Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑ / THE MUSIC I'VE SEEN - ATHENIAN PHANEROTHYME CONSPIRACY 13/2/2016

Monday, 29 February 2016 15:22
Συντάκτης:
Published in Αρθρογραφία

The BLUES Pariah

Ακολουθώντας την μανία για φωτογραφίσεις ζωντανών εμφανίσεων συγκροτημάτων, κατέβηκα τις σκάλες του ΑΝ για να παρακολουθήσω το δεύτερο Prairie and Rust THE AMERICANA SESSIONS Vol 2. Κόσμος αρκετός για την ημέρα (να’ναι καλά το ποδόσφαιρο...) που ακολουθεί φανατικά την ανεξάρτητη σκηνή της πόλης μας εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια.

Επόμενο ήταν η ατμόσφαιρα να είναι φιλική πράγμα που επιθυμούσαν και τα τρία ονόματα που συνδιοργάνωναν το event: Dustbowl,Penny Dreadful και Sound Like Barley. Εκτενέστερη παρουσίαση και μελλοντικά σχέδια γι’ αυτή την διοργάνωση που επιθυμεί να περιλάβει και άλλα εναλλακτικά ονόματα θα γίνει σε μελλοντικό άρθρο ,όταν συζητήσεις και στοιχεία πού συλλέγονται διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Αυτό που θα ήθελα να παρουσιάσω τώρα είναι η πρώτη εμφάνιση ενός νέου σχήματος που εμφανίστηκαν σαν Special Guests , τους ATHENIAN PHANEROTHYME CONSPIRACY. Ένα σιτάρ που ήταν ακουμπισμένο με επιμέλεια στην μέση της σκηνής προϊδέαζε για “μουσικά” ταξίδια σε εξωτικούς χώρους...αλλά και ανησυχία για “καπέλωμα” των πάντων από το κλασσικό αυτό όργανο.

Τίποτα απ' όλα αυτά .Ένα ηλεκτρακουστικό ξέσπασμα προκάλεσε αμέσως την προσοχή του κοινού που για σχεδόν μισή ώρα άκουσε με προσοχή ένα δείγμα της μουσικής τους που οι ίδιοι αποκαλούν progressive space-rock .Επηρεασμένοι από Okko, Ozric Tentacles αλλά και Ingredible String Band τους αρχιερείς της Βρετανικής αντι-κουλτούρας των '60s και το ψυχεδελικό Folk ταξίδι τους ,μας ταξίδεψαν σε ινδικά ragas αλλα με μια Rock'n'Roll προσέγγιση δίνοντας ένα μικρό δείγμα της μουσικής του σχήματος. Ενός σχήματος που δημιουργήθηκε από την αγάπη τεσσάρων φίλων ( Bill Hunchback, Μιχάλης Μάζης, Γιώργος Καβουράκης και Μανόλης Λιάνης ) για το συγκεκριμένο είδος μουσικής που εξηγώντας το όνομά τους οι ίδιοι λένε:

”ATHENIAN” γιατί βρίσκεται και αναπνέει στο εδώ και στο τώρα της συγκεκριμένης πόλης
“PHANEROTHYME” γιατί θα σου φέρει στην επιφάνεια το θυμικό σου, δηλαδή την πνευματική και συναισθηματική σου διάθεση .
“CONSPIRACY” από τον μαγικό ,σχεδόν καρμικό τρόπο με τον οποίο συναντήθηκαν μεταξύ τους

Επόμενη εμφάνιση στις 13 Μαρτίου στο Lost an Found και προγραμματίζονται και άλλες εντός και εκτός Αθηνών και που θα ανακοινωθούν μέσα από την σελίδα τους στο Fb:https://www.facebook.com/The-Athenian-Phanerothyme-Conspiracy.
Ακούστε τους: http://www.facebook.com/merlinsmusicbox

Φωτογραφίες: Νίκος Καρέλλος

Read 814 times

Leave a comment