DECARLO – Lightning Strikes Twice (Frontiers Music/2020)

Monday, 03 February 2020 17:24
Συντάκτης:
Published in Where Blues meets Rock

Όταν το FM Rock γίνεται οικογενειακή υπόθεση!

 

Οι Decarlo μας έρχονται από την Βόρεια Καρολίνα και την πρωτεύουσα Σάρλοτ. Κάποιοι περισσότερο υποψιασμένοι θα έχουν ήδη καταλάβει ότι πρόκειται για την προσωπική μπάντα τού Tommy DeCarlo τραγουδιστή των ιστορικών Boston από το 2008 μέχρι και σήμερα.
Ο Tommy DeCarlo ανήκει στο κλειστό club των ανθρώπων που πραγματοποίησαν το όνειρο τους. Ένα όνειρο τόσο μακρινό και άπιαστο που αγγίζει τα όρια του θαύματος. Από ένας απλός και άσημος καθημερινός άνθρωπος αλλά ορκισμένος θαυμαστής των Boston, κατάφερε να βρεθεί στο μικρόφωνο της αγαπημένης του μπάντας. Πως έγινε αυτό; Απίστευτη ιστορία που θα μπορούσε άνετα να γίνει κινηματογραφική επιτυχία. Επειδή όμως η συγκεκριμένη παρουσίαση ανήκει στους Decarlo και την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία, κλείνω την σύντομη παρένθεση που ίσως την ανοίξουμε εκ νέου στο μέλλον με κάποια άλλη αφορμή και επιστρέφω στο κυρίως θέμα.
Οι Decarlo δραστηριοποιούνται στο εντελώς χαλαρό από το 2013 και δεν θα μπορούσαν να παίζουν κάτι άλλο εκτός από AOR ή αλλιώς όπως συνηθίσαμε να το αποκαλούμε για τις μπάντες εκ του USA, “ραδιοφωνικό Rock”. Η πρώτη τους στούντιο δουλειά που τιτλοφορείται Lightning Strikes Twice έρχεται φέτος, αρκετά αργά σε σχέση με την ήδη επταετή ύπαρξη τους. Απ' ότι φαίνεται, κατ' επιλογή δεν αγχώθηκαν καθόλου γι' αυτό, αφήνοντας τα πράγματα να ωριμάσουν σε μια ομαλή και χωρίς βιασύνες διαδικασία. Εκ του τελικού αποτελέσματος μάλλον δικαιώνονται...
 
 
Ο ιθύνων νους Tommy DeCarlo έχει στελεχώσει την μπάντα με άλλους τέσσερις αρκετά νεότερους του, ικανούς ωστόσο μουσικούς, εκ των οποίων ένας είναι ο γιος του, Tommy DeCarlo Jr στην θέση του κιθαρίστα, καθιστώντας το FM Rock των Decarlo οικογενειακή υπόθεση!
Το στυλ των Decarlo και του Lightning Strikes Twice είναι σαφώς επηρεασμένο από τους Boston και τις λοιπές πρωτοκλασάτες μπάντες όπως οι Foreigner, Survivor, Journey, REO Speedwagon και άλλους που έγραψαν την δική τους ιστορία. Πέραν των ανωτέρω και λόγω γεωγραφικής καταγωγής, εντοπίζουμε και αρκετές επιρροές Southern Rock αισθητικής σε πιο light βέβαια μορφή όπως εκφράστηκαν από συγκροτήματα σαν τους Eagles ή τους Doobie Brothers.
Το άλμπουμ αποτελείται ουσιαστικά από έντεκα συνθέσεις και συνολικά κινείται σε ήπιους τόνους χωρίς να λείπουν όμως οι λίγες αλλά καλές εξάρσεις. Όμορφα και ευκολοάκουστα τραγούδια που δεν κρύβουν εκπλήξεις στην εξέλιξη τους, ακολουθούν κατά γράμμα όλα τα κλισέ που επιβάλλει το είδος. Το ίδιο ισχύει και για τις επιμέρους διάρκειες που δεν ξεπερνούν τα συνήθη αποφεύγοντας να κουράσουν δημιουργώντας δυσφορία κατά την ακρόαση.
 
 
Οι μουσικοί εξέχοντος του Tommy DeCarlo ο οποίος διαθέτει πολύ αξιόλογη μελωδική φωνή, ανταποκρίνονται στην περίσταση καθώς διακρίνεται η ικανοποιητική τους κατάρτιση. Ιδιαίτερη μνεία στον υιό Tommy DeCarlo Jr που το παίξιμο του είναι ωριμότερο της ηλικίας του και φαίνεται ότι έχει τα στοιχεία να κάνει σημαντική καριέρα στο μέλλον.
Γενικά οι Decarlo πετυχαίνουν τον σκοπό τους κυκλοφορώντας ένα αξιόλογο δίσκο μελωδικού Αμερικάνικης κοπής Rock που προσωπικά είχα αρκετά χρόνια να ακούσω. Η μουσική τους δεν “παιδεύει” το μυαλό τού ακροατή, αντίθετα λειτουργεί χαλαρωτικά και ως πολύ καλό αγχολυτικό είτε κατά την διάρκεια είτε στο τέλος μιας δύσκολης μέρας.
 
Αν είστε της “φάσης” και νοσταλγείτε ένα μουσικό είδος που κατά κοινή ομολογία ανήκει σε μια άλλη περασμένη εποχή μην τους αφήσετε να σας ξεφύγουν.
Χαρακτηριστικά καλύτερες στιγμές τα You Are The Fire, Lightning Strikes Twice, Rock N’ Soul και Gotta Go.
 
Tracklist: 1. A Better Day 2. You Are The Fire 3. Give Love A Try 4. Into The Storm 5. Lightning Strikes Twice 6. Still In Love 7. Rock N’ Soul 8. There She Goes 9. Stand Up (Play Ball) 10. The One 11. Gotta Go 12. I Think I Fell In Love With You
 
Line-up:
Tommy DeCarlo - vocals
Tommy DeCarlo Jr - guitars
Dan Hitz - drums
David Netta - bass
Payton Velligan – keyboard/guitar/vocals
 
 
 
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 
 
Read 253 times