Monuments on Facebook

ROCK 'N' ROLL MONUMENTS: ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Sunday, 07 February 2016 07:37
Published in News

Καλωσορίζω τους απανταχού λάτρεις της Αγγλόφωνης Επανάστασης του Rock’n’Roll που φέτος σβήνει εξηνταένα κεράκια! Και θεωρώ το ιστορικό έργο των Santana τέλεια απεικόνιση της επιθυμίας μας. 

 

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο συνάντησης μας. Μακάρι οι εποχές να επέτρεπαν μια έντυπη επικοινωνία… Πού τέτοια τύχη!

Το Όνειρο μας; Ένα μέσον που θα κλείσει τη «Μαύρη Τρύπα» που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Ψωροκώσταινα σε αυτό που ονομάζεται Rock’N’Roll, Classic Rock, Rock βρε παιδάκι μου με όλα του τα παρακλάδια. Το κενό -αν θέλετε- που άφησε πίσω του το θρυλικό για με ZOO, όπως και το ΠΟΠ+ΡΟΚ στα ντουζένια του. Κάτι σαν το κραταιό Βρετανικό Classic Rock δηλαδή. Διόλου τυχαίο το γεγονός λοιπόν του ότι μαζί μου συμπράττουν εδώ οι φίλτατοι και άκρως εκτιμητέοι  Στάθης Παναγιωτόπουλος & Αλέξανδρος Ριχάρδος, με τους οποίους είχαμε διεκδικήσει από την Μουσικοεκδοτική Α.Ε. στις απαρχές της δεκαετίας του 2000 την εξαγορά του θρυλικού τίτλου για μια δική μας, εμπλουτισμένη έκδοση στα Ελληνικά. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν απαξιώνουμε κα-νέ-να συγγενές μουσικό μέσον, ούτε ένα τους! Αντιθέτως μάλιστα, υποκλινόμαστε και ευελπιστούμε να συμπληρώσουμε και μεις το δικό μας καίριο πετραδάκι στο ψηφιδωτό που υπηρετούν επάξια και πεισματικά όλα τους!!!

Φίλος συνοδοιπόρος, ένας από τους καλύτερους «μαθητές» που αξιώθηκα να έχω έως τώρα, λάλησε όταν έμαθε τα σχέδια μας «πολύ μεγάλες κουβέντες λες»… Κώστα μου, αν κάτι μας έμεινε πλέον σε καιρούς άκρως απαξιωτικούς, είναι τα Όνειρά μας! Αν και σε αυτά κάνουμε «εκπτώσεις», τότε χάσαμε το παιχνίδι από τα αποδυτήρια…  

Βασικός στόχος μας;;; ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ! Όχι Ειδησεογραφία! Να γιατί η στήλη των Νέων θα ενημερώνεται «όποτε» & «όταν», όχι «ψυχαναγκαστικά». Αυτό άλλωστε το κάνουν ήδη έως και άψογα αρκετά μέσα στη χώρα μας.

Με κορμό τα “Monuments”, τα “One by One” και τη στήλη “Shots From The Vaults” που θα ανανεώνω προσωπικά κάθε τόσο, το μουσικό μας website θα περιέχει Μόνιμες Στήλες εκλεκτών συνοδοιπόρων, μερικοί εκ των οποίων υπήρξαν έως και μέντορές μου! Αυτές θα ανανεώνονται κάθε μήνα. Θα είναι το «βήμα» καθ’ εκάστου, το «ραντεβού» του με όλους εσάς εκεί έξω που κρύβεστε πίσω από τους γκισέδες  των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, και κάθε που βλέπετε ταυτότητα Παναγιωτόπουλος, Ριχάρδος, Σαμπανίκου, Φουρκιώτης, γουρλώνετε τα μάτια σας από χαρά και δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε, εκατέρωθεν, έως ότου αποφασίσουμε αν το “reunion” (ναι, σε εισαγωγικά!) των Rainbow αξίζει ή είναι αρπαχτή- αντιλαμβάνεστε! 

Οι επίτιμοι που τιμήσαν το κάλεσμά μου μέχρι στιγμής;;; (αλφαβητικά)

 

Ντίνος Δηματάτης

Χάρης Καββαδίας

Νίκος Καρέλος

Νίκος Κοντογούρης

Τάκης Κρεμμυδιώτης

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Αλέξανδρος Ριχάρδος 

Παναγιώτης Φουρκιώτης 

 

Αρθρογραφία λοιπόν, γενικώς!!! Ελεύθερο Θέμα. Ιστορίες του παρελθόντος, «ελπίδες για το μέλλον αυτής της μουσικής», εμπειρίες αξέχαστες, καυτηριασμός, φλέγμα, φόρος τιμής & δόξας σε αγαπημένους μας ήρωες, προτροπές…

Με λίγα λόγια, Food for Thought. Και μάλιστα Slow Food!

Ο ιστότοπος μας θα συμπληρώνετε επίσης καίρια με στήλες όπως Συνεντεύξεις, Επιλεγμένα Νέα, Προτεινόμενες Επερχόμενες Συναυλίες όπως και κάποιες Επιλεγμένες Ανταποκρίσεις τους, Ελληνική Σκηνή, μια στήλη με έναν επιπλέον Επίτιμο Καλεσμένο που δεν δύναται να γράφει μόνιμα, μια που θα τιμά τους εκλιπόντες, και τη στήλη των Αναγνωστών όπου θα επιλέγουμε ένα κείμενο σας προς δημοσίευση.

Τέλος, οι παρουσιάσεις νέων κυκλοφοριών (κάθε φορέα) θα χωρίζονται σε επτά βασικές κατηγορίες- τα βασικότερα κοινά υποσύνολα των ενδιαφερόντων μας, τα κύρια παρακλάδια του χάρτη. 

Κάθε αρχή και δύσκολη. Οπότε ζητάμε την κατανόησή σας για κάποιες ατέλειες που θα διορθώσουμε στο δρόμο… Όμως το «τεράστιο ευχαριστώ» που χρωστώ στους αγαπημένους μου φίλους Πάνο Φαρόπουλο & Γιάννη Μπάκνη για την αγνή, ανιδιοτελή στήριξη/βοήθεια που μου προσέφεραν για άλλη  μια φορά απλόχερα, απλά δεν χωρά σε λέξεις… Για αυτό θα κοιτάξω να τους το πω με πράξεις.

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να’ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις»… (Κ.Π. Καβάφης)

Read 1305 times

1 comment

  • Comment Link Τάκης Κρεμμυδιώτης
    Τάκης Κρεμμυδιώτης Posted 15.11.2016 in 19:04
    Χρήστο καλησπέρα,
    Περιμένω το μέιλ σου για να συνεννοηθούμε.

Leave a comment