MOCAINE – The Birth Of Billy Monro (Self-released/2021)

Tuesday, 02 November 2021 13:06
Συντάκτης:
Published in Check Also

MOCAINE, Ινδία, ντεμπούτο άλμπουμ, νουβέλα 13.000 λέξεων, alternative, grunge, blues…You ask me if I have a god complex, let me tell you something, I am God… 

Γράφει ο Μιχάλης Κοράκης 


Οι Ινδοί MOCAINE με έδρα το Νέο Δελχί κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, "The Birth of Billy Munro", την 1η Οκτωβρίου σε CD και ψηφιακές μορφές.
Το concept άλμπουμ συνοδεύεται από μια νουβέλα 13.000 λέξεων με το ίδιο όνομα (κυκλοφόρησε την ίδια μέρα) και σύντομα θα ακολουθήσει μια ταινία μικρού μήκους. Μαζί, θα σχηματίσουν το πρώτο μέρος του σύμπαντος Billy Munro.
Οι MOCAINE είναι ένα έργο με επικεφαλής τον Amrit Mohan και αποτελείται από μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς του ινδικού Indie. Η μουσική τους θυμίζει τον ήχο τού Σιάτλ της δεκαετίας του '90 και τα "white-boy blues" ταυτόχρονα, καθιστώντας το νοσταλγικό, βαρύ και groovy ταυτόχρονα. Τον Ιανουάριο του 2018 στην πρώτη τους χρονιά, οι MOCAINE πραγματοποίησαν 25 συναυλίες σε 5 πόλεις της Ινδίας και κυκλοφόρησαν ένα EP πέντε τραγουδιών, το "Portrait of Dali", μαζί με ένα άλμπουμ βίντεο. Κυκλοφόρησαν το single "Lonely Maggot" τον Ιανουάριο του 2019. Αργότερα το ίδιο έτος, οι Mocaine ανακηρύχτηκαν ως από τους κορυφαίους 24 μουσικούς στην Ινδία.


Το "The Birth of Billy Munro", περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια που σηματοδοτούν κομβικές στιγμές στα οκτώ μέρη της ιστορίας του Billy Munro, που γράφτηκε από τον ίδιο τον εγκέφαλο του Mocaine, Amrit Mohan. Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από μια νουβέλα με έντονους ρυθμούς που ακολουθεί τον Billy Munro σε όλο το νότιο τοπίο για δεκατρείς ημέρες σε δεκατρείς χιλιάδες λέξεις! Αμέσως μετά, μια ταινία μικρού μήκους που εξερευνά την ψυχική κατάσταση του συγγραφέα και την αμφισβητήσιμη διαδικασία του -διανθισμένη με τα περίεργα γεγονότα που συνέβησαν στον Billy Munro- δημιουργεί το τελευταίο κομμάτι του The Birth Of Billy Munro, μέρος πρώτο, του σύμπαντος του Billy Munro.
Οι MOCAINE έχουν ήδη ολοκληρώσει το δεύτερο μέρος του Billy Munro, το οποίο θα εκτυλιχθεί πιθανότατα στα μέσα του 2022. Πολυγραφότατος και πάντα ανήσυχος ο αξιότιμος Amrit Mohan.
Έξαλλος για τον τυχαίο θάνατο, της επί δύο ώρες συζύγου του, ο Billy Munro βγαίνει στο δρόμο, σκίζοντας τον αμερικανικό νότο σε παραλήρημα. Ένα βίαιο και αιματηρό χρονικό ως προς το τι μπορούν να κάνουν οι δεκατρείς μέρες σε έναν κακό άνθρωπο που προσπαθεί να είναι καλός. Αυτό το δημιούργημα είναι επίσης ένα σουρεαλιστικό πορτρέτο του θανάτου όπως και για τα βάθη της ανθρώπινης άρνησης.Αλλά, και μουσικά το έργο αυτό, δεν στερείται από ομορφιά και τέχνη. Το αντίθετο μάλιστα. Η φωνή του Amrit μοιάζει με εκείνη του Kurt Cobain, γι' αυτό και ο παραλληλισμός με Nirvana. Αλλά το άλμπουμ αυτό, είναι πολυδιάστατο. Είναι λίγο από όλα και grunge, και alternative και indie και με αρκετές blues αναφορές. Όμως, αξίζει να σημειώσω, τι συμβαίνει σε τέτοιες κυκλοφορίες. Όσο πιο πολλές γίνονται οι ακροάσεις σου, τόσο πιο σύντομα οι MOCAINE αποκτούν την δική τους ταυτότητα. Εδώ και εκεί, στο άλμπουμ υπάρχουν διάλογοι, μονόλογοι για την καλύτερη κατανόηση του έργου. Το εναρκτήριο Billy σε βάζει από νωρίς στο κόλπο. Το υπέροχο και πομπώδες Pistol Envy. Το Narcissus ψηφίστηκε από τον γραφόντα, ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια του τρέχοντος έτους, και η καλύτερη σκηνοθετική δουλειά ως videoclip. Σας προτρέπω να το παρακολουθήσετε. Ακούστε το παιχνιδιάρικο Fancy. Ο Amrit Mohan πλαισιώνεται από καταπληκτικούς μουσικούς. Ο Varun Sood πραγματικά σπάει την drums του, στο Plisocybin και κάνοντας παρέα με το μπάσο του Kabir Agarwal, μεταμορφώνονται σε ένα εξαίσιο rhythm section. To bluesιάρικο There's Been A Summer. Τέλος το The Bend, όπου η blues κιθάρα δίνει την σειρά της στο πιάνο και αυτό στην συνέχεια ανοίγει τον δρόμο σε ένα υπέροχο σαξόφωνο.
 
Όπως θα καταλάβατε πρόκειται για ένα αριστούργημα, για μια κυκλοφοριάρα, αφήνοντας όλους εμάς διψασμένους για το τι θα ακολουθήσει με τους MOCAINE και τον Billy Munro…
 
TrackList
Billy, It’s Just Murder, Man..., Pistol Envy, Narcissus, In Delirium, Fancy, Did You Kill All Those People, Mister?, Psilocybin, There’s Been a Summer, Daylight Sheen, The Bend
 
Line Up
Amrit Mohan: Guitars & Vocals
Kabir Agarwal: Bass
Varun Sood: Drums
Abhin Iype: Keys & Organ on “There’s Been a Summer”
Wilson Lakra: Keys, Organ, & Saxophone on “The Bend”
 
Produced, Mixed & Mastered by Aman Arakh at Music First Studio
Music & Lyrics by Amrit
Album Art by Neeti Banerji
 
 
 
 
 
Read 116 times