OSI AND THE JUPITER - Stave (Eisenwald Records/2021)

Tuesday, 24 August 2021 12:49
Συντάκτης:

Ο αρχαίος παλμός. Η ζοφερή παράσταση τού βιολοντσέλου. Η εξαιρετική εκφραστικότητα. Η τέχνη η ίδια!
 
Γράφει ο Μιχάλης Κοράκης 
 
Έφτασε λοιπόν ο καιρός για τους OSI AND THE JUPITER να μας χαρίσουν το επόμενο πόνημα τους, που φέρει τον τίτλο "Stave" και μας έρχεται από την Eisenwald Records. Έφτασε ο καιρός να μας επιτρέψουν μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία, πληροφορημένοι από τον έμφυτο μυστικισμό που κατοικούν ακόμα κάτω από την επιφάνεια τής μητρικής τους περιοχής Απαλάχια, στο ανατολικό Οχάιο.
 
 
 
Εν αρχή, να αναφέρουμε ότι οι OSI AND THE JUPITER είναι ένα από τα πολυάριθμα projects τού Sean Deth, ο οποίος είναι περισσότερο αφιερωμένος στο σκανδιναβικό folk / σαμανισμό, καθώς γράφει όλη την μουσική με τους στίχους.
Όλη η μουσική ηχογραφήθηκε κατά τους μήνες Μάιο έως Οκτώβριο 2019 στα Odinic Studios. Το mastering έγινε από τον Greg Chandler στα Priory Studio, UK. Το πανέμορφο εξώφυλλο τεχνούργησε η Natalia Nowacka και όλο το layout ο Martin van Valkenstijn.
Σαν τέταρτο άλμπουμ χρονολογικά το "Stave", προβάλλει την επεκτεινόμενη και όλο και πιο φιλόδοξη καλλιτεχνική έκφραση των OSI AND THE JUPITER, καθώς καταφέρνουν να συγχωνεύσουν τα στοιχεία τού ήχου τους που έχουν συνηθίσει οι ακροατές από την αρχή τού έργου τους, το 2015! Και όλα αυτά με το ποικίλο, εκτεταμένο ηχητικό βάθος, που παρέχεται από προσεκτικά χειροποίητο συνθετικό έργο και περαιτέρω ακουστικά όργανα.
Η ζοφερή παράσταση του βιολοντσέλου τού Kakophonix. Η εξαιρετικά εκφραστική συμβολοσειρά σε όλο το άλμπουμ. Οι περιστασιακές φωνητικές εκφράσεις τού Sean Kratz (φωνητικά, κιθάρες, synths) χρησιμεύουν ως μια σοβαρή έκφραση ανάπαυλας, συνοδευόμενα από απαλά χτυπήματα ακουστικής κιθάρας δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδική.
 
 
Η συμμετοχή τής χαρισματικής Anilah στο υπέροχο "Wights". Τα φωνητικά τού Michał Krawczuk από τους By the Spirits στο αριστουργηματικό "In Death" που είναι ένα απόσπασμα για την αγάπη για το πού μεγάλωσες και τη σύνδεση που έχεις με τη γη της περιοχής.
Μιλάμε για ένα κομψοτέχνημα. Μιλάμε για την τέχνη αυτούσια. Οι OSI AND THE JUPITER ξαναδίνουν τον ορισμό τής τέχνης μέσα από το "Stave" για όλους εμάς που ίσως να τον ξεχάσαμε.
Καθ' όλη τη διάρκεια του "Stave", οι έντονοι ρυθμικοί παλμοί που παρέχονται από τα βαθιά κρουστά και τα έντονα μοτίβα strumming, χρησιμεύουν ως μορφή τού αρχαίου παλμού που πιάνει τον ακροατή και τον παρασύρει περισσότερο στον κόσμο τους. Το βιολοντσέλο μοιάζει σαν να είναι ο σκιαγράφος αυτού του πανέμορφου τοπίου που στοιχειοθετούν οι OSI AND THE JUPITER.
 
Μοιάζει να ορίζει το μέγεθος των βουνών, τις κατάφορες πεδιάδες και τα αστείρευτα ρυάκια των ταξιδιάρικων ψυχών μας. Όλα τα παραπάνω, είναι τα ανεξίτηλα χρώματα αυτής της παλέτας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για να μας αποτελειώσουν, λίγο πριν ολοκληρωθεί το ταξίδι του "Stave", σαν επίλογο παίζουν διασκευή το "Nights in White Satin" των The Moody Blues, σαν instrumental!!
 
Το "Stave" θα κυκλοφορήσει ως βινύλιο LP και MC, σε περιορισμένο αριθμό εκδόσεις χρωμάτων, ως περιορισμένο deluxe DigiCD καθώς και σε διάφορες υπηρεσίες ψηφιακής ροής.
 
 
TRACKLIST
To Reap What Has Sown, Stave, Cosmic Creation Through Primordial Void, Folk Of The Woods, Wights, Old Ways, Inner Flame, Mountain Shamanism, In Death (Carry Me Home), Eihwaz (The Beating Heart of Yew), Appalachia, Nights in White Satin (Coverversion)
 
LINE UP
Sean Kratz – vocals, guitars, synths
S.Deth - Guitars, organ, keys, talharpa, percussion, vocals
Kakophonix – Cello
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Read 175 times