JET JAGUAR – Jet Ranger (Pride & Joy Music/2020)

Sunday, 12 April 2020 08:31
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Μερικές τεκίλες αναμονή μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Έως τότε... τι ρουτίνα, τι καραντίνα!

 

Οι Μεξικανοί πιτσιρικάδες Jet Jaguar, μέσος όρος ηλικίας περίπου τα 24 έτη, κυκλοφορούν πανηγυρικά το πρώτο single τού επερχόμενου παρθενικού τους άλμπουμ Endless Nights.
Τι εστί Jet Jaguar θα μου πείτε τώρα...
Καταρχήν ως επίσημο σημείο εκκίνησης έχουν το 2014 και την πόλη Cancun η οποία βρίσκεται εντός της γεωγραφικής περιοχής που έδρασαν οι Μάγια. Εξού και το όνομα εμπνευσμένο από το ιερό ζώο του πολιτισμού τους. Αρκετά δραστήριοι σε αυτή την εξαετία κυκλοφόρησαν ένα demo, τρία singles και ένα E.p το 2016 με τον τίτλο Zero Hour.

Συναυλιακά επιτεύγματα; Έχουν και από δαύτα...
Ευρωπαϊκή περιοδεία το 2017 με στάσεις σχεδόν σε όλη την κεντρική Ευρώπη με αποκορύφωμα την εμφάνιση και πρωτιά στον διαγωνισμό Wacken Open Air Metal Battle στη Γερμανία τον Αύγουστο (πρώτη φορά που πέτυχε κάτι τέτοιο μπάντα από την Λατινική Αμερική). Επίσης συμμετοχή το 2018 στο μεγαλύτερο Μetal φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής, το Corona Hell and Heaven, μαζί με ονόματα όπως ο Ozzy Osbourne, οι Deep Purple, οι Scorpions, οι Judas Priest και οι Megadeth. Τέλος το 2019 εμφάνιση στο Tecate Mexico Metal Fest στην πόλη του Μεξικού και στο Grito Latino Fest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Κόστα Ρίκα.Μουσική ταμπακιέρα...
Κλασικό Heavy / Speed Metal με το ενάμισι πόδι να πατάει στα 80'ς των Η.Π.Α. και με το υπόλοιπο μισό στην Ευρωπαϊκή πλευρά του ιδιώματος.
Το Jet Ranger προφανώς είναι μία σύνθεση αντιπροσωπευτική του ύφους των Jet Jaguar αλλά και του τι μπορεί να προσδοκά κάποιος από το ντεμπούτο τους που έρχεται στις 17 Ιουνίου. Ταχύτατο κομμάτι με τις δύο κιθάρες να εναλλάσσονται δαιμονισμένα στα lead, ο ρυθμός να παραπέμπει σε ασταμάτητο καλπασμό, μπάσο και ντράμς να συντονίζουν επαρκώς όλο τον κακό χαμό, και οι φωνητικές γραμμές σε μεσαίες και φυσικά ψηλές συχνότητες να επενδύουν και υποστηρίζουν αξιοπρεπώς το οικοδόμημα. Βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι αρχικά η χροιά και λιγάκι η προφορά του Maxx με ξένισαν αρκετά αλλά όχι για πολύ... τα πάντα είναι συνήθεια!

Οι Jet Jaguar είναι βέροι Μεξικανοί, με ομολογουμένως αδύναμη εθνική Metal σκηνή που δεν δικαιολογεί ύπαρξη ποιοτικών παραστάσεων ώστε να εγείρονται υψηλού βαθμού απαιτήσεις από εμάς προς αυτούς. Παρόλα αυτά εκπέμπουν ενθουσιασμό και ενέργεια που αν μη τι άλλο σου τραβούν την προσοχή. Επίσης ενστικτωδώς σε κερδίζει η ειλικρίνεια των προθέσεων τους που απορρέει από την αγάπη τους στην μουσική και ειδικότερα στις κλασικές παραδοχές του Heavy Metal που μεγάλωσε τόσα και τόσα “γερά παιδιά”.
Κάτι μου λέει ότι ακόμα και αν δεν μας ενθουσιάσει στο έπακρο η επικείμενη πρώτη επίσημη δισκογραφική τους δουλειά, τουλάχιστον θα μας διασκεδάσει και θα μας γεμίσει πολλά δυσαναπλήρωτα κενά διαφόρων πτυχών της ζωής μας.
... μερικές τεκίλες αναμονή λοιπόν μέχρι τον προσεχή Ιούνιο!

Line-up:
Jorge Ramirez – Bass
Jimmy Lozano – Drums
Sergio Quintero – Guitars
Maxx Mendoza – Vocals
Nehuen Pacheco - Guitars
 
 
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 
 
Read 198 times