Τούτη η μόνιμη στήλη θα αποτελέσει το δικό σας «βήμα» στον μουσικό μας ιστότοπο! Με άλλα λόγια θέλουμε να διαβαστούν οι δικές σας ανησυχίες, οι απόψεις, οι προβληματισμοί μα και τυχών σημαντικά νέα που μας έχουν διαφύγει και αφορούν το Rock’n’Roll ως μουσικό κίνημα/ιδίωμα.

Στείλτε τα κείμενά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή [email protected] και εμείς θα επιλέγουμε τα πιο ενδιαφέροντα, με πρώτιστο σκοπό να τα τιμήσουμε ή δυνατόν, όλα τους.

NO SYMPATHY FOR THE DEVIL

Monday, 26 December 2016 16:44
Συντάκτης:
Published in Read Our Readers

Αργησα να γράψω αυτή τη φορά
Από το Καλοκαίρι και ήδη πιάσανε τα χιόνια
Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως
Δεν γίνανε και λίγα από την προηγούμενη φορά που έχω να γράψω. Φταίνε και αυτά, για την αργοπορία μου.

Γράφει ο Βαγγέλης Ντάλλας

Καταρχήν ήθελα να γράψω κάτι πολύ αστείο λόγο και Χριστουγέννων, γιορτών, ατμόσφαιρας αλλά με αυτά που συμβαίνουν μάλλον μαύρη θα είναι η αρχή μου σήμερα.

 

Θα ξεκινήσω πάλι μεταφράζοντας κάποιους στίχους ενός τραγουδιού. Είχε γράψει τότε ο Άγγλος ποιητής των αρχαίων χρόνων (κυκλοφόρησε πριν 48 χρόνια):
“…Βασιλιάδες και βασίλισσες μαχόντουσαν για 10 δεκαετίες για τους θεούς που είχανε φτιάξει...”(ποιος λέει ότι φταίει;;; είστε σίγουροι;;; για ψάξτε το παραπάνω…) Μιλάει πρώτον για ένα συγκεκριμένο πόλεμο;;; Όπως τον εκατονταετή; Και ο Τρωικός μου κάνει εμένα. Μάλλον όποιον πόλεμο και να πιάσεις μέσα είναι το ποίημα . Αλλά τι θέλει να πει ο ποιητής με το “τους θεούς που είχαν φτιάξει”; Οι Θεοί βάζουν τους ανθρώπους να πολεμάνε μεταξύ τους ; Ακόμη και σήμερα ακόμη και χθες, προχθές;;; Μήπως αυτούς τους θεούς πρέπει να τους αλλάξουμε και να βάλουμε κάποιους άλλους πιο καλούς να μιλάνε για αγάπη, ειρήνη και τέτοια πράγματα ;
Ουπς!!! Λάθος ρε σεις γι’αυτά δε μιλάνε;;; Αγαπάτε αλλήλους λέει ο ένας . Ο Θεός αγαπά στους δίκαιους όσους συμπεριφέρονται σωστά… λέει ο άλλος. Τώρα γιατί σφάζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους στο όνομα μάλιστα κάποιο Θεού;;;; Εδώ τον θέλω το θεό να κατέβει κάτω και όσους βάζουν ηλίθιους, αγράμματους, αμόρφωτους, να κάνουμε μ@λ@κ1ες το όνομά του, να τους περιλάβει με όποιο τρόπο θέλει. Πολύ θα ήθελα να δω έναν θεό, από κάθε θρησκεία εννοείται, με μια ματσούκα να κάνει κάτι κωλαράκια, να μην μπορούν να ξανακάτσουν ...
Διαφορετικά ο καθένας, γιατί άλλο Βούδας άλλο Κούδας …..
“In the name of love, what’s more in the name of love?”
«Και το Άγιε μου Σώστη σώσε μας», ταιριάζει εδώ. Άντε μην αναφέρω και το Orgasmatron...
Σοφά τραγούδια.

 

Βέβαια για την καθυστέρηση μου, υπήρχανε και άλλοι πιο σοβαροί λόγοι:
Καταρχήν η επίσκεψη Ομπάμα. Τρεις μέρες προσπαθούσα να φτάσω στο σπίτι μου, αλλά ήταν κλειστοί όλοι οι δρόμοι. Το ξέρω θα το πάθετε και εσείς. Ήρθε του στρώσαμε στράτσα πάτσα ένα χάλι, έφαγε ή ήπιε φιλοσόφησε είδε και την Ακρόπολη και έφυγε…. επιτέλους! Μετά άνοιξαν και οι δρόμοι.
Ο θείος από το Αμέρικα δωράκια δεν έφερε...
Μας έφερε όμως τη Black Friday.
Τι φοβερό έθιμο είναι αυτό;
Τι ουρές είναι αυτές;
Σαν τους συνταξιούχους για να πάρουνε νούμερο στο Ι.Κ.Α. ή τους ανέργους για κάρτα ανεργίας.
Αλλά πάει πέρασε κι αυτό.

 

Μετά είχαμε και το θάνατο του Φιντέλ, τον κλάψαμε, ταξιδάκι στην Κούβα για να τον χαιρετίσουμε. Που όρεξη να γράψεις μετά από αυτό. Πώς;;; Μα πάει ένας παγκόσμιος επαναστάτης . Μόνο ένας έμεινε πλέον, ο δικός μας. Δεν το ξέρατε;;;; Ούτε η επανάσταση… Απάγγειλε και λόγο στην κηδεία, για το πόσα έχει πετύχει στην Ελλάδα. Κάτι σαν την εγχείρηση και τον ασθενή… ένα τέτοιο πράγμα….
Έτσι μ' αυτά και μ' αυτά ήρθαν τα Χριστούγεννα. Τώρα ήρθαν και ας στολίσαμε ενάμιση μήνα πιο πριν . Ρε παιδιά από το Νοέμβρη να βλέπεις Αγιοβασίλη τι νέα έθιμα και αυτά; Νέες κουλτούρες και αυτές ξενόφερτες. Παλιά μια βδομάδα πιο πριν αρχίζαμε να ετοιμαζόμαστε.

Άντε να αλλάξουμε και την χρονιά.

Ας ευχηθούμε να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Αμ πως…

Καλές γιορτές και να μας μπει καλά και στο επόμενο που θα γράψω να γελάσουμε μόνο.

 

Υ.Γ.1: Δεν μιλάω για την πίστη του καθενός. Αυτή είναι σεβαστή, όσο είναι η διαφορετικότητα του καθενός και για όσο τη σεβόμαστε όλοι μας...
Υ.Γ.2: (άργησα να γράψω είπαμε, θα τελειώσω γρήγορα νομίζετε;;;) Πριν ένα χρόνο πρωτοσυζητήθηκε η ιδέα που φιλοξενεί την τρέλα που μοιραζόμαστε εδώ μέσα, πάνω στα βουνά του Καρπενησίου με τον φίλτατο Κισατζεκιάν, μεταξύ λουκάνικου και παϊδακίων φυσικά (σημ: από αυτό μας το ταξίδι είναι οι φωτογραφίες του Χρήστου που κοσμούν το αρθράκι μου).

Τα αποτελέσματα τα κρίνεται από μόνοι σας…
Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς λέει ο ποιητής.

Read 515 times

Leave a comment