VOODOO MANSION – Voodoo Mansion (Rambo Music/2020)

Monday, 01 June 2020 10:38
Συντάκτης:
Published in Where Blues meets Rock

Σουηδία των δύο πλευρών της κορό(ω)νας. Εκ των πρωτoπόρων στην ακραία και ταυτόχρονα στην Rock πλευρά του νομίσματος! Οι Voodoo Mansion έχουν δικαιωματικά τον λόγο...

Γράφει  ο Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Η τρέλα εκεί πάνω συνεχίζει να χτυπάει κόκκινο από όλες τις πλευρές, αναγκάζοντας μας να έχουμε μόνιμα στραμμένα τα βλέμματα στον Ευρωπαϊκό βορρά ο οποίος παράγει ασταμάτητα ποιοτική μουσική.
Οι πρωτοεμφανιζόμενοι Voodoo Mansion έρχονται από την πρωτεύουσα Στοκχόλμη και με το “New Old School” ροκ τους δεν αφήνουν αμφιβολία για το ποιος έχει χάσει την μπάλα... φυσικά όλοι εμείς που αναγκαστικά “τρίβουμε” τα αφτιά μας με το καλό που μας βρήκε.
Η μπάντα αυτοπροσδιορίζει τον ήχο της ως μίξη groovy κιθαριστικών ρυθμικών μερών με χορευτική (dance) διάθεση και πέφτει ακριβώς διάνα, γεγονός όχι και τόσο σύνηθες ως προς την αίσθηση που έχουν τα ίδια τα συγκροτήματα για το πως ακούγονται. Ως βασικές επιρροές αναφέρουν τους ομοεθνείς τους Royal Republic, τους Danko Jones και Queens Of The Stone Age.


Η ονοματολογία θα έλεγα ότι ελάχιστα ενδιαφέρει στην περίπτωση των Voodoo Mansion καθώς θα μπορούσαν να εντοπιστούν πολλές αλληλοεπικαλυπτόμενες επιρροές από rock ονόματα που άφησαν εποχή σε διαφορετικές δεκαετίες και στιγμάτισαν θετικά τον χώρο.
Η ουσία είναι ότι οι τέσσερις αυτοί τυπάδες διακατέχονται από μια καλώς εννοούμενη μαγκιά η οποία βγαίνει αφιλτράριστη και αρετουσάριστη από τα δέκα ισάξια κομμάτια του άλμπουμ επιβάλλοντας τους όρους του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι το οποίο έχει επίκεντρο τη διασκέδαση σε γρήγορους ανεβαστικούς ρυθμούς οι οποίοι ασυναίσθητα οδηγούν σε αντανακλαστική χορευτική κίνηση το σώμα ακόμα και του πλέον άκαμπτου σφύζων από σοβαρότητα ροκά.
Η ηχητική κατεύθυνση της μπάντας δεν θα μπορούσε από να συνοδεύεται και από ανάλογη στιλιστική/σκηνική παρουσία ώστε όλα να λειτουργούν άψογα. Έτσι και σε αυτό τον τομέα υπάρχει διάχυτη η θετική και ανάλαφρη διάθεση και η σαφής πρόσκληση σε ένα ατελείωτο πάρτι που μπορεί να στηθεί σε κάθε στιγμή και σε κάθε περίσταση.


Το ποιοτικό και με σοβαρή δόση έμπνευσης ροκ δεν αποτελεί και την πιο εύκολη δημιουργία στις μέρες μας που διακατέχονται είτε από υπερβολική σοβαροφάνεια είτε από επίσης υπερβολική ρηχότητα.
Η αίσθηση που αποκόμισα από την επαναλαμβανόμενη ακρόαση του Voodoo Mansion κάθε άλλο παρά πρωτοεμφανιζόμενης μπάντας είναι, γεγονός που ανεβάζει την τελική κρίση του άλμπουμ σε επίπεδα επικίνδυνου φλερτ με το ρετιρέ της βαθμολογίας.
Η πρόταση των Σουηδών πιστεύω ότι συγκεντρώνει σχεδόν το απόλυτο εκείνων των στοιχείων που την καθιστούν άξια ουσιαστικής προσοχής και ενασχόλησης λαμβάνοντας υπόψιν και τις θερμές μέρες που έπονται...οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε κάθε περίπτωση αναμένεται να ευνοήσουν την διασπορά ανθεκτικών ροκ ιών και ένας από αυτούς που θα το επιχειρήσουν ονομάζεται Voodoo Mansion.
...play it LOUD!

Tracklist: 1. Well Well Well 2. Let Me Go 3. You Or Me Boy 4. Dance 5. Get In The Ring 6. Notre Dame 7. We Do Voodoo 8. Jezebel 9. The Devil Knows 10. Lights Out

Members:
Mojo Matt - Vocals
Little J Brink - Guitar & Vocals
Hubbe8ball - Drums & Vocals
JeeBee - Bass
 
 
 
 
 
Read 294 times