Τούτη η μόνιμη στήλη θα αποτελέσει το δικό σας «βήμα» στον μουσικό μας ιστότοπο! Με άλλα λόγια θέλουμε να διαβαστούν οι δικές σας ανησυχίες, οι απόψεις, οι προβληματισμοί μα και τυχών σημαντικά νέα που μας έχουν διαφύγει και αφορούν το Rock’n’Roll ως μουσικό κίνημα/ιδίωμα.

Στείλτε τα κείμενά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com ή kissadjekian@rocknrollmonuments.gr και εμείς θα επιλέγουμε τα πιο ενδιαφέροντα, με πρώτιστο σκοπό να τα τιμήσουμε ή δυνατόν, όλα τους.

"ΠΕΝΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ RAMMSTEIN"

Monday, 22 July 2019 12:30
Συντάκτης:
Published in Read Our Readers

Στις metal αναζητήσεις μου, το συγκρότημα των Rammstein, πάντοτε είχε ηγετική θέση.

Παραθέτει η αναγνώστρια Μαρία Σκαμπαρδώνη

Το συγκρότημα που θεωρείται μία από τις πιο ανατρεπτικές μπάντες της industrial metal σκηνής, κατάγεται από τη Γερμανία και μετράει εκατομμύρια θαυμαστές.

 

 

Με μία θεματολογία που περιλαμβάνει θέματα ταμπού όπως την ελεύθερη σεξουαλικότητα, τη μητρότητα την ειρήνη στον κόσμο, οι Rammstein δανειζόμενοι το όνομά τους από τη μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Γερμανίας, το ατύχημα στη βάση Ράμσταϊν στις 28 Αυγούστου του 1968, προκαλούν αμφιθυμικά συναισθήματα.

 

 

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Till Lindemann (φωνητικά), Richard Z. Kruspe (κιθάρα & 2η φωνή), Paul H. Landers (κιθάρα), Oliver "Ollie" Riedel (μπάσο), Christoph "Doom" Schneider (ντραμς) και Christian "Flake" Lorenz (πλήκτρα).

Η πολύγλωσση μπάντα που έχει τραγουδήσει τραγούδια στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Ισπανικά, κατάφερε να δημιουργήσει έναν δικό της μύθο και να χτίσει ένα όνομα στην ιστορία της metal μουσικής.

 

 

Τα πέντε σημαντικά μαθήματα που μου έδωσαν οι Rammstein, είναι:

 

 

• Ακόμα και αν τραγουδάς σε μία γλώσσα που μπορεί να μη γνωρίζουν οι περισσότεροι, η δύναμη της καλής μουσικής πάντοτε θα παρασέρνει.
• Πόσο υπέροχα ακούγεται η μέταλ στα Γερμανικά! Πρέπει να υπάρξουν και άλλες μπάντες.
• Μπορεί εξωτερικά κάποιος να φαίνεται άγριος, αλλά ναι, να τραγουδάει για ειρήνη και για συμφιλίωση στον κόσμο.
• Το Heavy Metal δεν είναι η άγρια μουσική που πολλοί αδαείς πιστεύουν. Έχει ευαισθησίες, εμπνέεται από την ανθρώπινη τραγικότητα και συμπάσχει με το δικό της τρόπο σε κάθε δυσάρεστο συμβάν.
• Ακόμα και αν δεν μπορείς να τους κάνεις να σε καταλάβουν… θα ρίξεις πυροτεχνήματα! (η μπάντα συνηθίζει να ρίχνει πυροτεχνήματα για να προκαλεί τον ενθουσιασμό των θαυμαστών της, επειδή η Γερμανική γλώσσα δεν είναι το ίδιο αντιληπτή με την Αγγλική.

 

 

Παραμένουν αγαπημένη μπάντα. Και νομίζω, πως πάντα θα είναι μέσα στις δέκα αγαπημένες!

photos by Chris Kissadjekian

 

Read 493 times

Leave a comment