεία αυτού του ‘’Hand’’ ήταν το τραγούδι ‘’Routine’’ με τα υπέροχα φωνητικά της πανέμορφης Ισραηλινής μουσικού / ηθοποιού Ninet Tayeb. Στο νέο άλμπουμ συνεισφέρει για άλλη μια φορά, και τραγουδά σε δύο κομμάτια, τα ‘’Pariah’’ και ‘’Blank Tapes’’.

Σε δελτίο τύπου ο Steven Wilson μας εξηγεί, πως στιχουργικά οι έντεκα συνθέσεις του άλμπουμ μιλούν για το παρανοϊκό χάος της εποχής μας, την πλημμυρισμένη από τεχνολογία ζωή που κλέβει την προσωπική μας καθημερινότητα, και φτάνει έως τον φανατικό και φονταμενταλιστικό κόσμο των θρησκειών.

 

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 11 κομμάτια διάρκειας περίπου 60 λεπτών και στην Deluxe έκδοση του θα υπάρχει επιπλέον CD, με άλλα 55 λεπτά έξτρα υλικού, με demos και αχρησιμοποίητα τραγούδια. Φυσικά δεν προκαλεί έκπληξη πως θα υπάρχει Dvd και Blu Ray περιλαμβάνοντας το άλμπουμ σε 5.1 Surround και DTS 24/96, μαζί με την στερεοφωνική Ηι-Res μίξη του, την instrumental εκδοχή του δίσκου, δύο βίντεο προώθησης και το διάρκειας 85 λεπτων ντοκιμαντέρ ‘'Ask Me Nice - The Making To The Bone'’, που δημιούργησε ο γνωστός παραγωγός Lasse Hoile.

Τέλος, η έκδοση του Deluxe Book Edition (2CD/Blu-Ray/DVD/7-inch Hardback Book Edition) θα περιλαμβάνει βιβλίο 120 σελίδων, που σχεδιάστηκε από το Seen Studio, ένα ‘’περιοδικό’’ 12.000 λέξεων γραμμένο από τον αμερικανικό δημοσιογράφο Stephen Humphries, ο οποίος έπαιρνε συνεντεύξεις από τον Steven, για μια περίοδο πολλών μηνών κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης και της παραγωγής του άλμπουμ. Μέσα σε όλα επίσης, θα υπάρχουν πάνω από 100 φωτογραφίες της Lasse Hoile, πολλές από τις οποίες θα είναι μοναδικές μόνο για αυτή την έκδοση. Τέλος θα συνοδεύεται και από ένα έξτρα 7-Inch Single Vinyl, μίας μόνο πλευράς, το οποίο θα περιέχει ένα ορχηστρικό κομμάτι, που γράφτηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου των ηχογραφήσεων του άλμπουμ. Η πολυτελής έκδοση θα πωλείται αποκλειστικά από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Steven Wilson.

Επίσης για τους φίλους και λάτρεις του βινυλίου, ο δίσκος θα είναι διπλός και σε Gatefold μορφή και η παραγωγή θα γίνει με την μέθοδο Half-Speed Mastering για ακόμα καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα, οπότε θα πρέπει να ακούγεται φανταστικό. Το άλμπουμ θα εκδοθεί επίσης σε απλό CD και σε μονό Blu-ray και DVD audio.

Το ‘’Το The Bone’’ θα κυκλοφορήσει στις 18 Αυγούστου 2017, από τη νέα εταιρεία της Wilson Caroline International.


Track Listing:

CD1:

1. To The Bone
2. Nowhere Now
3. Pariah [feat. Ninet Tayeb]
4. The Same Asylum As Before
5. Refuge
6. Permanating
7. Blank Tapes [feat. Ninet Tayeb]
8. People Who Eat Darkness
9. Song Of I [feat. Sophie Hunger]
10. Detonation
11. Song Of Unborn


CD2: To the Bone – Bonus Disc (55 minutes)
1. Ask Me Nicely – intro (1.42)
2. A Door Marked Summer (7.41)
3. Pariah – demo (4.58)
4. People Who Eat Darkness – demo (5.35)
5. Refuge – demo (4.59)
6. The Same Asylum as Before – demo (5.32)
7. Ask Me Nicely (3.53)
8. Northern Cyclonic (3.50)
9. Detonation – demo (10.18)
10. Song of Unborn – demo (6.56)


Εδώ, μπορείτε να ακούσετε το ‘’Pariah’’:


https://www.youtube.com/watch?v=HXNE_l1YUHU.56)

 

Read 437 times

Leave a comment