Είναι γνωστό ότι οι απανταχού λάτρεις της εξάχορδης θεάς ανά την υφήλιο και σε όλη την επικράτεια χρωστάνε άπειρη ευγνωμοσύνη στον Mike Varney και στην ‘’Shrapnel Records’’. Κι αυτό συμβαίνει  διότι ο εν λόγω κύριος υπήρξε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80 και του 90 ο μεγαλύτερος scouter όσον αφορά τους αφανείς shredders και τους εκπροσώπους του ξακουστού neo-classical τρόπου έκφρασης.  Ένας μόνο του ξέφυγε και μέχρι σήμερα το φυσάει και δεν κρυώνει. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον δικό μας Gus G! Αυτό το περιστατικό όμως είναι μία άλλη ιστορία που θα την διηγηθούμε κάποια άλλη στιγμή.

Φόρος τιμής από τον Παναγιώτη Πατσάη

Στη μουσική βιομηχανία οι μουσικοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Είναι οι μουσικοί που ανήκουν σε μπάντες και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας, και είναι και οι session μουσικοί οι οποίοι συνεργάζονται με πολλούς και διάφορους καλλιτέχνες και έχουν την ικανότητα να υποστηρίξουν πολλά διαφορετικά μουσικά ιδιώματα. Όσον αφορά την δεύτερη κατηγορία, τα μεγαθήρια της σύγχρονης ηλεκτροδοτούμενης μουσικής που ακολουθούν σόλο καριέρες και πορείες θέλουν πάντα στο πλάι τους τους καλύτερους session μουσικούς τόσο στο στούντιο όσο και στο live. Θέλουν να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο.

Φόρος τιμής από τον Παναγιώτη Πατσάη

Στο τεράστιο δερματόδετο βιβλίο της ιστορίας της rock μουσικής υπάρχουν κιθαρίστες που έγραψαν ιστορία με χρυσά γράμματα εξαιτίας των τραγουδιών που συνέθεσαν.

Φόρος τιμής από τον Παναγιώτη Πατσάη

"Καλά, τι το ήθελες τώρα αυτό;"

Παλιά τη μουσική την παίρναμε προσωπικά. Κι όταν βλέπαμε να κυκλοφορούν δίσκοι που τους θεωρούσαμε προδοτικούς της εικόνας που είχαμε σχηματίσει για ένα συγκρότημα, ξενερώναμε. Μόνο που κάποιες φορές, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε, κάναμε λάθος.

Θυμάται ο Τάκης Κρεμμυδιώτης

Οι Mayhem είναι συνώνυμοι του Black Metal, ιδιώματος που διαδόθηκε στις απαρχές των ‘90s, καθιστώντας τη Νορβηγική σκηνή ως την πιο σημαντική στον κόσμο. Σχεδόν σαράντα χρόνια από την ίδρυση τους συνεχίζουν ακάθεκτοι να κυκλοφορούν δίσκους αντάξιους του θρυλικού ονόματος τους όπως το, προ τριετίας, “Daemon”.
Την Τρίτη 3 Μαΐου στο Principal Club της Θεσσαλονίκης και την Τετάρτη 4 Μαΐου στο Fuzz Club της Αθήνας θα είναι η έβδομη φορά που έρχονται στη χώρα μας για να παρουσιάσουν ζωντανά την πιο σκοτεινή πλευρά της σκληρής μουσικής όπως κανένα άλλο σχήμα δεν μπορεί να κάνει.

Από τη Ζωή Κόρκα