CRYPT SERMON – The Ruins of Fading Light (Dark Descent Records/2019)

Wednesday, 18 September 2019 10:47
Published in When Hard Gets Heavy

Ξεφεύγουν και εκτοξεύονται!

 

Οι CRYPT SERMON με το ντεμπούτο τους Out of the garden το 2015 εξέθεσαν πολύ κόσμο εκεί έξω. Γιατί ήταν ένας δίσκος απ’ αυτούς που ήθελες δεν ήθελες, θα χαμήλωνες λίγο το κεφάλι σου ως ένδειξη θαυμασμού αλλά και δέους προς τους δημιουργούς του. Ήταν ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς σε μια δεκαετία πλήρης απαξίωσης των πάντων. Το επικό Doom Heavy Metal καλωσόρισε ένα νέο Άστρο, ένα συγκρότημα άξιο τέκνο των Solitude Aeturnus, Candlemass, While Heaven Wept.

Γενέτειρα τους, ή εάν θέλετε το εφαλτήριο τους για τους 5 μαυροφορεμένους αυτούς μουσικούς, η Φιλαδέλφεια τής Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. η οποία παλεύει χρόνια τώρα να αποκτήσει σφυγμό μουσικά διότι έχει απολέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευφυΐα και το ταλέντο της να βγάζει συγκροτήματα με εμβέλεια όπως έκανε παλιά.
Το ευκαιριακό “και το τι κάνουμε σήμερα” έχει αντικαταστήσει το αυθεντικό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κάτι που η Ευρώπη τείνει να υιοθετήσει δυστυχώς.
Μιλώ ασφαλώς για την μουσική που μας ενδιαφέρει άμεσα. Για οτιδήποτε άλλο δεν είμαι αρμόδιος να γράψω.
 

Έτσι λοιπόν οι ερωτευμένοι με το μουσικό αυτό είδος, ψάχνουμε στο λαβύρινθο τού underground και στα άγια χώματα του, πιθαμή προς πιθαμή μπας και βρούμε το επόμενο ΚΑΤΙ. Όχι τον επόμενο σωτήρα και next big thing του Heavy Metal αλλά αυτό που έχει κάτι να μας πει. Να μας δώσει την ώθηση και την έμπνευση για την συνέχεια.
Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς αποζητάτε, αναζητάτε καθημερινά ακριβώς αυτό. Για όσους λοιπόν δεν γνωρίζετε την μπάντα, έφτασε η ώρα να προσθέσετε στα ακούσματα σας τους CRYPT SERMON.
Στο δεύτερο βήμα υπό τον τίτλο The ruins of fading light, η μπάντα πάει την μουσική της λίγο παραπάνω σε έμπνευση και όχι μόνο. Ξεφεύγει και εκτοξεύεται. Αυξήθηκαν λίγο οι ταχύτητες όπως επίσης πρόσθεσαν επιπλέον κάτι που όλοι λατρεύεται, λέγεται επική ατμόσφαιρα.
Ιντερλούδια σε μεγάλες δόσεις και αυτοκρατορική κυριαρχία. Καλοδουλεμένα solo στις κιθάρες και επιβλητικά θέματα αμιγούς heavy metal αισθητικής. Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο album που να σου προκαλέσει δυσφορία. Σε αυτό βοηθά η συνεχής εναλλαγή ρυθμών και η ένταση που όταν πέφτει σε περνά με ευκολία από το ένα τραγούδι στο άλλο.
 


O ήχος είναι συμπαγής. Τα τύμπανα και το μπάσο δημιουργούν ένα τοίχος που σε χτυπά κατευθείαν στο στέρνο. Θα μπορούσε να είναι σαφώς καλύτερη η παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Να ΘΥΜΙΣΩ όμως ότι πίσω στην δεκαετία των ‘80ς κάτι τέτοιο δεν μας ενοχλούσε καθόλου. Οι δίσκοι που λατρέψαμε είχαν ψεγάδια και για αυτά τούς μνημονεύουμε μέχρι σήμερα. Αυτά ας τα αφήσουμε σε αυτούς που με την πρώτη ευκαιρία ψάχνουν να βγάλουν χολή και γκρίνια.
Τα φωνητικά με το κατάλληλο ύφος και γρέζι δίνουν την αίσθηση της κυριαρχίας και αφήνουν το στίγμα τους σε όλη την διάρκεια του δίσκου. Επιβλητικός τραγουδιστής, όπως θα έπρεπε να είναι αυτός που κρατά το μικρόφωνο πίσω από ένα τέτοιο συγκρότημα. Το εύρος της μουσικής των CRYPT SERMON δεν θα αφήσει κανέναν ακροατή αδιάφορο. Ο θρίαμβος της μουσικής που έχουμε λατρέψει ζει εδώ. Οι 10 συνθέσεις μάς παίρνουν μαζί τους να θυμηθούμε τον εαυτό μας όταν ξεκινήσαμε να έχουμε τις πρώτες μας ανατριχίλες στην πρώιμη εφηβεία μας.
 


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και καταντούν βαρετά μπροστά σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Άλλωστε η παρουσίαση από μόνη της δεν είναι τίποτα εάν δεν ενδιαφερθούν οι οπαδοί.
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας είναι η μουσική μας αυτή καθεαυτή και ο τελικός σύνδεσμος των μουσικών με το κοινό.
Το κοινό είναι αυτό που πρέπει να πάει στον μουσικό και όχι το αντίθετο.
Εάν αδιαφορήσουμε εμείς θα χάσουμε την εύκαιρα να γνωρίσουμε ένα συγκρότημα σαν τους CRYPT SERMON.

Με τον δεύτερο αυτό δίσκο παίρνουν θέση δίπλα στους μεγάλους του είδους και μακάρι να συνεχίσουν να μας χαρίζουν τέτοιας δισκάρες και στο μέλλον.Halo of Thorns (ECLECTIC SHADOWS team)
 
 
Read 367 times