WITCHCRAFT - Black Metal (Nuclear Blast/2020)

Tuesday, 12 May 2020 10:08
Published in Check Also

Μόλις κυκλοφόρησε και το πιο παράδοξα όμορφο άλμπουμ της χρονιάς (για τα WITCHCRAFT δεδομένα).

Στα γραπτά  Eleni Liverakou Eriksson (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Από μια μπάντα που έχουμε αγαπήσει χρόνια τώρα. Για τη μουσική τόσο αλλά και για την υπέροχη και χαρακτηριστική φωνή του τιμονιέρη τους Magnus Pelander.
Οι WITCHCRAFT είναι εδώ. Τώρα, το τι θα ακούσεις δεν έχει να κάνει με τίποτα από ότι έχουν κάνει στο παρελθόν. Μα με τίποτα όμως.
Ένα άσπρο, “αγνό” μινιμαλιστικό εξώφυλλο, με τίτλο... Black Metal και μέσα, ότι αφορά στη μουσική κατεύθυνση τού άλμπουμ, όχι μόνο Black Metal δεν είναι αλλά τελείως μα τελείως στην αντίπερα όχθη.
Ο Magnus Pelander μας ξεγελά, παίζει μαζί μας σίγουρα. Μας ψαρώνει και μας ρίχνει μια σφαλιάρα ξεγυρισμένη με αυτό που κάνει σήμερα.
Η φωνή του και μια κιθάρα μόνο! Σε μια άκρως ακουστική εγγραφή θα μας δώσει το ταλέντο του στο χέρι.
Από τις παρελθοντικές του αναμίξεις από doom με classic rock και τις αριστοτεχνικές ατμόσφαιρες γυρίζει τελείως σε ένα εσώψυχο ξεγύμνωμα του, προσδίδοντας φόρο τιμής στους Roky Erickson και Bobby Liebling των Pentagram.
Αφήνοντας μακριά τα αρχέτυπα στεγανά (των οπαδών) της Rock / Metal σκηνής που θέλει τις μπάντες τους να παίζουν μέχρι να κλείσουν τα μάτια τους τα ίδια και τα ίδια (πόσο βαρετό αλήθεια πφφφφφ) οι WITCHCRAFT χωρίς ίχνος δειλίας κάνουν το επόμενο βήμα και να είστε σίγουροι πως κάποιοι από μας θα το λατρέψουν αυτό.Οι επιρροές άξιων καλλιτεχνών που πέρασαν από τον χάρτη και άφησαν το ίχνος τους γίνονται έμπνευση για μια μουσική συνέχεια, άσχετο το ύφος και το είδος και όλα αυτά που μαρκάρουν τις μπάντες εμποδίζοντας το απρόοπτο.
Προχωρούν μπροστά βάζοντας σε άλλες θάλασσες το πλεούμενο WITCHCRAFT.
Επτά (7) τραγούδια που πλέουν σε γλυκά τραγικές μελωδίες.
Φωνητικό ξεγύμνωμα, τρικυμία συναισθημάτων με τραχιά, φυσική γεμάτη συγκίνηση φωνή.
Έχοντας ακούσει από Heavy Metal (και όλα τα παρακλάδια της μουσικής) μουσικούς, κυκλοφορίες τους ακουστικές μένω πάντα με την εντύπωση ότι είναι ίσως ότι πιο δύσκολο μπορεί να έχουν κάνει στην καριέρα τους. Κι αυτό γιατί η έκθεση τους είναι ολοκληρωτική.
Σήμερα οι WITCHCRAFT καταφέρνουν όχι μόνο να κάνουν το κάτι διαφορετικό για την μέχρι τώρα πορεία τους ή να πάρουν άλλο ένα παράσημο σεβασμού στην δισκογραφία τους αλλά στην "ακουστική" κοινότητα σίγουρα εισήλθαν άξια.
Ο Pelander ήδη έκανε το πρώτο του μουσικό ακουστικό βήμα το 2016 σαν PELANDER - "Time" που αξίζει και αυτό να ακουστεί.Αφήνουμε τους μουσικούς να εκφραστούν όπως νιώθουν και τότε το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει.
Το Black Metal είναι από τις πιο όμορφες κυκλοφορίες τής χρονιάς.

(Υ.Γ: Σίγουρα υπάρχουν και οι “άλλοι” που ζουν ανάμεσα μας. Αυτοί που θα έχουν πρόβλημα γιατί ο Pelander να το κάνει αυτό με τους WITCHCRAFT, γιατί αυτή η στροφή κ.λ.π.
Όλοι αυτοί είχαν και έχουν ακόμα πρόβλημα γιατί οι Green Carnation έβγαλαν το Acoustic Verses, οι Opeth το Damnation, οι Ulver το Kveldssanger ή ακόμα και το Childhood’s End αλλά και μετέπειτα δουλειές τους, οι Pain of Salvation τα Road Salt I & II, αλλά χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και τι φτυάρι έχουν φάει όλα αυτά τα χρόνια και οι Anathema, Porcupine Tree, Dream Theater, Paradise Lost και μια ατέλειωτα γενναιόδωρη λίστα από καλλιτέχνες που έχουν δεχτεί πυρά! Ε, με όλους αυτούς τους “άλλους” απλά μην ασχολείστε.)

Album Tracklisting:
1. Elegantly Expressed Depression
2. A Boy And A Girl
3. Sad People
4. Grow
5. Free Country
6. Sad Dog
7. Take Him Away
 
Black Metal is out as CD, Vinyl and in Digital formats.
 
 
 

 
 
 
Read 248 times