SÖLICITÖR – Spectral Devastation (Gates Of Hell Records/2020)

Thursday, 23 April 2020 08:41
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Πιο 80's ... σκοτώνει, πιο cult … σκοτώνει, πιο Heavy Metal … σκοτώνει, ακόμα ζείτε; περίεργο!


Η περόνη της επιθετικής χειροβομβίδας εν ονόματι “Sölicitör” έχει ήδη αφαιρεθεί. Το 2020 αναμένεται η έκρηξη και εκτός απροόπτου θα προκαλέσει γενικό όλεθρο!”. Αυτός ήταν ο τίτλος της παρουσίασης του ομώνυμου Ep των Αμερικανών τον περασμένο Οκτώβριο από τις στήλες του RnR Monuments.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να επιβεβαιωθεί ο “φόβος” μας για το τι θα αντιμετωπίσουμε ακούγοντας την πρώτη μεγάλης διάρκειας δουλειά τής μπάντας από το Σιάτλ. Χωρίς περιστροφές λοιπόν το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και δίνεται εξαρχής από το εντελώς άλλου χωροχρόνου artwork του εξωφύλλου και την ονομασία του άλμπουμ, Spectral Devastation...
Η πεντάδα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα με αιχμή του δόρατος την front woman Amy Lee Carlson και τους δύο κιθαριστικούς πόλους Matthew Vogan και Patrick Fry αποδίδει παραδοσιακό “ναφθαλινιζέ” (από το ναφθαλίνιο ή ναφθαλίνη) U.S. speed / thrash Metal για κολλημένους στην λάσπη των 80's οπαδούς αλλά και ανυποψίαστους περαστικούς από τον τόπο της καταστροφής που θα θυμούνται για καιρό την εμπειρία της επαφής τους με τους SÖLICITÖR.


Το Spectral Devastation είναι με μια λέξη καταιγιστικό. Ένα και μοναδικό λάθος χρειάζεται να γίνει για να ξεκινήσει ο όλεθρος... να πατηθεί το κουμπάκι που γράφει “play” και σε κάτι λιγότερο από σαράντα λεπτά έχει ολοκληρωθεί το ανόσιο έργο. Τι κι αν τα χρόνια έχουν περάσει για τους μεγαλύτερους, τι κι αν η πλούσια κόμη ανήκει στο παρελθόν, τι κι αν τα μυοσκελετικά προβλήματα χτυπούν καμπανάκια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συντελεστεί έστω ένα αμυδρό headbanging προσέχοντας πάντα μην μας πάρουν χαμπάρι και για ακόμα μια φορά επιβεβαιωθεί από τον περίγυρο μας ότι γεράσαμε και μυαλό δεν βάλαμε...
Επιστρέφοντας στα καθεαυτού του άλμπουμ, η μπάντα τιμά με μοναδικό τρόπο την εποχή αιχμής του είδους που διαπραγματεύεται χωρίς να δίνει την παραμικρή εντύπωση ότι ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του σκληρού ήχου... αντιθέτως είναι εμφανές ότι ποσώς την απασχολεί. Κομμάτια όπως τα Betrayer, The Red Queen, Night Vision καιTerminal Force άνετα θα μπορούσαν να βρίσκονται σε άλμπουμ που κυκλοφόρησαν κάπου μεταξύ 1983 και 1988 από “θεριά” του Speed Metal ιδιώματος έχοντας πλέον την βούλα του κλασικού και ανυπέρβλητου.

Σε όλα αυτά είναι σίγουρο ότι προεξέχει η Amy Lee Carlson η οποία διαθέτει φωνητικό εκτόπισμα που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του. Πραγματικά δεν προσπάθησα καθόλου να μπω στην σκέψη πως θα ηχούσαν οι SÖLICITÖR με άλλη τραγουδίστρια ή πολύ περισσότερο με τραγουδιστή στην θέση της. Τολμώ να πω ότι η Amy Lee Carlson θα αποτελέσει στο μέλλον την ευλογία ή σε ενδεχόμενη αποχώρηση της την κατάρα της μπάντας. Στο κιθαριστικό μέρος, τα πράγματα δεν πάνε πίσω. Το δίδυμο ξερνάει φωτιά με συνεχόμενα καταιγιστικά riffs, σόλο, γέφυρες, ρυθμικά μέρη που είναι στο σύνολο τους τέλεια τοποθετημένα σε όλα τα κομμάτια τονίζοντας τον χαρακτήρα τους. Από την άλλη το μπασοτύμπανο ιδρώνει την φανέλα σε βαθμό που φλερτάρει επικίνδυνα με το κρυολόγημα και δικαιολογεί πλήρως τον νευραλγικό του ρόλο.


Σε περιπτώσεις σαν αυτή του ντεμπούτου των SÖLICITÖR όπου μάλιστα η προειδοποίηση που είχαμε λάβει δεν χωρούσε παρερμηνείες και ταυτόχρονα η μουσική κατεύθυνση είναι ξάστερος ουρανός, δεν χωράνε περιττά λόγια.
Αμετανόητοι, κολλημένοι, λάτρεις της περιόδου που το Heavy Metal μπήκε για τα καλά στις πίστες ταχύτητας αποδεικνύοντας ότι η καλή σύνθεση μπορεί να είναι και κολασμένα γρήγορη, είστε εδώ... προσδεθείτε και απολαύστε την βόλτα σας... στο βολάν η κυρία Amy Lee Carlson!
 
Tracklist: 1. Blood Revelations (5:01) 2. Betrayer (4:24) 3. The Red Queen (6:38) 4. Leathür Streets (4:24) 5. Night Vision (5:43) 6. Terminal Force (4:25) 7. Spectres Of War (4:24) 8. Grip Of The Fist (4:55)
 
Line-up:
Amy Lee Carlson - Vocals
Matthew Vogan - Guitar
Patrick Fry– Guitar
Damon Cleary - Erickson- Bass
Johann Waymire – Drums
 
 
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 
 
Read 392 times