ELECTRIC MOB – Discharge (Frontiers Music/2020)

Sunday, 05 July 2020 10:14
Συντάκτης:
Published in Where Blues meets Rock

Το νέο αίμα “βράζι”στην Βραζιλία αφήνοντας υποσχέσεις και βάσιμες ελπίδες για το μέλλον.

Γράφει ✍ ο Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Οι Electric Mob δηλώνουν έτοιμοι να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά τού Hard Rock προτείνοντας μια εκδοχή βασισμένη τόσο στα ονόματα που καθόρισαν το είδος τις δεκαετίες του '70 και του '80 όσο και στους μετέπειτα εναλλακτικούς εκφραστές του.
Η νεανική αυτή μπάντα με έδρα την όγδοη πληθυσμιακά πόλη της Βραζιλίας, Curitiba, κάνει δυναμικό μπάσιμο στα μουσικά δρώμενα με ένα άλμπουμ που τηρουμένων των αναλογιών αποτελεί σίγουρα κάτι παραπάνω από επιτυχημένο ντεμπούτο.
Με τον τραγουδιστή Renan Zonta να ηγείται καθώς αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο μέλος των Electric Mob από την πορεία του στο Βραζιλιάνικο Voice του 2016, το κουαρτέτο δείχνει αν μη τι άλλο ικανό για σημαντικά πράγματα.Το δυναμικό Hard Rock τους σφύζει από ενέργεια, ένταση, πάθος και αρκετή ποικιλία όσον αφορά τις επιρροές του. Η μαγιά του Discharge προέρχεται σίγουρα από μπάντες που καθόρισαν τον ήχο στην νέα ήπειρο και θα μνημονεύονται εις τον αιώνα των αιώνων. Από την άλλη, η νέα χιλιετία δεν άφησε ασυγκίνητους τους νεαρούς, οι οποίοι φυσιολογικά έχουν γαλουχηθεί και με πιο σύγχρονα ακούσματα τα οποία προέκυψαν εξελικτικά στον χρόνο. Επίσης το Blues στοιχείο δίνει έντονο παρόν σε πολλά σημεία ενώ κάπου κάπου το αφτί εντοπίζει και Southern Rock περάσματα μέσα από το πρίσμα συγκροτημάτων όπως οι Black Crows.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια αρκετά ποικίλα αλλά ταυτόχρονα ξεκάθαρη κατεύθυνση για τους Electric Mob οι οποίοι συνέθεσαν ένα ισορροπημένο άλμπουμ το οποίο ελάχιστες στιγμές παρεκκλίνει της πορείας του. Φυσιολογικό, εάν σκεφτούμε ότι πρόκειται για ντεμπούτο νέων μουσικών χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία που βρίσκονται σε διαδικασία αυτοπροσδιορισμού ταυτότητας. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και πολλές παλιές καραβάνες στην κυριολεξία θα το ζήλευαν.
Η μουσική παιδεία των τεσσάρων Electric Mob είναι εντυπωσιακή αναλογιζόμενοι ότι όλοι τους έχουν ως δεκαετία γέννησης τα '90's και απέχουν ακόμα αρκετά από τα τριάντα. Η δουλειά στα φωνητικά είναι εξαιρετική με τον Renan Zonta να διαθέτει αδιαμφισβήτητα το πακέτο ενός Hard Rock τραγουδιστή, ο Ben Hur Auwarter υπέροχος τόσο στα ρυθμικά όσο και τα lead κιθαριστικά μέρη, δείχνοντας αξιόλογες δυνατότητες ενώ τέλος Yuri Elero και André Leister σε μπάσο και ντραμς αντίστοιχα διεκπεραιώνουν το έργο τους με το παραπάνω.Η Βραζιλία κάποτε αποτέλεσε ισχυρό παίκτη στην σκληρή μουσική εξάγοντας μπάντες που σφράγισαν εποχές και καθόρισαν την πορεία ολόκληρων ιδιωμάτων σε όλα τα Rock και Metal παρακλάδια. Θες η ιδιοσυγκρασία, θες οι κλιματολογικές συνθήκες, θες η δίψα για αναγνώριση και ένα καλύτερο αύριο, θες εν τέλει η μουσική παράδοση και το ταμπεραμέντο, ο γίγαντας έχει όλα τα εχέγγυα για να μεγαλουργήσει ξανά.

Εν κατακλείδι το Discharge αποτελεί μια εξαίρετη πρώτη προσπάθεια η οποία ικανοποιεί σε όλα τα επίπεδα και ταυτόχρονα δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για την συνέχεια λαμβάνοντας υπόψιν και την βαριά φανέλα της χώρας προέλευσης των Electric Mob.
Το άλμπουμ προτείνεται χωρίς περαιτέρω σχόλια σε όλους όσους έχουν ευαισθησία σε ακούσματα ενδεικτικού τύπου Aerosmith, Guns n' Roses, Van Halen, Black Crows, Audioslave, Danko Jones, Audrey Horne κ.α.

Tracklist: 1. Awaken 2. Devil You Know 3. King’s Ale 4. Got Me Runnin’ 5. Far Off 6. Your Ghost 7. Gypsy Touch 8. 123 Burn 9. Upside Down 10. Higher Than Your Heels 11. Brand New Rope 12. We Are Wrong

Line-up:
Renan Zontavocals
Ben Hur Auwarterguitar
Yuri Elerobass
André Leisterdrums
 
 
 
 
Read 315 times