CORELEONI – CoreLeoni II (AFM Records/2019)

Sunday, 20 October 2019 07:45
Συντάκτης:
Published in Check Also

Official tribute μπάντα των Ελβετών Gotthard. Πρωτότυπο και με δυνατές υποσχέσεις!

 

Οι CORELEONI είναι μία ιδιότυπη tribute -προς το παρόν- μπάντα των Hard Rockers Gotthard. Ο χαρακτηρισμός ιδιότυπη έχει να κάνει με το γεγονός ότι την σχημάτισε ο ιθύνων νους των ίδιων των Ελβετών, κιθαρίστας Leo Leoni, έχοντας στο πλευρό του τον επίσης εν ενεργεία ντράμερ τους Hena Habegger και τον επί μία τριετία (1992-95) κιθαρίστα Jgor Gianola.
Τα δύο υπόλοιπα μέλη είναι ο μπασίστας Mila Merker και ο Χιλιανός τραγουδιστής Ronnie Romero ο οποίος έχει συζητηθεί κατά κόρον τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγο της συμμετοχής του στην αναβίωση των Rainbow από τον πολύ, κύριο Richie Blackmore.
Σύμφωνα με τον Leo Leoni η δημιουργία τής μπάντας αυτής ήρθε να καλύψει την εσωτερική του ανάγκη για επαναπροσέγγιση αγαπημένων του συνθέσεων των Gotthard οι οποίες για διάφορους λόγους έχουν μπει σε δεύτερο πλάνο τα τελευταία χρόνια, με ορόσημο βέβαια τον θάνατο του τραγουδιστή τους Steve Lee.
Έτσι λοιπόν το 2017 οι CORELEONI πήραν σάρκα και οστά με το 2018 να αποτελεί χρονιά κυκλοφορίας του πρώτου άλμπουμ τους The Greatest Hits – Part I.
 
 
Φέτος και χωρίς χάσιμο χρόνου επανέρχονται με το CoreLeoni II συνεχίζοντας από το σημείο που είχαν σταματήσει. H νέα δουλειά περιέχει δώδεκα Gotthard συνθέσεις τής εποχής Lee και συγκεκριμένα δύο από το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ, πέντε από το Dial Hard (1994) που κατέχει και την μερίδα του λέοντος, δύο από το G. (1996) και με ένα κομμάτι εκπροσωπούνται τα Open (1999), Human Zoo (2003) και Lipservice (2005).
Επίσης παρουσιάζονται δύο εντελώς νέα κομμάτια τα Queen Of Hearts και Don't Get Me Wrong τα οποία αποτελούν άριστο δείγμα δυναμικού Hard Rock με όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπήσαμε και αγαπάμε σε μπάντες όπως οι Whitesnake, Tesla, Y&T, Thunder, Rainbow, Dokken αλλά και U.F.O., Deep Purple, Kiss, Van Halen κ.α.
Το άλμπουμ κλείνει με μία διασκευή με την πραγματική έννοια του όρου στο κλασσικό Boom Boom του John Lee Hooker.
 
 
Ο Leo Leoni είναι ένας αμετανόητος εραστής της κλασσικής Rock μουσικής. Κατάφερε να κάνει τους Ελβετούς Gotthard μεγάλο όνομα στο Hard Rock ιδίωμα προσπερνώντας εμπόδια όπως την παρακμή του είδους η οποία ξεκίνησε από τα τέλη των '90's και κορυφώθηκε στα επόμενα χρόνια και φυσικά την καταγωγή, η οποία δεν κρατούσε ούτε από τις Η.Π.Α. ούτε από την Μ. Βρετανία όπου μεγαλούργησαν οι προαναφερόμενες μπάντες και δεκάδες άλλες.
Η εμπιστοσύνη στις φωνητικές ικανότητες του Ronnie Romero ο οποίος αποτελεί μια ακόμα επιτυχία του ομολογουμένως ασυναγώνιστου scouting που διαθέτει ο Ritchie Blackmore, φαίνεται ότι λειτουργεί απολύτως θετικά, φέρνοντας νέο δυναμικό αέρα στις συνθέσεις οι οποίες ακούγονται ανανεωμένες και φρέσκες χωρίς να σε οδηγούν σε συγκρίσεις με τις πρωτότυπες ερμηνείες του Steve Lee.
Τα δύο νέα κομμάτια, αφήνουν άριστες εντυπώσεις και ελπίδες για αναζωογόνηση ενός μουσικού είδους που φθίνει από χρόνο σε χρόνο μη βρίσκοντας άξιους συνεχιστές.
 
Το CoreLeoni II αποτελεί ίσως την καλύτερη Hard Rock φετινή κυκλοφορία, παρότι δεν πρόκειται για νέο υλικό στο σύνολο του. Θεωρώντας ότι πιθανά έρχεται η ώρα που θα αποφασίσει ο Leo Leoni να κλείσει τον κύκλο επανηχογράφησης των αγαπημένων του Gotthard συνθέσεων μέσω του οχήματος των CORELEONI, έχουμε το δικαίωμα να προσμένουμε την επόμενη κίνηση του με αμιγώς νέο υλικό ώστε να επιβεβαιωθεί και επισφραγιστεί η ηγετική του θέση στην συγκεκριμένη μουσική σκηνή.
Έως τότε...”Standing In The Light”... “Make My Day”... “Queen Of Hearts”!
 
Tracklist:
1 - Waltz No.2 2. Standing In The Light 3. Love For Money 4. Open Fire 5. Angel 6. And Then Goodbye 7. She Goes Down 8. No Tomorrow 9. I'm Your Travellin' Man 10. Cheat And Hide 11. Make My Day 12. Mountain Mama 13. Queen Of Hearts 14. Don't Get Me Wrong 15. Boom Boom 16. Il Padrino
 
Line-up:
Leo Leoni - guitar
Ronnie Romero – vocals
Jgor Gianola – guitar
Mila Merker - bass
Hena Habegger – drums
 
 
 
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
Read 389 times