Monuments on Facebook

JASON BECKER (Cacophony, Marty Friedman, David Lee Roth, Solo) – Καμπάνια για την δημιουργία νέου άλμπουμ!!

Monday, 17 October 2016 10:56
Published in News

Σημαντικότατα νέα ανακοινωθήκαν για τους εραστές αλλά και τους ερωμένους της κιθάρας (είναι αμφίδρομη η σχέση), της ‘’νέο-κλασικίζουσας’’ σχολής, μα και της Instrumental Fusion & Hard Rock/Metal εποποιίας.

O αστείρευτος και ασταμάτητος Jason Becker ξεκίνησε ήδη καμπάνια, για την εύρεση χρηματικών πόρων, έτσι ώστε να φτάσει στον επιθυμητό στόχο, σε έναν περίπου μήνα από τώρα. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσει, ένα καινούργιο άλμπουμ μετά από σχεδόν 20 χρόνια και την τελευταία στούντιο δουλειά του, Perspective (1996), με την βοήθεια των φιλών και θαυμαστών της μουσικής του, κυρίως όμως εξαιτίας της αξιοθαύμαστης και υπεράνθρωπης ηρωικής του στάσης, στο πολύ σοβαρό θέμα υγείας που εμφανίστηκε από το πουθενά και που έχει καταπονήσει και καθηλώσει το σώμα του 25 χρόνια τώρα σε αναπηρικό αμαξίδιο, και που μπορεί δυστυχώς να χτυπήσει τον καθένα μας.

Ο Jason Becker χτυπήθηκε δυστυχώς από το σκληρό και αμείλικτο πρόσωπο της μοίρας στην πολύ νεαρή ηλικία των μόλις 20 μόλις ετών, από την νόσο ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) γνωστή σε όλους μας ως νόσος του Lou Gehrig, ένα από τα πολλά κεφάλια της ‘’Λερναίας Ύδρας’’, γνωστή και ως Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Πολεμώντας όμως δίχως άλλο την νόσο όλα αυτά τα χρόνια, διαψεύδοντας ακόμα και τις χειρότερες προβλέψεις των ιατρών που του έδιναν με το σταγονόμετρο 3 έως 5 χρόνια ζωής, δίχως να παραδοθεί όμως ποτέ και ούτε έχει και σκοπό να πράξει.

Αφού ήδη είχε δημιουργήσει δυο δίσκους με τους Cacophony και τον Marty Friedman μέσα σε 2 έτη, την χρονική περίοδο 1987-1988, κυκλοφόρησε στην συνεχεία τον εκπληκτικό instrumental δίσκο Perpetual Burn (1988), σπέρνοντας έτσι τον πανικό σε χιλιάδες επίδοξους κιθαρίστες, ταρακουνώντας συθέμελα τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τότε, εμπλουτίζοντας με τον τρόπο του και την μαγική τεχνική του κατάρτιση, νέα δεδομένα στον τρόπο παιξίματος και προσέγγισης της κιθάρας με νέες τεχνικές και μεθόδους. Όμως πριν από 25 χρόνια περίπου στο απόγειο της καριέρας του και της Παγκόσμιας αναγνώρισης το 1991, κατά την διάρκεια της σύνθεσης ενός άλμπουμ με τον David Lee Roth - A Little Ain't Enough (1991), του γνωστοποιήθηκε πως πάσχει από μια ιδιαίτερα δύσκολη μορφή Σκλήρυνσης κατά Πλακάς, που ονομάζεται ALS, η οποία είναι και εξαιρετικά σπάνια πάθηση για το νεαρό της ηλικίας του. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως έχει λίγα χρόνια ζωής ακόμα να ζήσει. Τους διέψευσε όμως όλους κατηγορηματικά με θριαμβευτικό τρόπο.

Βρισκόμαστε ήδη στο 2016 και ο Jason Becker είναι εδώ ακόμα ανάμεσα μας, χωρίς να τα παρατήσει ποτέ, εναντία σε κάθε είδους πρόβλημα που εμφανίστηκε κατά την διάρκεια της πάθησης του μέχρι τώρα, παλεύοντας ασταμάτητα τη νόσο με όσους τρόπους μπορεί και διαθέτει. Δίνοντας έτσι παράλληλα, αξιοθαύμαστα μαθήματα ζωής σε όλους μας!!!! Πάνω από όλα οι οικογένεια του είναι συνεχώς δίπλα του και τον βοηθούν με την αμέριστη και ανεξάντλητη αγάπη που κουβαλούν για το παιδί τους, όπως βέβαια και την εξαιρετικά σημαντική υπέρ-πολύτιμη βοήθεια των πολυάριθμων φιλών του από όλο τον κόσμο. Ένας τρόπος αντιμετώπισης της νόσου όμως ήταν και θα είναι και οι θεραπευτικές ιδιότητες της ίδιας της μουσικής, που πάντοτε αγαπούσε και πάντα θα αγαπά. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ξανά ένα καινούργιο άλμπουμ. Με την βοήθεια του Crowd Funding αυτήν την φόρα, εξαιτίας των δυσβάστακτων οικονομικών εξόδων όλα αυτά τα χρόνια που επιβαρύνουν την κατάσταση.

Σε αυτό το σημείο θέλω να συστήσω ανεπιφύλακτα σε όλους να παρακολουθήσουν εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, την ταινία ‘’Not Dead Yet’’ που κυκλοφόρησε σε DVD το 2013, ενός υπέρ-συγκινητικού δράματος και ντοκιμαντέρ για την ζωή του και την πάθηση του. Θα τα δείτε όλα, κυριολεκτικά και μεταφορικά και θα αντιμετωπίσετε την ζωή με άλλο μάτι πιστέψτε με, αναθεωρώντας έτσι πολλά πράγματα στην συνεχεία για την ανθρωπινή μας υπόσταση. Δεν θα είναι λίγες οι φόρες που θα δακρύσετε από συγκίνηση για το δράμα του και τον σταυρό που κουβαλά αλλά πολύ περισσότερο θα συγκινηθείτε από θαυμασμό για αυτά που έχει καταφέρει ο ίδιος και η οικογένεια του από την αρχή της γέννησης του μέχρι και σήμερα. Πόσο έχει παλέψει αυτός ο άνθρωπος δεν μπορείτε να διανοηθείτε και δεν είναι δυνατόν να εκφραστεί με λόγια. Δείτε το ειλικρινά!! Με την αγορά του DVD (είμαι και εγώ ένας από τους περήφανους κατόχους της Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η-Σ ξαναλέω ταινίας από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της), τον βοηθάτε επίσης και οικονομικά αφού όλα τα χρήματα πηγαίνουν στην οικογένεια του Jason Becker με την άδεια των παραγωγών της ταινίας.

Όσοι θέλετε λοιπόν να συνεισφέρετε στην δημιουργία και υλοποίηση του έργου του και να γίνεται και εσείς μέρος της ιστορίας, δεν έχετε παρά να βοηθήσετε και εσείς με οποίο χρηματικό και άλλο τρόπο μπορείτε στα παρακάτω Link αλλά να μάθετε και περισσότερες πληροφορίες:

https://www.indiegogo.com/projects/jason-becker-s-new-album-music-guitar#/
https://www.facebook.com/jasonelibecker/?fref=ts
http://jasonbecker.com/

Εδώ θα δείτε και το υπέροχο trailer της ταινίας ‘’Not Dead Yet’’:

https://www.youtube.com/watch?v=twaqqZSj8aU

 

Read 378 times

Leave a comment