EPHEDRA – MANGOG – MARS ERA (Argonauta Records)

Saturday, 14 January 2017 15:22
Published in Check Also

Στη φάση που μπορείς να αφιερώσεις χρόνο για να ακούσεις βαρύ υλικό...

Με την Argonauta Records (που μέσω του boss της Gerolamo Lucisano έχουμε αναπτύξει όμορφες μουσικές σχέσεις...) ήρθα σε επαφή πάλι απόψε το απόγευμα (12/01/2017) για την ψηφιακή παραλαβή φρέσκου υλικού που παίζει από Stoner, Doom μέχρι και Alternative Metal. 3 άλμπουμ που κυκλοφορούν τις μέρες αυτές του Γενάρη και έχουν το καθένα να δώσουν μικρές ή μεγάλες αλλά πάνω από όλα “βαριές” χαρές σε κάποιους από σας ανάλογα με τα μουσικές προτιμήσεις σας. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στις εντυπώσεις που σχημάτισα, ακολουθήστε κάποιους από τους παρακάτω συνδέσμους και γιατί όχι..χαρείτε τα.
Μπορώ να ξεχωρίσω με κάποια διαφορά τους Mars Era που είναι πραγματικά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!

 

EPHEDRA - Can’-Ka No Rey
Stoner Rock - Heavy Rock - Instrumental / Ελβετία

Εδώ είμαστε και έλεγα δηλαδή πότε θα πέσει κανένα βαρύ γιατί το έριξα πολύ στην “μελαγχολία” και θα βουλιάξω.
Αντί αυτού προτίμησα να ασχοληθώ με τους EPHEDRA. Τα παλικάρια μας έρχονται από την Ελβετία και το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο Can’-Ka No Rey, παρμένη ιδέα από το The Dark Tower μια σειρά 8 βιβλίων γραμμένη από τον Αμερικανό συγγραφέα Stephen King.
Μουσικές που είναι για άγρια κορίτσια και αγόρια με αντοχές, μακρύ μαλλί (καλά... όχι αυστηρά...) για ανελέητο headbanging. (Να... εδώ χρειάζεται η μαλλιακούρα!)
Stoner Rock / Heavy Rock / Instrumental χωρίς πολύπλοκες δομές, απλά ωμό και ξερό όπως πρέπει να είναι. Είναι μια ανάμιξη ΚARMA TO BURN σε μετωπική με DOZER.
Κατά βάση έχουμε να κάνουμε με instrumental κομμάτια αλλά σε ελάχιστα σημεία – κυρίως στην αρχή – ακούμε κάποια λόγια. Διάσπαρτα θα πάρεις και μια γεύση από Hardcore Punk σε Death Metal έτσι για ποικιλία και αποφυγή μονοτονίας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν και δυναμικές. Υπάρχουν και σημεία ύφεσης που απλά σε προετοιμάζουν για το τελικό γκρέμισμα. Τα τελευταία χρόνια έχουν οργώσει Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία και Ελβετία. Όλα αυτά τα χιλιόμετρα επί σκηνής τα έχουν μοιραστεί με μπάντες όπως Electric Wizard, Truckfighters, Yawning Man, Monkey 3, 1000 Mods, Karma To Burn, Sasquatch, Elder, Greenleaf, The Midnight Ghost Train, Goatess και Pentagram. Καθόλου άσχημα όμως εεε? Κυκλοφορεί σε digipack cd με booklet.
Μια από τις πιο όμορφες στιγμές τους στο άλμπουμ το απίστευτα μελωδικό (μέσα σε όλο τον κακό χαμό..) Coco Mango Soup.
Ψάξτε τους...
https://www.facebook.com/pg/ephedraband2/about/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/ArgonautaRecords/videos/929278967171870/


 

