STALLION – Slaves Of Time (High Roller Records/2020)

Monday, 10 February 2020 08:41
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Οι Stallion δηλώνουν για τρίτη φορά στην καριέρα τους Σκλάβοι μιας περασμένης αλλά απόλυτα δοξασμένης εποχής. Όσοι αισθάνεστε το ίδιο δεν έχετε παρά να επενδύσετε στη μουσική τους.

 

Οι Stallion απόλυτα συνεπείς μέχρι στιγμής στο τριετές ραντεβού τους, παρουσιάζουν την νέα στούντιο δουλειά τους με τον “κλισέ” τίτλο Slaves Of Time. Τι έχει αλλάξει σχέση με τα δύο προηγούμενα άλμπουμ του συγκροτήματος; Σίγουρα όχι πολλά όσον αφορά την μουσική κατεύθυνση καθώς αυτό θα ήταν μεγάλη είδηση. Ωστόσο από το 2017 και το From The Dead άλμπουμ έχει επέλθει ανανέωση στα δύο πέμπτα της μπάντας με την αλλαγή μπασίστα και δεύτερου κιθαρίστα. Οι αιτίες των αποχωρήσεων δεν μου είναι γνωστές, όμως δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα τού Pauly ότι οι αντικαταστάτες έφεραν νέο αέρα και δυναμική στο συγκρότημα.
Και περνώντας χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στα ενδότερα τού Slaves Of Time, αυτό συνεχίζει σταθερά την επιλεγμένη πορεία στις ράγες του NWOTHM με ότι καλό και κακό μπορεί αυτό να σημαίνει για τον καθένα που φέρνει την εικόνα του όρου μπροστά του. Έχουμε λοιπόν ένα ενδιαφέρον μείγμα κλασικού '80's Heavy Metal στα αρκετά speedαριστά του, τα απαραίτητα chorus σε σημεία φωνητικά –για Γερμανική μπάντα πρόκειται άλλωστε- κάποιες διάσπαρτες μελωδικές στιγμές και μάλλον για πρώτη φορά ορισμένα κομμάτια γραμμένα σε πιο Hard Rock φόρμες.
 
 
Αυτή η τελευταία διαπίστωση/παρατήρηση αποτελεί και την πιο ουσιαστική κατά κάποιο τρόπο εξέλιξη στην συνθετική πλευρά των Stallion. Προκειμένου να προλάβω τυχόν παρανοήσεις επί αυτού, τα όποια Hard Rock στοιχεία είναι τόσο καλά αφομοιωμένα στον γενικότερο ήχο της μπάντας που ναι μεν τον εμπλουτίζουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον αλλοιώνουν. Κατά τα λοιπά, τεχνικά η απόδοση των μουσικών είναι παραπάνω από ικανοποιητική τηρουμένων των αναλογιών και των απαιτήσεων για το συγκεκριμένο είδος, η παραγωγή του άλμπουμ ακροβατεί ιδανικά μεταξύ τής ρετρό αισθητικής και του σύγχρονου όπου χρειάζεται, ενώ οπτικά το artwork δεν παραπλανεί αλλά αντιθέτως κατευθύνει σωστά τον επίδοξο ακροατή για το μουσικό περιεχόμενο. Την παράσταση στο Slaves Of Time κατευθύνει ως πρώτο βιολί και πάλι ο Pauly οι φωνητικές ικανότητες του οποίου υποστηρίζουν και αναδεικνύουν άριστα τα κομμάτια, ακολουθούμενος κατά πόδας από τους υπόλοιπους της παρέας.
 
Από τις δέκα συνθέσεις οι οποίες έχουν μέση διάρκεια τα τέσσερα και κάτι λεπτά, ξεχώρισα χωρίς κόπο το κλασικής σχολής εναρκτήριο Waking The Demons, τα “επιμεταλλωμένα” Hard Rock-άκια Time To Reload και All In το mid tempo επικής αισθητικής Die With Me και τέλος το δυναμικό και μελωδικό ταυτόχρονα Meltdown που ρίχνει ιδανικά την αυλαία ενός γενικά εύκολου στην ροή του άλμπουμ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα υπόλοιπα κομμάτια είναι αδύναμα ή και αδιάφορα, αντιθέτως παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.
 

Συμπερασματικά οι Stallion χωρίς να προδίδουν τις αρχές τους εξελίσσονται ελεγχόμενα και κυκλοφορούν ίσως το πιο ώριμο άλμπουμ της βραχύβιας καριέρας τους. Τα νέα στοιχεία που εμπεριέχονται στο Slaves Of Time το καθιστούν ενδιαφέρον και ευχάριστο άκουσμα το οποίο υπό προϋποθέσεις απευθύνεται και σε κοινό έξω από τα αυστηρά όρια του NWOTHM. Αυτό από μόνο του με κάνει να ανυπομονώ από τώρα για το επόμενο βήμα τους το οποίο επιβάλλεται να τους απογειώσει.
 
Tracklist: 1. Waking The Demons (4:35) 2. No Mercy (4:49) 3. Time To Reload (3:39) 4. All In (4:54) 5. Brain Dead (4:59) 6. Die With Me (7:06) 7. Merchants Of Fear (3:12) 8. Dynamiter (2:39) 9. Kill The Beast (3:37) 10. Meltdown (3:26)
 
Line-up:
Pauly - vocals
Äxxl - guitar
Clode - guitar
Stämpfe - bass
Aaron – drums
 
 
 
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 
Read 340 times