ELOY – “THE VISION, THE SWORD AND THE PYRE (PART 1)”

Monday, 19 June 2017 17:36
Published in News

Οι αγαπημένοι Γερμανοί της αστείρευτης Prog Rock σκηνής των Τευτόνων, κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ στις 25 Αυγούστου

Μεταδίδει ο Νίκος Παπαδόπουλος

Οκτώ με εννέα χρόνια πέρασαν περίπου από το προηγούμενο εξαιρετικό στούντιο άλμπουμ “Visionary “ (2009), ήρθε όμως η ώρα για το άλμπουμ νούμερο 19 της καριέρας τους, αν θεωρήσουμε και το “Codename: Wildgeese” (Soundtrack) ως ένα ακόμα στούντιο άλμπουμ.

 

Ο μεγάλος μουσικός Frank Bornemann ηγέτης και εγκέφαλος των Eloy, ήλπιζε πως ο νέος δίσκος “The Vision, The Sword and The Pyre (Part.1)” θα ήταν έτοιμος πριν αρκετούς μήνες, συγκεκριμένα τον Μάρτιο, έτσι ώστε να έβγαινε σε κυκλοφορία πριν το καλοκαίρι. Δυστυχώς όμως αρκετά τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στο στούντιο κατά την περίοδο των ηχογραφήσεων αλλά και κάποια θέματα προσωπικής φύσεως του ιδίου αλλά και άλλων μελών του συγκροτήματος, καθυστέρησαν τις ηχογραφήσεις και όπως ήταν φυσικό και την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Τελικά μετά από πολύ σκληρή δουλειά, οι ηχογραφήσεις προχώρησαν και πλέον έχουν απομείνει μερικές ακόμα τελευταίες πινελιές και η παράγωγη είναι έτοιμη να ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Σύμφωνα με τους Eloy, η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί για τις 25 Αύγουστου και ήδη μπορεί να γίνει προπαραγγελία του νέου τους φιλόδοξου άλμπουμ, από μικρά και μεγάλα καταστήματα του διαδικτυακού χώρου.

Ο νέος δίσκος θα έχει ενιαία θεματολόγια, με αλλα λόγια δηλαδή πρόκειται για ένα Concept άλμπουμ (όπως συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό για αυτού του είδους μεγαλόπνοα μουσικά έργα) και θα αναφέρεται στην Γαλλική εθνική ηρωίδα Ιωάννα της Λωρραίνης “Jeanne d’Arc – Joan of Arc”.
Ο Frank Bornemann έγραψε σχετικά μ’ αυτό:

 

“Το όνομά της έχει αντέξει στους αιώνες και πιθανότατα θα παραμείνει στην ανθρώπινη μνήμη μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν και έζησε μόνο μέχρι την ηλικία των 19 ετών, άφησε πίσω της μια μοναδική κληρονομιά. Η ίδια ήταν ένα τεράστιο αίνιγμα και προκάλεσε πολλά και αμφιλεγόμενα ερωτηματικά. Η σχεδόν απίστευτη ιστορία της συναρπάζει οποιονδήποτε ασχοληθεί με αυτήν. Συνεπώς, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα υπάρχει μια φαινομενικά ατελείωτη ποσότητα πραγματικών και λογοτεχνικών έργων, καθώς και αμέτρητες ταινίες και παραγωγές με αποκλίνουσες ερμηνείες και διαφορετικές φιλοδοξίες που ασχολούνται με το φαινόμενο της Jeanne d'Arc. Προκειμένου να καταγράψω όλα τα γεγονότα και τo υπόβαθρο γύρω από τη ζωή της και να τα καταστήσω απτά για τον εαυτό μου, ασχολήθηκα πάρα πολλά χρόνια”.

 

Επομένως λίγο ακόμα υπομονή χρειάζεται για όλους τους φίλους των Eloy και η μουσική του νέου τους άλμπουμ θα ηχεί σε λίγο καιρό στα αυτιά μας, για να απολαύσουμε το μουσικό περιεχόμενο του “The Vision, The Sword and The Pyre (Part.1)”, για το οποίο έχουμε υψηλές προσδοκίες. Προφανώς θα υπάρξει και συνέχεια στο έργο αυτό αργότερα, με ένα ακόμη δεύτερο μέρος αν κρίνουμε από τον τίτλο. Και γιατί όχι… αν υπάρξει και περιοδεία που είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί, να τους δούμε επιτέλους ξανά από κοντά στα μέρη μας για μερικές εκπληκτικές συναυλίες. Η πρώτη και τελευταία φορά που επισκέφτηκαν την χώρα μας οι Eloy, ήταν τον Μάρτιο του 1981 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο Σπόρτιγκ και Palais de Sport αντίστοιχα στα πλαίσια της περιοδείας του άλμπουμ “Colours” (την ίδια χρόνια και λίγους μήνες αργότερα κυκλοφορούν το εξαιρετικό Planets).

Πότε όμως μην λες πότε, γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

 

Read 576 times

Leave a comment