Monuments on Facebook

"BRUTAL ASSAULT 22" 9-12 Αυγούστου 2017

Wednesday, 02 August 2017 06:00
Published in News

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ (αυστηρά) ακραίας μουσικής στην Ευρώπη, γίνεται στην Τσεχία.

Μεταδίδει & προτρέπει ο Στέφανος Τυροβολάς

Για τους παροικούντες τον ακραίο ήχο είναι γνωστό εδώ και χρόνια.

Στο κάστρο Josefov, ανατολικά της Πράγας, λίγο έξω από την κωμόπολη Jaromer, λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το Brutal Assault, που φιλοξενεί περίπου 100 ονόματα του ακραίου metal χώρου, και περίπου 15000 metalheads από όλη την Ευρώπη.

 

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός οτί μια μικρή πόλη 15000 κατοίκων, είναι οικοδεσπότης ενός γεγονότος που προσελκύει κάθε χρόνο το μέγεθος της!
Επίσης είναι ενδιαφέρον (αλλά και ενδεικτικό) οτί αυτή η περιοχή, έχει αγκαλιάσει το ιβέντ, επενδύοντας στην επιτυχή έκβασή του. Αναρωτηθείτε ποιά θα ήταν η αντίδραση μιας αντίστοιχης ελληνικής επαρχιακής κωμόπολης στο ενδεχόμενο της μαζικής και ταυτόχρονης παρουσίας 15000 ακραίων μεταλλάδων, και μελαγχολήστε.

Η επίκκληση για τρισάγια και οι κατάρες θα ήταν το λιγότερο.

Αλλά δεν χωράνε μελαγχολίες σε αυτό το κείμενο, εξάλλου γνωρίζουμε οτί ζούμε σε μια κοινωνία που προχωράει με αργά βήματα (όταν δεν κάνει οπισθοδρομικό πετάλι)

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ δεν έπεσε από τον ουρανό βέβαια.
Είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης και επίμονης προσπάθειας που φέτος κλείνει 22 χρόνια ζωής, ξεκίνησε ως grindcore φεστιβαλ, με τοπική συμμετοχή και απεύθυνση, άλλαξε αρκετές τοποθεσίες μέχρι να καθειρωθεί στο Jaromer το 2012, και απέκτησε τη φήμη του, αργά αλλά σταθερά, με το breakthrough να γίνεται το 2006.

 

Από τις σκηνές του περνάνε όλα τα ονόματα του ακραίου ήχου, κάθε φάσματος και απήχησης. Από νέα σχήματα που ξεκινάνε, μέχρι φτασμένους καλλιτέχνες και μεγαθήρια. Oι Slayer, οι Venom, οι Satyricon και οι Amon Amarth to 2014, οι Vader, οι At the Gates, οι Napalm Death to 2015, ενώ πέρυσι οι Behemoth, οι Mgla, οι Dark Funeral και οι Destruction.

Kαι πολλοί πολλοί ακόμα.

Φέτος γίνεται λίγο της κακομοίρας, μιας και είναι από τα πιο πλήρη line-up που μπορεί να δεις σε φεστιβάλ.

Από που να ξεκινήσεις.

Από την εμφάνιση των θρύλων Master's Hammer, που είναι βασικός λόγος για μαυρομέταλλους από όλη την Ευρώπη να συρρεύσουν; Από την προσμονή να δούμε Emperor και μάλιστα να παίζουν όλο το ''Anthems'';

Θα δούμε μια από τις τελευταίες εμφανίσει των Dillinger Escape Plan, θα δούμε Havok, Tiamat και Samael, Trivium, Opeth, Mayhem, Amorphis, τον θεό Devin Townsend, τους δικούς μας Rotting Christ, τους Ulcerate με την δισκάρα τους, Possessed, Oathbreaker κλπ κλπ.

Απίθανο line up, στην κεντρική Ευρώπη, εύκολος προορισμός, χωρίς να κοστίσει μια περιουσία.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ραγδαία, γιατί πέρα από την ποιότητα και την ποσότητα, προσφέρει το πακέτο του σε αρκετά (βασικά πολύ σε σχέση με τα υπόλοιπα φεστιβάλ της Ευρώπης) προσιτή τιμή.

 

Φέτος θα είμαστε και εμείς εκεί, το προσηλωμένο team του RockAndRollMonuments, για να περάσουμε καλά πρώτα και κύρια, αλλά και για να καταλάβουμε τι το ιδιαίτερο κάνουν τόσο καλά οι Τσέχοι, που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς εδώ.

Και για να χορτάσουμε 4 μέρες ακρότητας.

''Against Violence and Intolerance, Brutal Assault 2017''

http://brutalassault.cz/en/directions/

 

Read 385 times

Leave a comment