ROLL THE STONES - "Blue and Lonesome" / The New Rolling Stones Album

Friday, 25 November 2016 14:14
Published in News

Πέντε δεκαετίες για να ετοιμαστεί και μόλις τρεις μέρες για να ηχογραφηθεί. Επιστροφή στις ρίζες και τα πρωτόλεια Blues… οι Rolling Stones με νέο δίσκο τον Δεκέμβριο.

Στις 2 Δεκεμβρίου της χρονιάς που διανύουμε, οι Rolling Stones θα κυκλοφορήσουν το ‘‘Blue & Lonesome’’, γιορτάζοντας με αυτόν τον μοναδικό τρόπο, το πρώτο τους στούντιο δίσκο εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Υπενθυμίζουμε πως το τελευταίο τους δημιούργημα ‘’A Bigger Bang’’ ηχογραφήθηκε πριν από 11 ολόκληρα χρονιά το 2005. Ο χρόνος για μια ακόμη φορά αποδεικνύει περίτρανα, πως τρέχει και δεν γυρίζει πίσω.

Μόλις μέσα σε τρεις μέρες το ‘Blue & Lonesome’ ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο. Το γκρουπ επιστρέφει στις ρίζες του και στο πάθος του για τη Blues μουσική, η οποία ήταν ανέκαθεν η καρδιά και η ψυχή της μουσικής των Rolling Stones. Και πώς να μη ήταν δηλαδή. όταν μερικοί από τους ήρωες τους και ο λόγος της δημιουργίας τους, ήταν τα πρωτόλεια blues του Muddy Waters, Willie Dixon, Howlin’ Wolf και BB King να είναι μόνο μερικοί από αυτούς!!

Το Blue & Lonesome’ θα υπάρχει διαθέσιμο σε διάφορες μορφές και εκδόσεις ως είθισται πλέον, στα πλαίσια της προώθησης και του μάρκετινγκ, δηλαδή σε CD, CD Deluxe με mini-book 75 σελίδων, διπλό Gatefold βινύλιο 180gr., και για τους λάτρεις των Γιαπωνέζικων εκδόσεων σε Super High Material (SHM-CD) και θα κυκλοφορήσει όπως γράψαμε και στην αρχή του κειμένου, στις 2 Δεκεμβρίου από την Polydor Records. Την παραγωγή του νέου δίσκου, επιμελήθηκε ο Don Was και οι Glimmer Twins, και είναι εδώ και αρκετές μέρες για προ-παραγγελίες σε όλον τον κόσμο.

 

Το album αυτό, ηχογραφήθηκε μόνο μέσα σε τρεις μέρες τον περασμένο Δεκέμβρη του 2015 στα British Grove Studios στο Δυτικό Λονδίνο, πολύ κοντά στο Richmond και στο Eel Pie Island, εκεί όπου οι Stones έκανα τα πρώτα τους βήματα ως μία νέα blues μπάντα που έπαιζε σε pubs και clubs.
Η προσέγγισή τους στο νέο δίσκο, ήταν ότι θα πρέπει να είναι αυθόρμητο και να παιχτεί ζωντανά στο studio χωρίς overdubs, όπως τις παλιές καλές εποχές. Ο Mick Jagger, ο Keith Richards, ο Charlie Watts και ο Ronnie Wood, συνοδεύονται επίσης από τους επί πολλά χρόνια μουσικούς που τους συνοδεύουν στις περιοδείες τους, δηλαδή τους Darryl Jones (μπάσο), Chuck Leavell (πλήκτρα) and Matt Clifford (πλήκτρα), συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο, το Puzzle της δημιουργίας του καινούργιου άλμπουμ τους. Επίσης σε δύο κομμάτια, συμμετέχει και ο παλιός καλός τους φίλος Eric Clapton, που έτυχε (η τύχη είναι μικρή λέξη σ’ αυτή την περίπτωση) να βρίσκεται στο διπλανό ακριβώς στούντιο, ετοιμάζοντας το δικό του album. Υπήρχε περίπτωση οι Stones και ο Clapton να μην αρπάξουν από τα μαλλιά, αυτή την τεράστια ευκαιρία και να συμπράξουν ηχογραφώντας μερικά blues τραγούδια; Συνολικά τα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν είναι 12 στο σύνολο.

 

Με το ‘‘Blue & Lonesome’’ οι Rolling Stones. κλείνουν το μάτι με σεβασμό στις αρχές τους και τις μεγάλες επιρροές τους ως Blues Βand, όταν ακόμα έπαιζαν τη μουσική των Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter και Howlin’ Wolf, καλλιτέχνες των οποίων τα τραγούδια περιλαμβάνονται στον δίσκο.
Τα κομμάτια που θα συμπεριλαμβάνονται στο ‘’Blue & Lonesome’’ είναι τα παρακάτω:

1. Just Your Fool (Original written and recorded in 1960 by Little Walter)

2. Commit A Crime (1966 by Howlin’ Wolf - Chester Burnett)

3. Blue And Lonesome (1959 by Little Walter)

4. All Of Your Love (1967 by Magic Sam - Samuel Maghett)

5. I Gotta Go (1955 by Little Walter)

6. *Everybody Knows About My Good Thing
(1971 by Little Johnny Taylor, composed by Miles Grayson & Lermon Horton)

7. Ride ‘Em On Down (1955 by Eddie Taylor)

8. Hate To See You Go (1955 by Little Walter)

9. **Hoo Doo Blues (1958 by Lightnin’ Slim, composed by Otis Hicks & Jerry West)

10. Little Rain (1957 by Jimmy Reed, composed by Ewart.G.Abner Jr. and Jimmy Reed)

11. Just Like I Treat You (Willie Dixon and recorded by Howlin’ Wolf in December 1961)

12. *I Can’t Quit You Baby (Willie Dixon and recorded by Otis Rush in 1956)

Mick Jagger: Vocals & Harp, Keith Richards: Guitar, Charlie Watts: Drums, Ronnie Wood: Guitar, Darryl Jones: Bass, Chuck Leavell: Keyboards, Matt Clifford: Keyboards

Special Guest:
*Eric Clapton: Guitar

«Αυτό το album είναι ένα μανιφέστο της αγάπης τους για τη δημιουργία μουσικής, και τα blues είναι, για τους Stones, η πηγή όλων όσων κάνουν».

Don Was, Co-Producer του Blue & Lonesome!!

Read 435 times

Leave a comment