ΟRPHAN DEVIL - Victims of The Night/Drifting Away (ΕP) - (Gates Of Hell Records/2020)

Monday, 17 February 2020 14:53
Published in When Hard Gets Heavy

Οι Orphan Devil είναι πενταμελής μπάντα από τη Φινλανδία. Δημιουργήθηκε το 2016 και κινείται στο χώρο του ατόφιου Heavy metal όπως αυτό σφυρηλατήθηκε με άφθονο Ν.W.O.B.H.M.

 

Το όνομα ωστόσο το πήραν από τους Σουηδούς Shakespeare, συγκεκριμένα από το ep τους “Οrphan Devil” που κυκλοφόρησε το 1982 (μια ακρόαση ίσως σας πείσει ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο !)
Εύλογα και οι αναφορές στους πρώιμους Iron Maiden άλλα και στους Satan, Diamond Head, Persian Risk και πολλούς ακόμη της βρετανικής κυρίως σκηνής, μα πάνω απ’ όλα στους Αngel witch, πέρα από τη μελωδικότητα των αρμονιών που δεν λείπει ούτε στιγμή από τις δυο κιθάρες, όσο κι αρκετός δυναμισμός και περάσματα που οι ίδιοι αναφέρουν ως Punk, o γράφων όμως ας το αναγράφει απλά σαν Speed metal, θα αναφέρω όμως και τους Enforcer ως ένα ακόμη λαμπρό παράδειγμα, που κι αυτοί (κι όχι μόνο αυτοί) κάπως έτσι έθεσαν τις βάσεις!
 


Όλα όμως αυτά συγκλίνουν σε καλά κι ευπαρουσίαστα φωνητικά, όμοια σχεδόν με αυτά του Kevin Heybourne!
Το περιεχόμενο είναι η ουσία και το πακέτο, αν και σίγουρα μικρό, κουβαλάει το δικό του ειδικό βάρος και τα δυο αυτά τραγούδια αναμφίβολα κέρδισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Ως φυσικό επακόλουθο το full length δεν είναι και πολύ μακριά, ότι όμως μας χάρισαν εδώ οι Orphan Devil είναι ότι καλύτερο για τη συνέχεια που αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον!

Band:
Perttu - Vocals
Sakke - Guitars
Kristo - Guitars
Sampo - Bass & backing vocals
Late - Drums

 
 
 
Leonidas Hatzimihalis (ECLECTIC SHADOWS Team)
 
Read 173 times