INTELLIGENT MUSIC PROJECT V – Life Motion (Intelligent Music/2020)

Wednesday, 01 July 2020 15:21
Συντάκτης:
Published in Check Also

Απλά και κυνικά ... Αριστούργημα!

Γράφει  ο Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Ο Milen Vrabevski, συνθέτης, μουσικός παραγωγός, ιδιοκτήτης τής εταιρείας Intelligent Music και ταγμένος προστάτης των τεχνών και της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα της γειτονικής μας Βουλγαρίας. Μια χώρα η οποία μας εκπλήσσει αθόρυβα και συστηματικά με επιτεύγματα κυρίως αθλητικά και πολιτιστικά, αναρριχώμενη σταθερά τα τελευταία χρόνια στην συνείδηση πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι την εντάσσουν στους σταθμούς των περιοδειών τους σχεδόν μόνιμα πλέον.

Στην βάση αυτή τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν ξεπηδήσει αρκετές σημαντικές Rock και Metal μπάντες ή/και μεμονωμένοι καλλιτέχνες με όμορφες και προσεγμένες δουλειές. Επίσης έχουν δημιουργηθεί σχήματα με συμμετοχή γνωστών ονομάτων με βαριά βιογραφικά στον χώρο επιτυγχάνοντας την κυκλοφορία δίσκων με ουσιαστικό περιεχόμενο και λόγο ύπαρξης.
Στο συγκεκριμένο concept συγκαταλέγεται και το επονομαζόμενο Intelligent Music Project του Milen Vrabevski. Μια άκρως φιλόδοξη ιδέα η οποία είχε αρχικά ως σκοπό την προώθηση της Βουλγαρικής πολιτιστικής κληρονομιάς, της σύγχρονης μουσικής και των παραστατικών τεχνών σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό προϊόν με καλλιτέχνες διεθνούς κύρους και φήμης.


To ταξίδι ξεκίνησε ουσιαστικά το 2012 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ με την συμμετοχή του μεγάλου John Lawton (Uriah Heep, Lucifer's Friend και όχι μόνο) για να συνεχιστεί φτάνοντας αισίως στην πέμπτη του εκδοχή με το φετινό Life Motion.
Στην πορεία των ετών ο Milen Vrabevski κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να υλοποιήσει το όραμα του, έχοντας την τιμή να φιλοξενήσει στα μουσικά αυλάκια των Intelligent Music Project σημαντικούς καλλιτέχνες του Rock στερεώματος και δη της μελωδικής του πλευράς.

Στην περίπτωση του Life Motion εκτός των Simon Philipps (Toto), John Payne (Asia) και Richard Grisman (River Hounds) συναντάμε στον ρόλο του βασικού ερμηνευτή τον Ronnie Romero ο οποίος σήμερα αποτελεί ίσως την πλέον περιζήτητη φωνή στον χώρο του Hard n' Heavy και δικαίως...
Όπως πάντα και εδώ οι υψηλοί καλεσμένοι πλαισιώνονται από καταξιωμένους Βούλγαρους μουσικούς με παιδεία η οποία διαθέτει εύρος που εκτείνεται από την κλασική μουσική και φτάνει στα όρια του Heavy Rock γεφυρώνοντας μαγικά μια φαινομενικά τεράστια απόσταση ανάμεσα στα ετερόκλητα αυτά είδη.


Στo πέμπτο έργο του Intelligent Music Project συντελείται μια άνευ προηγουμένου συνθετική, εκτελεστική και ερμηνευτική απογείωση.
Αν το IV – Sorcery Inside του 2018 ήταν ένα ώριμο και κατασταλαγμένο δημιούργημα μελωδικού Rock, εδώ μιλάμε για την απόλυτη συνύπαρξη και ισορροπία μεταξύ μελωδίας, δύναμης, κλασικού και ηλεκτρικού στοιχείου.
Το μυστικό βρίσκεται στην φωνή και τις ερμηνευτικές ικανότητες του βασικού εκφραστή Ronnie Romero ο οποίος λειτουργεί ως δοκός σύνδεσης όλων των προαναφερθέντων αναδεικνύοντας έναν εαυτό που αν μη τι άλλο εκπλήσσει με τον τρόπο που αφομοιώνει και κερδίζει τις συνθέσεις.
Στον τομέα της σύνθεσης ο Milen Vrabevski και οι συνεργάτες του πέτυχαν απόλυτα τον στόχο, βρίσκοντας την χρυσή τομή και καταργώντας πλήρως τον χαρακτηρισμό AOR αναγκάζοντας τον ακροατή να δεχτεί ότι το Life Motion δεν ανήκει αποκλειστικά σε καμία υποκατηγορία του Hard Rock. Τα χαρακτηριστικά του μάλιστα είναι τόσο ποικίλα και τέλεια σταχυολογημένα που αποφεύγει με χαρακτηριστική άνεση την όποια υπόνοια μονοδιάστατης μουσικής υπόστασης.
Επίσης θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ στην εκπληκτική κιθαριστική δουλειά που με την σειρά της ακροβατεί μεταξύ του κλασικού του Rock και της Jazz και σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια εκλεπτυσμένη ηχητική παράσταση που διανθίζεται από την υψηλού επιπέδου συνοδεία πλήκτρων.
Φτάνοντας στην τελική ευθεία της παρουσίασης, πραγματικά η κατηγοριοποίηση του Life Motion και του Intelligent Music Project θα αποτελούσε τεράστιο λάθος, οδηγώντας σε αποκλεισμούς επίδοξων ακροατών ενός μουσικού έργου που αξίζει και πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Χωρίς περιστροφές, απλά και κυνικά μιλάμε για ένα Αριστούργημα που ήδη έλαβε την θέση του στην κορυφαία ενδεκάδα για το πολύπαθο 2020.

Tracklist: 1. A Kind Of Real Life 2. Don’t Let Them Win 3. Where I Belong 4. Letting Me In 5. We Keep On Running 6. By The Side Of The Minute 7. Run Away 8. The Final Act 9. Reflecting 10. Every Time 11. Rising 12. The Things In Your Mind

Line-up:
Simon Philipps - drums
Ronnie Romero 
- lead vocals
John Payne 
- lead vocals
Richard Grisman 
- lead vocals
Bisser Ivanov 
- guitar
Ivaylo Zvezdomirov 
- bass
Ivo Stefanov
- keyboards
Tony Crumpton – vocals


 
 
 
 
Read 585 times