IDLE HANDS - "Mana" (Eisenwald/2019)

Monday, 29 April 2019 13:29
Published in When Hard Gets Heavy

-Heavy Metal is Dead (!?)
Seriously???... Long Live Heavy Metal buddy!!! ☠


Κυριακή του Πάσχα στη Σουηδία με βρίσκει σαν μια συνηθισμένη Κυριακή μιας και εμείς εδώ είχαμε Πάσχα πριν 2 εβδομάδες.
Ανοίγω τον υπολογιστή για μουσική ενημέρωση και λαμβάνω μήνυμα από φίλο με ένα video clip (έτσι ξερά μιλάμε με τον Γιάννη Κ. για μουσική, τα πολλά περιττεύουν!).
Το video αυτό ήταν το: IDLE HANDS - A Single Solemn Rose
Τον εμπιστεύομαι τυφλά και ανοίγω αμέσως. Έχω κοκαλώσει λιγάκι. Δεν πιστεύω τι ακούω. Πωρώνομαι. Πατάω ξανά και ξανά το play, πολυ-επαναλαμβάνω για να συνειδητοποιήσω πως αυτό που μόλις με άρπαξε από τη μούρη δεν είναι απλά ιδέα μου.
Όση ώρα βέβαια τα (λίγα) κομμάτια τους έχουν παίξει τουλάχιστον για 2 ώρες έχω κάνει τη ζωή τους άνω-κάτω στο internet. Bandcamp, y-tube, fb, label.
Επαφές κατευθείαν, mails, και λίγες ώρες μετά το official promo παίζει και η ένταση στα ακουστικά είναι ακριβώς στα όρια για να μην κουφαθώ!


 
Ουφφφ (ανάσα)...
Λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ντεμπούτο album. Η μπάντα ονομάζεται IDLE HANDS, το album "Mana", και βγαίνει από την Eisenwald στις 10 Μάη σε Formats: CD / LP / MC / Digital.
Έντεκα (11) τραγουδάρες, κομματάρες που δεν ακουμπούν τα 40 λεπτά αλλά όλα αυτά που θα ακούσεις κάνουν για πολλά περισσότερα.
Και εκεί που θα ακούς... θα την "ακούσεις" κιόλας. Γιατί τα παιδιά από το Portland, Oregon παίζουν ‘τον πάτο τους’ στην κυριολεξία.

Παίρνοντας πάνω του όλη τη δουλειά των κομματιών ο
Gabriel Franco (Vocals, Guitar, Studio Bass) γράφοντας όλα τα κομμάτια και τα lyrics μας φτύνει στη μάπα αυτό το κλισέ περί... "Heavy Metal is Dead" και μας αποδεικνύει περίτρανα ότι... ΝΑΙ ρε φίλε, ακόμα και όταν κάτι ξεψυχήσει θα έρθει η ανάσταση του αργά ή γρήγορα από τους κατάλληλους απεσταλμένους.
Οι
IDLE HANDS παίζουν occult rock, heavy metal και σε συνδυασμό με goth rock έκαναν ένα αριστούργημα. (Ωραία φάση να θυμηθείς τι άκουγες χρόνια πριν...)
Επικές αλλά γρήγορες συνθέσεις που μάλιστα μια από αυτές το Give Me To The Night είναι μόλις 2:52' και που είναι και η κομματάρα του άλμπουμ! Εχμμμ, ναι!


 
Στη σελίδα τους στο fb τονίζουν ότι είναι επηρεασμένοι από μπάντες όπως οι Iron Maiden, Sisters Of Mercy, Heroes Del Silencio, Accept, Judas Priest, Depeche Mode, Scorpions, Satyricon αλλά αυτό είναι μόνο μια αναφορά.
Γρήγορα κομμάτια και ελάχιστες στιγμές ήσυχες.
O Gabe έχει φωνάρα από τις λίγες και σίγουρα θα μπορέσεις να τη θυμάσαι όπως κάποιες άλλες που σου έχουν σημαδέψει τη ζωή. Και τι στυλ! YNGWIE τρέμεεε!
Να πω βέβαια πως έχει καθαρή, κρυστάλλινη φωνή -new wave feeling- αλλά εκεί που με πώρωσε απίστευτα ήταν στις κραυγές που βγάζει. Άλλοτε απόγνωσης και άλλοτε θυμού ή αντίδρασης. Ουγκκκκκ! Χαρακτηριστικές. (Θα του πω να μην τις κόψει ποτέ!) Λατρεία σκέτη.
(Αυτό το αίσθημα έχω να το νιώσω εδώ και 2 χρόνια που με συνεπήρε κυριολεκτικά τότε το album των +1476+ / Our Season Draws Near.)
Ο drummer... αϊ... καλά! Τι μηχανή! Και οι κιθάρες απίστευτες. Ριφάρες και όχι υπερφίαλη ζαλάδα. Old time... classic και μας πήρε και μας σήκωσε.


 
(Μισό να πατήσω πάλι play και επανέρχομαι...)
Μπήκαν που λες στο studio μόλις 4 μήνες μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικά αναγνωρισμένου EP "Do not Waste your Time" (υπάρχει όλο στο bandcamp), και έκαναν αυτό το μικρό θαύμα... Μάν(ν)α εξ ουρανού!!!!!
Είναι σίγουρο πως οι λάτρεις του NWOBHM, οι '80-ίλες και γενικά οι ανοιχτοί και ακομπλεξάριστοι metal μουσικόφιλοι θα τους κάνουν ανδριάντα.

Έλα για να μην το ζαλίζουμε άλλο. Ακολούθησε όλα τα links που βλέπεις εδώ και χάσου και εσύ, ψάχνοντας τα σαγόνια σου. Αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα ήθελε να ξέρει πόσο το κρίνω... (!) του λέω το εξής... Ένα δεκάρι ολοκληρωτικό. Ένα άριστα με τόνο.


 
Έπαιξαν και στο KEEP IT TRUE Festival και έγινε της μουρλής βέβαια. Με τους ρυθμούς αυτούς που να βάλεις κώλο κάτω... μαλλούρααααααα... χχχχοοοουυυυυ!
Είναι σε tour... Μην τους χάσεις! Ήρθαν για να μείνουν.

Trad Metal/Goth rock... IDLE HANDS... hats off!
 
TRACKLIST:
1. Nightfall (3:34)
2. Jackie (4:11)
3. Cosmic Overdrive (3:18)
4. Don’t Waste Your Time (4:10)
5. Give Me To The Night (2:52)
6. Blade And The Will (3:28)
7. Dragon, Why Do You Cry? (3:47)
8. Double Negative (3:34)
9. It’ll Be Over Before You Know It (4:03)
10. A Single Solemn Rose (3:30) 11. Mana (3:42)

LINE-UP:
Gabriel Franco - Vocals, Guitar, Studio Bass
Sebastian Silva - Lead Guitar
Colin Vranizan - Drums

DISCOGRAPHY:
'Don’t Waste Your Time' - EP (2018)
'Mana' - Full-length (2019)


 
Read 430 times