MANGOG - Mangog Awakens
Doom Metal / U.S.A

“Hello Baltimore!!!” Αχ, μερικές φορές αυτά τα εξώφυλλα που η εντύπωση που σου δίνουν είναι τελείως μα τελείως διαφορετική από αυτό που θα ακούσεις. Και παίζει μεγάλο ρόλο από την απλή περιέργεια στο να το κοιτάξεις μέχρι και να το αγοράσεις. Αρκετά με τον πρόλογο, πάμε στο κυρίως θέμα... DOOMMMMMM! Αυτό είναι.
Οι Mangog που δημιουργήθηκαν από τον μπασίστα Bert Hall Jr. (ο οποίος εδώ έχει αναλάβει κιθάρες και φωνητικά) και τον ντράμερ Stephen Branagan έχουν υπάρξει και οι 2 μέλη των Revelation και Against Nature. Το 2015 όμως ο Mike Rix από την γνωστή Doom μπάντα IRON MAN ήρθε να αντικαταστήσει τον Branagan. Το 2015 βγάζουν ένα EP το Daydreams Within Nightmares και ουσιαστικά το Mangog Awakens είναι το πρώτο τους
full length album. Ο χαρακτηρισμός “βαρίδι” ίσως και να φανεί... ελαφρύς μπροστά σε αυτό που εξωτερικεύουν τόσο μουσικά - αφού οι παραμορφώσεις και τα βαριά riffs δίνουν και παίρνουν – αλλά και με τους στίχους τους που σε οδηγούν σε δυστοπική κατάσταση.
Ξεχώρισα τα Ab Intra και A Tongue Full of Lies.
Αν είσαι εκεί κάπου κοντά στους REVELATION, CANDLEMASS, IRON MAN πέρνα μια βόλτα και άκου τους, που ξέρεις.

https://www.facebook.com/MangogDoom/

https://youtu.be/Ano60MtI38w

 

 

MARS ERA - Dharmanaut
Stoner Rock - Alternative Metal / Ιταλία

Ωχ τι γίνεται εκεί έξω στον μουσικό τον κόσμο και που δεν προλαβαίνουμεεεε. Αλλά που θα πάει, ανακαλύπτω άλλες τεχνικές ψαξίματος, ακρόασης και με την βοήθεια μιας κάποιας εμπεριστατωμένης άποψης ίσως βοηθήσω με κάποιο τρόπο στην μετάδοση νέων, φρέσκων και αξιοπρόσεχτων σχημάτων.
Τα 4 αυτά τυπάκια με άρπαξαν με τη μία από τη μούρη. Κατ' αρχήν και γαμώ τα φωνητικά. Απίστευτη έκφραση, αγριάδα και πολύ καλή α Αγγλική προφορά παρότι μας έρχονται από την γειτονική (για το site!) Ιταλία.
Ψυχεδέλεια, heavy και stoner επιρροές κάνουν το Dharmanaut να ηχεί ένα μείγμα έτοιμο να εκραγεί. Μέσα εκεί κολυμπά η υποψία της Αμερικάνικης Progressive και Alternative Metal σκηνής. Πολύ ωραίες ιδέες και στιγμές για το ντεμπούτο των Ιταλών.
Το άλμπουμ είναι μια ιδέα που βασίζεται σε διαλόγους 2 βασικών χαρακτήρων που συμβολίζουν το Ying και το Yang. Με το ένα τραγούδι να ακολουθεί το άλλο, η ιστορία εξελίσσεται σαν μια κινηματογραφική εμπειρία από μεταφυσικές και υπερβατικές ατμόσφαιρες.
Για τους φανατικούς με SOUNDGARDEN, KYUSS, PEARL JAM είναι ότι πρέπει αλλά και για αυτούς που αγαπούν Alice in Chains και Tool θα πρόσθετα εγώ.
Πολύ καλές στιγμές τα: The Leap, Licancabur και Desolate Wasteland.
Εκπληξούλα λοιπόν τα παιδιά, μην τους αγνοήσετε.

https://www.facebook.com/pg/mars.era.live/about/

https://youtu.be/J72xRkCf6kA

 

 

 

Read 526 times