THE FERRYMEN - “The Ferrymen” (Frontiers Music 2017)

Wednesday, 05 July 2017 12:37
Published in When Hard Gets Heavy

Ο Βαρκάρης πάντα εξάπτει την φαντασία των απανταχού καλλιτεχνών, zωγράφων, μουσικών, μυθιστοριογράφων και των απλών ανθρώπων. Δεν είναι άλλος από τον Χάροντα (ναι τον γνωστό, του περί αυτού ο λόγος ντε) ο οποίος ως γνωστόν μεταφέρει τις ψυχές των νεκρών στον άλλο κόσμο, διαλέγοντας ένα από τα πέντε ποτάμια, Αχέρων (o ποταμός της θλίψης), Κωκυτός (o ποταμός του θρήνου), Φλεγέθων (o ποταμός που έχει πύρινες φλόγες), Λήθη (o ποταμός της λησμονιάς) και Στυξ (o ποταμός του μίσους)... ανάλογα το traffic.

Τα θαυμάσιο εξώφυλλο του άλμπουμ των THE FERRYMEN έχει φιλοτεχνήσει ο υπερ-δραστήριος Γάλλος Stan W. Decker.

Με κάθε ειλικρίνεια εάν βρισκόμουν μέσα σε ένα δισκάδικο οπουδήποτε, ψάχνοντας να αγοράσω κάποιο βινύλιο ή cd αυτό θα το προσπερνούσα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Διότι, κάτι τέτοια εξώφυλλα πάνε γάντι σε κάτι συμφωνικά - υπέρ του δέοντος - γρήγορα σχήματα που σου ζαλίζουν το κεφάλι και από ουσία τίποτα. Θα έκανα όμως λάθος.

Γι’ αυτό δεν πρέπει σε καμιά των περιπτώσεων να κρίνουμε βάση του artwork ποτέ μα ποτέ. Οι εποχές που προχωρούσαμε σε αγορά ενός album στα τυφλά, έχουν τελειώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Ο ταλαντούχος μουσικός από την Σουηδία Magnus Karlsson (Primal Fear, Magnus Karlsson's Free Fall) το καλοκαίρι του 2016 έγραψε την μουσική για το project αυτό.
Ο Χιλιανός τραγουδιστής Ronnie Romero (Lords Of Black, Rainbow) μόλις άκουσε την δουλεία του Magnus χωρίς δεύτερη σκέψη θέλησε να συμμετάσχει στο project.

Με την προσθήκη του θωρηκτού - ντράμερ Mike Terrana (Artension ,Rage, Axel Rudi Pell, Yngwie Malmsteen, το βιογραφικό του είναι ατελείωτο) ο οποίος ηχογράφησε τα μέρη του στην Ιταλία όπου και διαμένει το τελευταίο διάστημα, έχουμε την δημιουργία των THE FERRYMEN και του ομότιτλου δίσκου.
Η ποιότητα των μουσικών δεν είναι συνώνυμη πάντοτε με την το όνομα τους αλλά με την αποτελεσματικότητα τους και την κατάλληλη στιγμή που θα παρευρεθούν όλα τα συστατικά μαζί.
Στοιχεία σαν την έμπνευση, το κέφι και την αφοσίωση τους κάτω από την στέγη του Heavy Metal.

Ο Karlsson έγραψε έντεκα καταπληκτικές συνθέσεις ικανές να εκπέμψουν τόνους αδρεναλίνης προς τα έξω.

Τα “End Of The Road”, “The Ferrymen”, “Foul You All”, “Still Standing Up”, “Cry Wolf”, “The Darkest Hour”, “Enter Your Dream”, “Eyes On The Sky”, “Welcome To My Show” - δηλαδή σχεδόν όλο το άλμπουμ - αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Το παίξιμο του στην κιθάρα πότε ρυθμικό και πότε να αφήνεται ελεύθερο στο να δείχνει τις αρετές του βιρτουόζου που κρύβει μέσα του χωρίς περιττά ανούσια τεχνάσματα.
Τα πλήκτρα δεν κουράζουν. Δίνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα όπου αυτή απαιτείται. Όμορφα πράγματα δηλαδή.

Από την άλλη το μικρόφωνο παίρνει φωτιά. Αναστενάζει κάτω από τον επιβλητικό Ronnie Romero. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Διαθέτει το γρέζι και την στόφα του απόλυτου Ηard Rock / Heavy Metal Idol. Κάτι μεταξύ Graham Bonnet και Jorn Lande. Ζεστή, μεστή φωνή... ΤΟ ΕΧΕΙ!
Δεν είναι τυχαίο που επιλέχτηκε από τον Richie Blackmore για την επανασύνδεση των Rainbow.

Ο Mike από την άλλη απλά αποδεικνύει ποσό ικανός ντράμερ είναι. Παίζει τα πάντα και βγάζει τον καλύτερο εαυτό του, όπου και όποτε κληθεί να παίξει. Drumholic κτήνος! Πάντα με την καλή έννοια του όρου, τον εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια, αλλά πάντα με ορθάνοιχτα τα αυτιά.
Τα “One Heart” και “Eternal Night” είναι οι μπαλάντες του δίσκου.
Συναίσθημα αναμεμιγμένο με ενέργεια. Δίνουν μια ανάσα ανάμεσα στα υπόλοιπα δυναμικά κομμάτια ενός album το οποίο για να είμαι ακριβής δεν παρουσιάζει κάτι καινούργιο στην μουσική μας.
Η επιτυχία του όμως είναι ότι κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή που αγαπά την μελωδική σκληρή μουσική είτε είναι αυτός ταγμένος στο Hard Rock είτε στο Heavy Metal.

Ίσως ανακαλύψεις πολλά πράγματα που θα σου αρέσουν στο “The Ferrymen”, αρκεί να έρθεις πιο κοντά του.

https://www.facebook.com/TheFerrymenofficial/
https://youtu.be/jjW5tE7cMfk

 

 

 

Read 317 times